mustafaeakkaya
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 7
- İsim
- Mustafa Emin Akkaya
12 ay taahhütüm kalan türk telekom internetimden memnun olmadığımı belirterek ayrılmak istedim. Bu isteğimi Tüketiciyi Koruma Hakkında Kanun 52.madde 4.fıkra ya dayanarak belirttim. ( Bu kanun verdiğiniz taahhütten dilediğiniz zaman cayabileceğinizi belirten bir kanun fotoğraf olarak da ekleyeceğim.) Fakat bu durum üzerine firma benimle iletişime geçerek talep ettikleri paranın taahhüt bozma bedeli değil, bana özel sağlanan indirimden dolayı edecekleri zararın karşılığı olduğunu söyledi. (bunu söyleyen bir kanun da mevcut.) İşin dolandırıcılığı tam olarak burada başlıyor, çünkü firma bana ayda 85 lira karşılığında verdikleri 12mbps adsl internetin aslında 259.06 olduğunu, bana özel olarak fiyatın 85 lira yapıldığını, dolayısıyla arada oluşan 174 lira gibi bir farkın kalan ayların sayısınca çapılıp 1700 küsür lira ödemem gerektiğini belirtiyor. 12mbps interneti yalanlarla 174 lira indirimle verip, kanunen hakkını arayan mağdur vatandaşlardan hukuka uygun dolandırıcılıkla bu kadar yüksek meblağlar talep edip kendilerine bağlıyorlar. Bu konuda yardımcı olabilecek tecrübeli arkadaşlar, hukuk çalışanları veya konu hakkında bilgiye sahip kim varsa yardım bekler, internet aboneliği başlatacak kişilerin bu anlattığım durumu göz önünde bulundurmalarını, kendilerini zor duruma sokmamalarını tavsiye ederim. Herkese iyi forumlar.