Neler Yeni

Rehber Türkiye'nin Sorunları ve Çözümleri!

LalaMüfik

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,048
İsim
Melih k.
Artık cevap vermicem ya.
Bizim başımıza ne gelse müstehak.
Ülkenin haline bak.
10k$ lık araba bizde 200-300k
Her geçen gün alım gücü düşüyor.
Bu gelmiş 2023 te inşallah reis düzeltecek.
Ya neden 2023.
Bu adam demedimi ya kardeşim siz şu kardeşinize yetkiyi verin dolarla euroyla nasıl uğraşılır görürsünüz.
Şimdide aynı şeyi 2023 diyor.
Ve bunlarda inanıyor.
Bunlara söyleyeceğim tek şey.
Skxoajsosjwpsmspsmwlsmwpsmzxpwmdlxmspdlflr.
kardeş anlamayacaklar o reis ya o reissss o bmw binsin ben 6 ay yemem çalısırım tofaşşşşş

T.P.G.

80+ Titanium
varlık fonuna başlatmaya saray ne gerek var bir apartman yap yeter işte ne bu ihtişam merağı sanki bir şey varlık fonuu ne farkı var halktan birinden zaten torpille geliyorlar
Diğerleri?
Devlet Arşivleri Başkanlığı
Devlet Denetleme Kurulu
Diyanet İşleri Başkanlığı
Genelkurmay Başkanlığı
İletişim Başkanlığı
Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği
MİT Başkanlığı Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı
Savunma Sanayi Başkanlığı
Strateji ve Bütçe Başkanlığı
Türkiye Varlık Fonu

Bu kadar şeyi es geçiyorsunuz. Bunların hepsi o saray dediğiniz yerin giderlerini oluşturuyor.

LeyzZ

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
Baran Laser Börkün
Konu %80'i doğru bilgiler içeren ve biraz da eksik bir yazı olmuş. Eğitime, hukuka ve fanatizme de değinilmesi gerekiyordu.
Yanlış olan kısım ise aslında yanlış değil ama bilgi eksikliğinden kaynaklanıyor. HDP seçmenlerinin büyük bir çoğunluğu kürt. Kürtlerin ise özellikle siyasette çok büyük rol oynadığını biliyorsunuzdur sanırım. Zaten şu anki iktidar kürtlerin oyuyla buralara geldi.
Kürtler bir kürt partisi kurulmadan önce zaten oylarını CHP'ye veriyordu. Sadece 1 dönem ANAP'ı tercih ettiler. Bunların da araştırılıp değerlendirilip öyle konuşulması gerekiyor :).

LalaMüfik

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,048
İsim
Melih k.
Diğerleri?
Devlet Arşivleri Başkanlığı
Devlet Denetleme Kurulu
Diyanet İşleri Başkanlığı
Genelkurmay Başkanlığı
İletişim Başkanlığı
Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği
MİT Başkanlığı Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı
Savunma Sanayi Başkanlığı
Strateji ve Bütçe Başkanlığı
Türkiye Varlık Fonu

Bu kadar şeyi es geçiyorsunuz. Bunların hepsi o saray dediğiniz yerin giderlerini oluşturuyor.
diyanet sokakda yatsın işe yaramıyor ya da açılıp içi boş olan camilerde çalıssınlar nasıl fikir akıyyoororrrr

T.P.G.

80+ Titanium
Konu %80'i doğru bilgiler içeren ve biraz da eksik bir yazı olmuş. Eğitime, hukuka ve fanatizme de değinilmesi gerekiyordu.
Yanlış olan kısım ise aslında yanlış değil ama bilgi eksikliğinden kaynaklanıyor. HDP seçmenlerinin büyük bir çoğunluğu kürt. Kürtlerin ise özellikle siyasette çok büyük rol oynadığını biliyorsunuzdur sanırım. Zaten şu anki iktidar kürtlerin oyuyla buralara geldi.
Kürtler bir kürt partisi kurulmadan önce zaten oylarını CHP'ye veriyordu. Sadece 1 dönem ANAP'ı tercih ettiler. Bunların da araştırılıp değerlendirilip öyle konuşulması gerekiyor :).
Ben yüzeysel anlattım. Dediğim gibi yüzeysel olarak anlattım. Onlara da değinecektim hatta yazdım fakat yazı çok uzun oldu şimdi bir de onların fanatiklerine denk gelirsek yanarız diye sildim.

LalaMüfik

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,048
İsim
Melih k.
bir kere rehberde direk kılıçdaroğluna diss atması hükümeti eleştırmeden
dipnot kılıçdaroğlunu sevmem

T.P.G.

80+ Titanium
diyanet sokakda yatsın işe yaramıyor ya da açılıp içi boş olan camilerde çalıssınlar nasıl fikir akıyyoororrrr
O kadar şey saydım. İşine gelmiyor işte, gelenleri de kakalıyorsun bu kadar. Devlet yönetimi iyi değil fakat bunlar normal ve her devletin yaptığı harcamalar. ABD'de Beyaz Saray'a bakın harcamalara bakın
Almanya'ya da bakın
Fransa'ya da bakın.

Bunlar ülkelerin genel harcamalarıdır.
Mesaj otomatik birleştirildi:

SORUMLUSU KİM?
Şimdi maliyet illaki olacak. Ama biz o maliyetin yerine para koyabilmeliyiz ki ekonomi sarsılmasın. "Yaw üretim yogh" demeyin var. Hatta git gide artıyor ama maalesef bu üretim şu anda bizim için ÇOK YETERSİZ! O parayı yerine koyamıyoruz.

Peki zamanında yapılan hatalar neler?

2013 yılına kadar o kadar para bolluğu vardı ki, yani devlet sağa sola para saçabilirdi. -Ki saçtı :/-

O zamanlarda biz köprü, havaalanı, yol, hastane yaptık o parayla. Bunlar güzel şeyler ama yeteri kadar geliri olmayan şeyler. Eğer biz şu an yaptığımız yerli araba TOGG'u o zaman yapsaydık, eğer o zaman farklı fabrikalar açsaydık, kalıcı gelir kaynakları elde etseydik şu an çok farklı olurduk. O hastaneleri o zaman 5 tane yaptıysak şimdi 10 tane yapabilirdik. Ama yapılmadı maalesef.
@JEEW hükümeti hiç eleştirir miyim ben koyu AKP'liyim ya!

LeyzZ

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
Baran Laser Börkün
Ben yüzeysel anlattım. Dediğim gibi yüzeysel olarak anlattım. Onlara da değinecektim hatta yazdım fakat yazı çok uzun oldu şimdi bir de onların fanatiklerine denk gelirsek yanarız diye sildim.
Şu anki iktidar kaostan kutuplaştırmadan besleniyor. Çünkü bunlar kendisiyle birlikte fanatizmi sağlıyor. Ve insanlar bunun farkında değil. Asıl değinmen gereken kısım bu ve insanlara anlatılması gereken kısım bu. Çünkü insanlar 20 yıldır adam gibi bir muhalefetin olmadığını biliyor(her ne kadar son 3 yıldır biraz daha çabalamaya başlasalar da).

LalaMüfik

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,048
İsim
Melih k.
O kadar şey saydım. İşine gelmiyor işte, gelenleri de kakalıyorsun bu kadar. Devlet yönetimi iyi değil fakat bunlar normal ve her devletin yaptığı harcamalar. ABD'de Beyaz Saray'a bakın harcamalara bakın
Almanya'ya da bakın
Fransa'ya da bakın.

Bunlar ülkelerin genel harcamalarıdır.
kankaa ne yaptın bzii almanya ile mi kıyaslıyorsun amerika ile mi kıyaslıyon ekonomi farkı adamda boş para var harcıyor bizde rx570 sistem toplayan devlet gibiyiz adamlar 2080ti biz rx570 kıyaslanırmı git saraya otur tamammı sana bir oda versinler daha konuşursam namertim git kütüphaneci ol git otur orda bak içerde neler dönüyor

T.P.G.

80+ Titanium
Şu anki iktidar kaostan kutuplaştırmadan besleniyor. Çünkü bunlar kendisiyle birlikte fanatizmi sağlıyor. Ve insanlar bunun farkında değil. Asıl değinmen gereken kısım bu ve insanlara anlatılması gereken kısım bu. Çünkü insanlar 20 yıldır adam gibi bir muhalefetin olmadığını biliyor(her ne kadar son 3 yıldır biraz daha çabalamaya başlasalar da).
Hepsini ilk başta yazdım kanka. Sonrasında bir takım kişilerden çekindiğim için sildim. Yazının ilk hali çok daha sertti.

LalaMüfik

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,048
İsim
Melih k.

T.P.G.

80+ Titanium
kankaa ne yaptın bzii almanya ile mi kıyaslıyorsun amerika ile mi kıyaslıyon ekonomi farkı adamda boş para var harcıyor bizde rx570 sistem toplayan devlet gibiyiz adamlar 2080ti biz rx570 kıyaslanırmı git saraya otur tamammı sana bir oda versinler daha konuşursam namertim git kütüphaneci ol git otur orda bak içerde neler dönüyor
Bana PC parçasından örnek veriyorsun? Ben sana tutarlardan bahsetmiyorum. Ben sana harcamaların alanlarından bahsediyorum.

Top Bottom