Neler Yeni

Türkiye Yeni bir ekonomik Modele geçiyor.

Kartal34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,634
İsim
Yok
Amaç şu: Doları ilk etapta arttıracaklar sonra halk mecburen daha az ithal ürün alacak ve ihracat yerli üreticiler için daha mantıklı olacak. Bu sayede ülke cari açık değil cari fazla vermeye başlayacak. Bu sayede de TL daha fazla değer kaybetmeyecek ve enflasyon azalacak.

Örneğin dolar 15-20 hatta belki 25TL olacak ama daha fazla artmayacak o civarda takılacak. Dolar hep artar algısı yıkılacak.

LineaTurco

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,102
İsim
Zeki Müren
Amaç şu: Doları ilk etapta arttıracaklar sonra halk mecburen daha az ithal ürün alacak ve ihracat yerli üreticiler için daha mantıklı olacak. Bu sayede ülke cari açık değil cari fazla vermeye başlayacak. Bu sayede de TL daha fazla değer kaybetmeyecek ve enflasyon azalacak.

Örneğin dolar 15-20 hatta belki 25TL olacak ama daha fazla artmayacak o civarda takılacak. Dolar hep artar algısı yıkılacak.
Böyle bir şey mümkün değil yüsek teknoloji ürünlerini üretemiyoruz pc parçaları, arabalar gibi neyse açıklamicam bence de erdoğan kalkındırır.

Liberal Kenobi

80+ Bronze
6 sıfırı attık şimdi geri mi geliyo? Geldiği zaman ne değişecek merak ediyorum? Yani ne olacak hayatımızda ne gibi değişiklikler olacak

Gordiac

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
885
İsim
Ramazan KOLDAŞ
Bu forumda niye herkes ekeonominin nasıl işleyeceğini biliyormuş gibi konuşuyor ya forumu da ülkede böyle siyasetçilerimiz bile ülkenin nasıl kalkınması gerektiğini bilmiyor bu yüzden olmuyor mu hep cahilleğimizin kefaretini ödeyip durmuyormuyuz ?

Hiç kimse neden ekonomistleri dinlemeyip sadece siyasetçileri dinliyor bu ülkeyi sen , ben , o kurtarmıyacak kurtarırsa anca alanında uzman kişiler kurtarır

✓Arda

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Hepimizin hayatını yakından etkileyen bu model ve yöntemden beklentiler neler? Bu model ve yöntemde ekonomi ne zaman dengeye oturacak?

Sağlıksız Piyasa Oynamaları yüzünden TL 2018 Yılı itibariyle 42,2 Kaybetti O Değer kaybetmesi Türkiye için çok kritikti çünkü Türkiye Üretim yapmak için Yurt Dışına Muhtaç bir ülke o yüzden Yerli ürünlere zam gelmesi Kaçınılamazdı ama o zamlar yurt dışı değil tek Türk halkı için Yurt Dışında yaşayan kişi Türk mallarını Kaldığı fiyattan almaya devam edebilir Türkiye-Amerika ilişkilerin kırılması Suriye Savaşı ve bir çok neden yüzünden Türk ekonomi çöküşe doğru yer aldı Tablo hiç iç açıcı değil Ama Bunu durdurmak için yeni bir ekonomik model geliyor Aynı Japonya Güney Kore İran gibi bir ekonomik model Aynı 6 Sıfırlı türk liraları gibi olacak
Peki siz o konu hakkında ne düşünüyorsunuz.
Süper güç olcaz

Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Alperen Kendirli
Türkiye, Çin gibi olmak istiyor. Para değer kaybetse bile yerli üretimle üretimi, ülkeyi dik tutmak istiyor. Ancak daha "A" demeden "C" ye atladığı için başımıza bunlar geliyor.

Ekonomik modeli biraz daha açar mısınız? Detaylandırır mısınız? Tam anlayamadım da :D
Biz fabrika açmak yerine satiyorsak veya 1 fabrika açıp 5 fabrika elden çıkarıyorsun ureticiye destek olmuyorsak biraz zor çin gibi oluruz acikcasi çok başarısız yönetiliyor ekonomi.

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,410
İsim
Diyarhan
Adam akıllı büyümek yerine saçma sapan şekillerle büyümek nedir? Dalavere bu ülkeden bir cacık olmaaaazz. Şimdide batırılan ülkeye bu bizim taktiğimiz diye yedirmeye çalışıyorlar

Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Alperen Kendirli
Adamlar 2002 den 2018 e kadar 70 milyar dolarlık özelleştirme yaptı ki bunun içinde türk Telekom, şeker fabrikaları, TÜPRAŞ ve daha nicesi ki bu son 3 yıllık süreci saymıyorum ha bu satışların tek iyi tarafı dolar ile gerçekleşmesi yoksa milli servetin yani fabrikaların satıldığı, ekonomi bakanının tek bir cümle veya imza ile değiştiği onun dışında dolar yükseldiği için dolarla mı maaş alıyorsunuz tarzında zihniyet varolduğu sürece ekonomiden bir halt olmaz. Avrupalı ekonomilerin bir sözü ile dolar uçuyormus ee kardeşim sen dışa bağımlılığını azaltacak tek bir hamle yapma, üretim yapma, her ürünü dolar endeksi ile al, ekonomi de istikrarsızlık hat safhada , piyasaya verdiğiniz güven sıfır olsun ama her sene ekonomi şahlanıyor açıklamaları, yeni modeller falan bizi kurtarmaz bizi kurtaracak olan üretim, üretim, üretimdir. Japonya da teknoloji var çin de aşırı iş gücü, Rusya da doğal kaynaklar yer altı kaynakları sende ne var sende onu de.

Son düzenleme:

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
Sağlıksız Piyasa Oynamaları yüzünden TL 2018 Yılı itibariyle 42,2 Kaybetti O Değer kaybetmesi Türkiye için çok kritikti çünkü Türkiye Üretim yapmak için Yurt Dışına Muhtaç bir ülke o yüzden Yerli ürünlere zam gelmesi Kaçınılamazdı ama o zamlar yurt dışı değil tek Türk halkı için Yurt Dışında yaşayan kişi Türk mallarını Kaldığı fiyattan almaya devam edebilir Türkiye-Amerika ilişkilerin kırılması Suriye Savaşı ve bir çok neden yüzünden Türk ekonomi çöküşe doğru yer aldı Tablo hiç iç açıcı değil Ama Bunu durdurmak için yeni bir ekonomik model geliyor
Bu kısımdan hiç bir şey anlamadım. Hangi cümle nerede başlıyor, kim yurt dışında, kim üretim yapıyor? Türkçe önemli. Bu şekilde çok anlaşılmıyor.

Top Bottom