Neler Yeni

Türkiye Yeni bir ekonomik Modele geçiyor.

Yumurtalı Tavuk

80+ Bronze
Hepimizin hayatını yakından etkileyen bu model ve yöntemden beklentiler neler? Bu model ve yöntemde ekonomi ne zaman dengeye oturacak?

Sağlıksız Piyasa Oynamaları yüzünden TL 2018 Yılı itibariyle 42,2 Kaybetti O Değer kaybetmesi Türkiye için çok kritikti çünkü Türkiye Üretim yapmak için Yurt Dışına Muhtaç bir ülke o yüzden Yerli ürünlere zam gelmesi Kaçınılamazdı ama o zamlar yurt dışı değil tek Türk halkı için Yurt Dışında yaşayan kişi Türk mallarını Kaldığı fiyattan almaya devam edebilir Türkiye-Amerika ilişkilerin kırılması Suriye Savaşı ve bir çok neden yüzünden Türk ekonomi çöküşe doğru yer aldı Tablo hiç iç açıcı değil Ama Bunu durdurmak için yeni bir ekonomik model geliyor Aynı Japonya Güney Kore İran gibi bir ekonomik model Aynı 6 Sıfırlı türk liraları gibi olacak
Peki siz o konu hakkında ne düşünüyorsunuz.

kadiks

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,222
İsim
Kadir Bey
yakın zamanda telefon alacam ne yapmalıyım yani

Bura.K

80+ Silver
Türkiye, Çin gibi olmak istiyor. Para değer kaybetse bile yerli üretimle üretimi, ülkeyi dik tutmak istiyor. Ancak daha "A" demeden "C" ye atladığı için başımıza bunlar geliyor.

Ekonomik modeli biraz daha açar mısınız? Detaylandırır mısınız? Tam anlayamadım da :D

NeeK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
690
İsim
Mert
yakın zamanda telefon alacam ne yapmalıyım yani
İnternete veya mağazaya gidip telefon almalısın.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Türkiye, Çin gibi olmak istiyor. Para değer kaybetse bile yerli üretimle üretimi, ülkeyi dik tutmak istiyor. Ancak daha "A" demeden "C" ye atladığı için başımıza bunlar geliyor.

Ekonomik modeli biraz daha açar mısınız? Detaylandırır mısınız? Tam anlayamadım da :D
Türkiye, Çin gibi olmak istiyorsa ilk sattığı veya kapattığı fabrikaları geri açmalı. Üretim olmadan ülke gelişmez. Rezerv satarak dolar düşmez. İthalat yaparak ülke kalkınmaz. Dediğin gibi hop demeden leblebiyi anlamak istiyoruz ama olmaz olamaz.

kadiks

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,222
İsim
Kadir Bey

Bura.K

80+ Silver
Türkiye, Çin gibi olmak istiyorsa ilk sattığı veya kapattığı fabrikaları geri açmalı. Üretim olmadan ülke gelişmez. Rezerv satarak dolar düşmez. İthalat yaparak ülke kalkınmaz. Dediğin gibi hop demeden leblebiyi anlamak istiyoruz ama olmaz olamaz.
Evet, düşüncelerimiz aynı. İnanılmaz garip bir Ekonomik Politikamız var. Yerli tohumu yasaklayıp fabrikaları satıyoruz ama Çin politikası izliyoruz. Çok garip :D

• Hahaha
Reaksiyonlar: NeeK

equinoxx

80+ Bronze
Hepimizin hayatını yakından etkileyen bu model ve yöntemden beklentiler neler? Bu model ve yöntemde ekonomi ne zaman dengeye oturacak?

Sağlıksız Piyasa Oynamaları yüzünden TL 2018 Yılı itibariyle 42,2 Kaybetti O Değer kaybetmesi Türkiye için çok kritikti çünkü Türkiye Üretim yapmak için Yurt Dışına Muhtaç bir ülke o yüzden Yerli ürünlere zam gelmesi Kaçınılamazdı ama o zamlar yurt dışı değil tek Türk halkı için Yurt Dışında yaşayan kişi Türk mallarını Kaldığı fiyattan almaya devam edebilir Türkiye-Amerika ilişkilerin kırılması Suriye Savaşı ve bir çok neden yüzünden Türk ekonomi çöküşe doğru yer aldı Tablo hiç iç açıcı değil Ama Bunu durdurmak için yeni bir ekonomik model geliyor Aynı Japonya Güney Kore İran gibi bir ekonomik model Aynı 6 Sıfırlı türk liraları gibi olacak
Peki siz o konu hakkında ne düşünüyorsunuz.
Kaynak?

Yumurtalı Tavuk

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

O ekonomik model Avrupalı Ülkelerin Ekonomimizdeki Kontrolünü azaltacak Yerli üretimi ve ihracat artıracak Çin gibi olacak Yakında Çok büyük zamlar gelecek ve o modele geçerken İnanılmaz çok şekilde para basılacak.

equinoxx

80+ Bronze

kadiks

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,222
İsim
Kadir Bey
Sorduğun sorunun mantık dengesiyle aynı mantıkta bir cevap verdim. Saygılar.
Sorduğum soru gayet mantıklı iken verdiğin cevap en fazla senin ıq seviyene yakışır bir cevaptı.
Soruyu beğenmediysen o beynini şey pardon onu işte pek benzemese de zorlamasaydın.
Yeni ekonomi şeklini bilmediğim ve araştırmadığım için gayet mantıklı bir soru sormuştum halbuki. Yazık sana.

equinoxx

80+ Bronze
Yiğenim dolar yahudi işi. Bunlar sırf dıj güçlerin yüzünden. Bizi diz çöktürmek istiyorlar. (!)

Top Bottom