Neler Yeni

Turkcell Superonline Fiber modem değişimi

Rena

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Tugra Ozalkan
Merhabalar, son zamanlarda evdeki fiber internetimde felaket bir bufferbloat sorunu yaşıyorum, araştırdığım kadarıyla herkes SQM ile bu sorunu çok rahat çözebilmişler. Superonline'ın verdiği ZTE H267A modem arayüzünde rehberlerde gösterilen QoS ayarı veya benzeri menüler yok, dolayısıyla kuramadım. Belki Turkcell tarafından kısıtlanmıştır diye modemin bu özelliği destekleyip desteklemediğine baktım fakat sanırım modem de desteklemiyor. Her neyse, şuanda elimde sinyal yükseltici olarak kullandığım TP Link Archer C20 Router var ve modemimi bu cihazla değiştirip OpenWRT ile SQM kurmak istiyorum. Turkcell'in modem değişiminde sıkıntı yarattığını duydum, yardımcı olabilecek var mıdır? Süreç nasıl işler, kendi başıma yapabilir miyim, ne yapmalıyım?

asko56

80+ Silver
Merhabalar, son zamanlarda evdeki fiber internetimde felaket bir bufferbloat sorunu yaşıyorum, araştırdığım kadarıyla herkes SQM ile bu sorunu çok rahat çözebilmişler. Superonline'ın verdiği ZTE H267A modem arayüzünde rehberlerde gösterilen QoS ayarı veya benzeri menüler yok, dolayısıyla kuramadım. Belki Turkcell tarafından kısıtlanmıştır diye modemin bu özelliği destekleyip desteklemediğine baktım fakat sanırım modem de desteklemiyor. Her neyse, şuanda elimde sinyal yükseltici olarak kullandığım TP Link Archer C20 Router var ve modemimi bu cihazla değiştirip OpenWRT ile SQM kurmak istiyorum. Turkcell'in modem değişiminde sıkıntı yarattığını duydum, yardımcı olabilecek var mıdır? Süreç nasıl işler, kendi başıma yapabilir miyim, ne yapmalıyım?
süperonline kullanıyorum en rezil firma bende modem degiştirmek istiyorum şansımı tahüdüm bitmek üzere şart koşucam modem degiştirirseniz yenide devam ederim diyecegim yoksa farklı firmaya geçecegim.

Rena

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Tugra Ozalkan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
taahhütümü daha yeni yenilettim sanırım şart koşma seçeneğim yok bu dayattıkları modem felaket evde aynı anda 2 kişi internet kullanamıyoruz 2024te bu sorun olmamalı. bi yerde 100 mbps ve üstü internet hızı kullanan müşterilere ücretsiz yeni modem bağladıklarını duydum o bir seçenek olabilir mi acaba yine sqm kullanmak için

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,357
Üyeler
161,037
Son üye
serkan saygın
Top Bottom