Yumurtalı Tavuk
80+ Bronze
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Kanka MuratMurat Oğlu Attila Yeşilada Özgür demirtaşın dediklerinin özeti ve benim düşüncelerim.Kaynak?
Kanka MuratMurat Oğlu Attila Yeşilada Özgür demirtaşın dediklerinin özeti ve benim düşüncelerim.Kaynak?
Neden bu kadar atar yaptın ve dolaylı yoldan hakaret ettin ki ? Her şeyden önce saygıyı öğrenmelisin.Sorduğum soru gayet mantıklı iken verdiğin cevap en fazla senin ıq seviyene yakışır bir cevaptı.
Soruyu beğenmediysen o beynini şey pardon onu işte pek benzemese de zorlamasaydın.
Yeni ekonomi şeklini bilmediğim ve araştırmadığım için gayet mantıklı bir soru sormuştum halbuki. Yazık sana.
En Kısa Zamanda Almalısın Yakında TL çok değerini yitirecek ve çok büyük zamlar gelecektir.yakın zamanda telefon alacam ne yapmalıyım yani
Bakarız.Neden bu kadar atar yaptın ve dolaylı yoldan hakaret ettin ki ? Her şeyden önce saygıyı öğrenmelisin.
Anladım teşekkür ederim. Keşke diğeri de sizin gibi olsaydıEn Kısa Zamanda Almalısın Yakında TL çok değerini yitirecek ve çok büyük zamlar gelecektir.
Zaten Artık istedikleri Üretime Dayalı bir ekonomiİnternete veya mağazaya gidip telefon almalısın.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Türkiye, Çin gibi olmak istiyorsa ilk sattığı veya kapattığı fabrikaları geri açmalı. Üretim olmadan ülke gelişmez. Rezerv satarak dolar düşmez. İthalat yaparak ülke kalkınmaz. Dediğin gibi hop demeden leblebiyi anlamak istiyoruz ama olmaz olamaz.
Sağır sultan duydu üretimin önemini bizimkiler duyana kadar zaten.Zaten Artık istedikleri Üretime Dayalı bir ekonomi
çok ucuz türk lirası ile Türk malları kapış kapış gidecek Turizm patlacak ama plan başarısız olursa Aldın ülkeyi eline.Sağır sultan duydu üretimin önemini bizimkiler duyana kadar zaten.
Sokaktan çocuk çevirsek ekonomiyi daha mantıklı yönetir türkiyede çindeki gibi ucuz işçilik olamaz.Hepimizin hayatını yakından etkileyen bu model ve yöntemden beklentiler neler? Bu model ve yöntemde ekonomi ne zaman dengeye oturacak?
Sağlıksız Piyasa Oynamaları yüzünden TL 2018 Yılı itibariyle 42,2 Kaybetti O Değer kaybetmesi Türkiye için çok kritikti çünkü Türkiye Üretim yapmak için Yurt Dışına Muhtaç bir ülke o yüzden Yerli ürünlere zam gelmesi Kaçınılamazdı ama o zamlar yurt dışı değil tek Türk halkı için Yurt Dışında yaşayan kişi Türk mallarını Kaldığı fiyattan almaya devam edebilir Türkiye-Amerika ilişkilerin kırılması Suriye Savaşı ve bir çok neden yüzünden Türk ekonomi çöküşe doğru yer aldı Tablo hiç iç açıcı değil Ama Bunu durdurmak için yeni bir ekonomik model geliyor Aynı Japonya Güney Kore İran gibi bir ekonomik model Aynı 6 Sıfırlı türk liraları gibi olacak
Peki siz o konu hakkında ne düşünüyorsunuz.
Kanka Türkiye Avrupa'nın Çini Hindistanı Şuan ve bu devam edecekSokaktan çocuk çevirsek ekonomiyi daha mantıklı yönetir türkiyede çindeki gibi ucuz işçilik olamaz.
Sebepler
1- Türkiye baskı altında yaşayan bir ülke değildir türk ırkı rahatlığa alışkındır (iyi anlamda) bundan dolayı zeki insanlar yurt dışına gitmeye çalışacaktır.
2- Türkiyede insanlar aldığı maaşa göre hizmet verir yani az kazanırsa çok çalışmak istemez.
3- Türkiyedeki rekabet çindeki kadar yüksek değil nüfus nedeniyle bu yüzden ucuz işçiliği kabul etmeyecek bir işçi topluluğu var.
Bu nedenlerde işçilerin karşısındaymışım gibi gelmiş olabilirim ama en haklıları onlar 2825tl için günde 10-12 saat çalışan kişiler var burdaki hatalılar çalışanlar mı? Sistem mi?
Kanka Ünlü ekonomistleri dinliyorum ve dediklerimi bir yere kadar özetledim kaynak falan yok Kaynağı benim.Kaynağı atar mısın? Daha detaylı bilgi için.