Türkiyede neden iphone bu kadar tercih ediliyor?

realerw

80+
Reaksiyon skoru
11
Gerçekten merak ettiğim bir konu: İnsanlar neden daha düşük fiyatlara, yıllarca gidecek ve daha donanımlı cihazlar varken ülkemizde diğer ülkelere göre en pahalıya satılan iPhone'u tercih ediyorlar? Gerçekten merak ettiğim için soruyorum. Yurt dışında S24 Ultra, S25 Ultra gibi cihazlar, iPhone 16 Pro Max, 17 Pro Max gibi cihazlarla aynı fiyattan çıkıyor ve aynı miktarlarda satılıyor. Burada bırakın iPhone 16 Pro Max'i, S24 Ultra, iPhone 16 düz model ile aynı fiyattan gidiyor. Diğer ülkelerde kimse birbirine laf etmiyor. Ülkede iPhone 13'ü olan insan, elindeki telefonu her Android'den iyi görüyor. Bu durum cidden bana garip geliyor.

Hele hele ülkenin ekonomik durumu böyleyken.

Iphone tek model çıkartıyor samsung ise birden fazla model çıkartıyor ve insanlardaki algı samsung 2 yıla yavaşlıyor diye algılanıyor bunun haricinde yurtdışındada ıphone önde. Kendi fikrim ios androidden çok daha önde. Türkiyede ise kendin diyorsun aslında ülkenin ekonomik durumu böyle iken çoğu insan ıphone tercih ediyor ve 2.elde çok daha iyi fiyatlara satıyor samsungda 2.el fiyatları berbat durumda.

Gerçekten merak ettiğim bir konu: İnsanlar neden daha düşük fiyatlara, yıllarca gidecek ve daha donanımlı cihazlar varken ülkemizde diğer ülkelere göre en pahalıya satılan iPhone'u tercih ediyorlar? Gerçekten merak ettiğim için soruyorum. Yurt dışında S24 Ultra, S25 Ultra gibi cihazlar, iPhone 16 Pro Max, 17 Pro Max gibi cihazlarla aynı fiyattan çıkıyor ve aynı miktarlarda satılıyor. Burada bırakın iPhone 16 Pro Max'i, S24 Ultra, iPhone 16 düz model ile aynı fiyattan gidiyor. Diğer ülkelerde kimse birbirine laf etmiyor. Ülkede iPhone 13'ü olan insan, elindeki telefonu her Android'den iyi görüyor. Bu durum cidden bana garip geliyor.

Şimdi brocum buradaki ana fikir iPhone marka telefonun çok pahalı olması, ülkenin mevcut ekonomik koşullarının çok kötü olması ve buna rağmen insanların hala buna para veriyor olması mı? Yoksa iPhone kadar pahalı olan Samsung telefonların "algısal" olarak Apple telefonlara göre tercih edilmiyor olması mı? Verilecek cevap buna göre değişir çünkü belirttiğin düşünce bu 2 konuyu da barındırıyor gibi geldi.

Türkiye'de telefon olma hüviyetini kaybetmiş cihazlar tercih ediliyor dersek daha doğru olur bence. Bu sadece iPhone'a özel bir durum değil.

Şimdi brocum buradaki ana fikir iPhone marka telefonun çok pahalı olması, ülkenin mevcut ekonomik koşullarının çok kötü olması ve buna rağmen insanların hala buna para veriyor olması mı? Yoksa iPhone kadar pahalı olan Samsung telefonların "algısal" olarak Apple telefonlara göre tercih edilmiyor olması mı? Verilecek cevap buna göre değişir çünkü belirttiğin düşünce bu 2 konuyu da barındırıyor gibi
Usta, herkes istediği telefonu alabilir, hiç lafım yok, bana da düşmez zaten. Bahsettiğim şey ikisi de aslında ama ana fikir şu:

Mesela şu an genel olarak fiyatlara rağmen alınması bana saçma geliyor. İnsanların 32 bin verip sırf iPhone diye iPhone 13 (örnek) alması garip geliyor, bana düşmez ama çok garip.

1. uzun ömürlü olması

2. satınca deger kaybı minimum olması

3. yazılım ın basit kullanımın kolay olması

4. uygulama destegi daha iyi olması bazı uygulamalar android de çok kötü iken apple da akıyor

5. güncelleme destegi daha fazla alması desteklenmesi mesela bundan 6 sene önce çıkmış iphone 11 hala destekleniyor

Türkiyede iOS’un daha çok tercih edildiğini kim çıkardı?

IMG_1395.webp

İsteyen istediğini alır büyük bir kitle android kullanırken bir kesim de iOS kullanılıyor işte bir şey yok bunda.
Alınmasının en büyük sebebi de Apple’ın firma olarak markalaşma işinde dünyanın en iyilerinden olması. Şu an tüm telefonlar bedava dağıtılsın herkes istediğini seçecek densin bu görseldeki çoğu ülke iOS olur.

1. uzun ömürlü olması

2. satınca deger kaybı minimum olması

3. yazılım ın basit kullanımın kolay olması

4. uygulama destegi daha iyi olması bazı uygulamalar android de çok kötü iken apple da akıyor

5. güncelleme destegi daha fazla alması desteklenmesi mesela bundan 6 sene önce çıkmış iphone 11 hala destekleniyor
Note 20 ultrada hala akıcı
Değer kaybı mevzsuna bir şey diyemem benim için eğer telefonu 1 2 senede satmayacaksam çok önemli değil
İkisinide kullandım bana oneui daha kullanışlı geldi
Sosyal medya konusunda doğru
Yeni android cihazlar 7 sene güncelleme garantili

Alıntıyı görüntüle
İsteyen istediğini alır büyük bir kitle android kullanırken bir kesim de iOS kullanılıyor işte bir şey yok bunda.
bu tüm cihazlar için geçerli bir harita samsungda 50 çeşit var iken ıphoneda tek çeşit var samsungda 10bine bile telefon bulabiliyorsun 0. biz tek model olarak konuşuyoruz

Alıntıyı görüntüle
Kimin ne kullandığı zaten dediğiniz gibi karışılacak bir konu değil haklısınız ki bende bundan bahsetmiyorum zaten yine de alınan cihazların %70i apple olduğu için

Enayi, ayfonum vaar💅💅 diyen ve araştırmadan alan çok

bu tüm cihazlar için geçerli bir harita samsungda 50 çeşit var iken ıphoneda tek çeşit var samsungda 10bine bile telefon bulabiliyorsun 0. biz tek model olarak konuşuyoruz
Anladım. Yine Türkiyede en çok kullanılan telefon Samsung. (2024 verilerine göre de öyle bu tablo 2021)
IMG_1397.webp

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kimin ne kullandığı zaten dediğiniz gibi karışılacak bir konu değil haklısınız ki bende bundan bahsetmiyorum zaten yine de alınan cihazların %70i apple olduğu için
Öyle bir durum yok işte kim diyor %70’i apple olduğunu hocam. Herkes sizin şehirlerde kafelerde gördüğünüz kişiler değil. Hayatında elektronik bir cihaza verecek 10 bin lirası dahi olmayan adamlar var ne apple ı Allah aşkına o paraya Apple dan mikrofiber bez alırsın anca

• Beğen
Reaksiyonlar: yitu
Anladım. Yine Türkiyede en çok kullanılan telefon Samsung. (2024 verilerine göre)
Alıntıyı görüntüle
zaten samsung hocam sen dediğimi anlamadın samsungun çok gözükmesinin sebebi çok fazla modeli olması ama s25 ile ıphoneun eşit modelini karşılaştırınca böyle cıkmaz. en çok satmasının sebebi daha fazla model olması her kesime hitap etmesi.

• Beğen
Reaksiyonlar: yitu
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,503
Üyeler
185,751
Son üye
Yasin yazıcı
Geri