Neler Yeni

Rehber TürkNet mi Millenicom mu? Neden?

Bu soruyu, altyapınıza göre değerlendirmek gerek. Hiçbir ürün, hiçbir firma, hiçbir şey tamamen kötü veya çöp değildir.
TürkNet kullanıyorum, deneyimime bakabilirsiniz. YAPA veya Gigafiber'den ayrı genele yayılan, TT altyapısı için konuşacağım.
Bu karşılaştırmayı, bu aralar çok görüyorum. Objektif bir şekilde hangi altyapıda hangisinin tercih edilmesi hakkındaki fikirlerim...

1) Fiber Altyapı:
Fiber altyapınız varsa "Kesinlikle TürkNet!" derim, şu anlık ondan avantajlısı yok diye düşünüyorum. Neden? Farkı ne?
Farklarını derledim, aynı olan şeyleri yazmadım. Açtığım arıza kayıtlarının, gün içerisinde açılıp gün içerisinde bittiğini belirtirim.
Herhangi bir yavaşlık, ilgisizlik, bilgisizlik gibi durum yok. Hizmeti, aynı altyapıdan alıyoruz. Firmaya özel kopma gibi bir şey de yok.
karşılaştırma.png

2) ADSL/VDSL Altyapı:
Bu kısımda fiyattan tutun neredeyse her şeye, aklınıza gelenlerin çoğu benzer. Tek fark, müşteri hizmetleri.
Aynı fiyata, müşteri hizmetleri olan bir firmayı yeğlerim. Bu kısımda önerim, Millenicom. TürkNet savunmanın, lüzumu yok.
Türknet, daha az aktarma ile daha az ping olacağını düşünüyor. Pingi düşürmesi için internette az yönlendirme yapıyorlar.
Bu, İstanbul'a yakın yerlerde düşük ping getiriyor. Doğuda daha fazla ping getiriyor. Doğudakilere bu da bir eksi sayılabilir.
Fiberde pek etki etmiyor, etse etse 3-4 ms, zaten düşük olduğu için pek fark edilmiyor fakat ADSL ile birleşince hoş olmuyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Selim
Bu soruyu, altyapınıza göre değerlendirmek gerek. Hiçbir ürün, hiçbir firma, hiçbir şey tamamen kötü veya çöp değildir.
TürkNet kullanıyorum, deneyimime bakabilirsiniz. YAPA veya Gigafiber'den ayrı genele yayılan, TT altyapısı için konuşacağım.
Bu karşılaştırmayı, bu aralar çok görüyorum. Objektif bir şekilde hangi altyapıda hangisinin tercih edilmesi hakkındaki fikirlerim...

1) Fiber Altyapı:
Fiber altyapınız varsa "Kesinlikle TürkNet!" derim, şu anlık ondan avantajlısı yok diye düşünüyorum. Neden? Farkı ne?
Farklarını derledim, aynı olan şeyleri yazmadım. Açtığım arıza kayıtlarının, gün içerisinde açılıp gün içerisinde bittiğini belirtirim.
Herhangi bir yavaşlık, ilgisizlik, bilgisizlik gibi durum yok. Hizmeti, aynı altyapıdan alıyoruz. Firmaya özel kopma gibi bir şey de yok.
Alıntıyı görüntüle

2) ADSL/VDSL Altyapı:
Bu kısımda fiyattan tutun neredeyse her şeye, aklınıza gelenlerin çoğu benzer. Tek fark, müşteri hizmetleri.
Aynı fiyata, müşteri hizmetleri olan bir firmayı yeğlerim. Bu kısımda önerim, Millenicom. TürkNet savunmanın, lüzumu yok.
Türknet, daha az aktarma ile daha az ping olacağını düşünüyor. Pingi düşürmesi için internette az yönlendirme yapıyorlar.
Bu, İstanbul'a yakın yerlerde düşük ping getiriyor. Doğuda daha fazla ping getiriyor. Doğudakilere bu da bir eksi sayılabilir.
Fiberde pek etki etmiyor, etse etse 3-4 ms, zaten düşük olduğu için pek fark edilmiyor fakat ADSL ile birleşince hoş olmuyor.
Heh tamda onu diyecektim, bende TurkNet kullanıcısıyım fakat 7Mb Download 0.80 Upload alıyorum (16Mb Download paketi) Bu işin Turknet le Millenicom la Turkcell le alakası yok! Tamamen alt yapı. Ancak ben TurkNet'te sadece karşımda birini bulamıyorum (Dediği gibi müşteri temsilcileri yok) onun haricinde bi hatalarını görmedim.

Revainer

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Millenicom neden o kadar kabarık ?
Modem varsa ne kadara düşüyor bu tutar.

RefX

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,932
İsim
Orhun Refik Kocabaş
Ben Konya'da oturuyorum. Yapa var ve altyapımız fiber.
TT kullanıyorum ve değiştireceğim.
Millenicom 100mbps paket 25tl daha pahalı + modem parası var
Turknet de modem var mı ? 100mbps hızı sağlar mı ?

berkec34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,260
İsim
Berkecan Ergin
Ben kendi tecrübemi aktarayım. turk telekomla konustum alt yapınız 60 destekliyor 50 verebiliriz 60 lık paketımız yok dedı
daha sonra turknetı kuzenım kullandıgından ve memnun oldugundan onları aradım alt yapınız 74 desteklıyor ama 35 bağlarız aktıvasyon yapıldıktan sonra 50 ye cıkartırız dendı. millenicom ile konuştum altyapınız 74 destekliyor 100 verelim sonra bi alt paket 75 e düşürrürüz dedi.
Aklıma takıldı turk telekom altyapısını kullanarak bunu nasıl verecek dıgerlerı veremıyorken ne kaybederım dedım ve işlemi taahgutsuz olarak başlattım. ertesi gün geldiler açmaya (modemi kendım aldım daha herhangi bir yerden modem kiralamam kiralamanızıda önermem kendınız alın en iyisi.) şuan hızım 74.5/8 geliyor istanbul için en azından hem söylediklerini yaptılar hemde gayet hızzlı kurulum sağladılar ve internetımde bir sorunda yok maşallah... eğer alt yapın 100 verıyorsa turknetıde deneyebilirsin nede olsa taahgut yok fiyat olarakta uygun
Dipnot aldıgım modem extra dsl

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
Millenicom neden o kadar kabarık ?
Modem varsa ne kadara düşüyor bu tutar.
Her zaman böyleydi, bu yüzden önermiyorum, avantajı yok.
Her türlü 15 TL kira ücreti alıyorlar, modeminin olup olmaması fark etmiyor.
Konuyu okuyup bu sorduğunuza inanamıyorum, Cevaplar, konuda.
İki konumu da güzelce okursanız soracağınız bir soru değil, etmeyin.
Ben kendi tecrübemi aktarayım. turk telekomla konustum alt yapınız 60 destekliyor 50 verebiliriz 60 lık paketımız yok dedı
daha sonra turknetı kuzenım kullandıgından ve memnun oldugundan onları aradım alt yapınız 74 desteklıyor ama 35 bağlarız aktıvasyon yapıldıktan sonra 50 ye cıkartırız dendı. millenicom ile konuştum altyapınız 74 destekliyor 100 verelim sonra bi alt paket 75 e düşürrürüz dedi.
Aklıma takıldı turk telekom altyapısını kullanarak bunu nasıl verecek dıgerlerı veremıyorken ne kaybederım dedım ve işlemi taahgutsuz olarak başlattım. ertesi gün geldiler açmaya (modemi kendım aldım daha herhangi bir yerden modem kiralamam kiralamanızıda önermem kendınız alın en iyisi.) şuan hızım 74.5/8 geliyor istanbul için en azından hem söylediklerini yaptılar hemde gayet hızzlı kurulum sağladılar ve internetımde bir sorunda yok maşallah... eğer alt yapın 100 verıyorsa turknetıde deneyebilirsin nede olsa taahgut yok fiyat olarakta uygun
Dipnot aldıgım modem extra dsl
VDSL altyapıdan aldığınız için kira ödemiyorsunuz. Maalesef, fiberde her türlü alıyorlar.
Kiralama, fibere özel. Diğer altyapılarda ya onlardan modem satın alıyorsunuz ya da siz alıyorsunuz.
Sorun yoksa ne güzel, muhatap bulmanız gayet iyi. Tam da bu yüzden VDSL'de Millenicom öneriyorum.

• Beğen
Reaksiyonlar: RefX

ßeta

80+ Bronze
Türknetin sitesinde ne kadar alırım diye bir yer var site üzerinden kimseyi aramanıza gerek yok adresinizi yazıyorsunuz alt yapınızın ne kadar desteklediğini gösteriyor. Modem konusuna gelirsek size ücretsiz modem veriyorlar ama kiralık yani Türk netten ayrılınca modemi geri alıyorlar ama herhangi bir modem ücreti istemiyorlar

• Beğen

salihb7123

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
325
İsim
Salih BOZBIYIK

1) Fiber Altyapı:
Alıntıyı görüntüle

2) ADSL/VDSL Altyapı:
vsdl ile millenicom
fiber ise türknet

uydu3

80+ Silver
Ben de öyle düşünüyorum.
Ben şuan türk telekomdayım vdsl kullanıyorum 5.ay değişim yapmam gerekicek modemim var modemimi kullanırsam millenicomda ne kadar öderim türknette ne kadar öderim hangisi daha stabil olur

RefX

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,932
İsim
Orhun Refik Kocabaş
Her zaman böyleydi, bu yüzden önermiyorum, avantajı yok.
Her türlü 15 TL kira ücreti alıyorlar, modeminin olup olmaması fark etmiyor.

Konuyu okuyup bu sorduğunuza inanamıyorum, Cevaplar, konuda.
İki konumu da güzelce okursanız soracağınız bir soru değil, etmeyin.

VDSL altyapıdan aldığınız için kira ödemiyorsunuz. Maalesef, fiberde her türlü alıyorlar.
Kiralama, fibere özel. Diğer altyapılarda ya onlardan modem satın alıyorsunuz ya da siz alıyorsunuz.
Sorun yoksa ne güzel, muhatap bulmanız gayet iyi. Tam da bu yüzden VDSL'de Millenicom öneriyorum.
Tamamdır. Bir sorum olacak.
Yapa Konya'da var ama internetten baktım bu yapa olan ilçelere benim olduğum ilçe yok. İlde olması kullanmamı sağlar mı ?

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
Ben şuan türk telekomdayım vdsl kullanıyorum 5.ay değişim yapmam gerekicek modemim var modemimi kullanırsam millenicomda ne kadar öderim türknette ne kadar öderim hangisi daha stabil olur
İkisinde de 85 TL. Millenicom, öneririm.
Tamamdır. Bir sorum olacak.
Yapa Konya'da var ama internetten baktım bu yapa olan ilçelere benim olduğum ilçe yok. İlde olması kullanmamı sağlar mı ?
İlinizde YAPA olup olmaması önemsiz, binanızda var mı?

• Beğen

RefX

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,932
İsim
Orhun Refik Kocabaş
İkisinde de 85 TL. Millenicom, öneririm.

İlinizde YAPA olup olmaması önemsiz, binanızda var mı?
Bina da yapa sorgulama falan var mı ? Benim olduğum ilçede yok.
Siteden falan bakabilir miyim

Top Bottom