Neler Yeni

Öneri TÜRKSAT KABLO (KABLONET) BU FİRMA NEDİR?

TALHA MURAT

80+ Silver
Denir yani o mantıkla VDSL de de kutuya kadar Fiber gelir, Telekom çalışanları o yüzden ona da Fiber diyor ama ben GPON dışındaki türleri gerçek fiber kabul etmiyorum şahsen.
Bak senin dediğin yanlış oluyor o zaman gpon üst düzey fiber normal fiber ise bu bahsettiğimiz eğer öyle demezsen yanlış anlaşılırsın.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Bak senin dediğin yanlış oluyor o zaman gpon üst düzey fiber normal fiber ise bu bahsettiğimiz eğer öyle demezsen yanlış anlaşılırsın.
Evet binaya kadar Fiber (FTTB) diye geçer bu bahsettiğimiz. VDSL de aynı şekilde caddeye kadar Fiber (FTTC) diye geçer. Kablonetin kullandığı normalden biraz farklı FTTB teknolojisi GPON ile VDSL arasında bir teknoloji.

TALHA MURAT

80+ Silver
Evet binaya kadar Fiber (FTTB) diye geçer bu bahsettiğimiz. VDSL de aynı şekilde caddeye kadar Fiber (FTTC) diye geçer. Kablonetin kullandığı normalden biraz farklı FTTB teknolojisi GPON ile VDSL arasında bir teknoloji.
Hayır değil vdsl in yakınından geçemez çünkü çok sayıda sinyal içeriyor fiberde mesela destekleyebileceği hız kullanılan sistem çok farklı bunları bir tutmamanı öneririm.

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,238
İsim
Taha Efe
Evet Türksat Kablo bir hizmet firmasıdır ve devlet firmasıdır ve bu firma 3 hizmet vermektedir KABLONET/KABLOTV/KABLOSES . türksat kablonun altyapısı varsa bilin ki fiber hizmet vardır türksata ait demektir.

Kablonet adsl/vdsl kesinlikle bu şekilde hizmet yapmıyordur sadece fiber hizmeti verir.

Kablonetin artısı eksisi nedir?

+ Paketteki hızın tamamını yada daha fazlasını verir

+ Fiyatlandırma uygun

+ Arıza ekipleri veya kurulum ekipleri iyi ve hızlı

+ Bir sorun karşısında kaldığınızda müşteri hizmetleri çok yardımcı oluyor ve neredeyse her bilgiye sahipler

- Hız düşmeyen paketler biraz tuzlu gibi

Bazı kişiler sınırsız full paketinde hız düşmeyen paketinin olduğunu bilmiyor ve sadece hız düşen paketleri var sanıyorlar yanlış . Hız düşmeyen paketinde ise yok yok diyim size ve fiyatı 160 TL civarı bu fiyatı duynalar bir internete o kadar mı verilir diyor e kardeşim yayın neredne geliyor sinema kanalları nat geo ve cihazlar ? Bu fiyatlandırmada internet yok sadece ve genelde bu internete ödeyeceğiniz fiyat 60 TL yi geçmez geri kalan yayın ve cihaz kiralama ücretidir.

Kablonet diğer firmalar gibi özgür firma değildir yani bir sorun olduğunda bunu devlet adamları sorguluyor denetleniyor mesela ben sürekli şikayet kaydı açtığımda kablonetteki il müdürlüğü zora giriyor devlete bağlı ama bir vodafone dan bu kadar sorun yaşamanıza rahmen şikayet kaydı açsanız kimse ilgilenmez ve siz o sorunu yaşamaya devam edersiniz.

Bu bilgileri il müdürlüğündeki bir arkadaşımdan aldım bunların bir bir anlattı ve türkiyedeki eski türksat kablo altyapısında çalışma olacağını belirtti bu çalışmalar neler olcak?

5 yıl ve öncesindeki altyapılar genel olarak bina kutusuna kadar fiber değil sadece binanın alt kesimine kadar oradan bina kutusuna ve daireye koaksiyel kablo kullanılmış . Bu durumda kablonet bina kutusuna kadar fiber çekeceğini ve oradaki sinyal yükseltici cihazların değişeceğini belirtti hatta aynı sorun bende var yani altyapımda çalışma olacak ama şuna sinyal yükseltici cihazlar bekleniyormuş yurt dışından geliceklermiş geldiklerinde çalışmalar hızlanacak demişlerdi size gelişmeleri aktarıcam hızları pingi vs herşekilde.

Önemli : Türksat kablo da internet ve yayını 2 tane alabiliyorsunuz yani 2 internet 2 yayın hatta yayını sanırım daha fazla alabiliyorsun .
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu bireysel kullanım internetimin hızı.

Bu kurumsal internetim şuan ikisinde de 5 ghz den ve kullanımda iken test yaptım.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Fiber Değil DOCSIS Hizmeti veriyor. Ana Hizmeti GPON Değil DOCSIS Zaten

TALHA MURAT

80+ Silver

smithblacksmith

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,092
İsim
Samet Demirci
Kardeşim tam oku uploadı istersen arttırrsın .

Vodafonenun heryerde varmıydı?

Vodafone berbat hizmet sunar internette genel olarak.

Onun parasını ödersin ama kullanmayabilirsin parasını ödememe yok.
Vodafone ile alakalı çok şikayetim oldu ve sorunun modem kaynaklı olduğunu ancak kablo çekince anladım.

Adamlar müşteri hizmetleri olarak çok ilgililer.

Uploadı istersen arttırırsın diyorsun da bir sürü para verince arttırabiliyorsun KabloNet ile..

TALHA MURAT

80+ Silver
Vodafone ile alakalı çok şikayetim oldu ve sorunun modem kaynaklı olduğunu ancak kablo çekince anladım.

Adamlar müşteri hizmetleri olarak çok ilgililer.

Uploadı istersen arttırırsın diyorsun da bir sürü para verince arttırabiliyorsun KabloNet ile..
Vodafone da nasıl arttırıyon 5 tl ye 10 upload veriyorlar sanırım.

EmreBey52

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,197
İsim
EmreBey

Banxtre

80+ Gold
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,045
İsim
Batuhan
İlgilendiği Kategoriler
E-Ticaret
Şehirden şehire performansı değişen bir firma ama genel hizmet kalitesi ve verdiği internetin kalitesi yüksek.

TALHA MURAT

80+ Silver
10 upload normal veriyorlar şuan ek ücret istemeden.

Normalde 4 civarı alıyordum bi anda 10 oldu daha da düşmedi.
Yakında biticek onu hediye yapıyorlar kablonet hediye olarak sinema paketini 50 mbps ve üstü olan abonelere geçici erişimi açtı ayrıca her yıl 4 kere 100 mbps download 10 upload tanımlatabiliyorsun 10 upload seçeneğidne kotalı var birde günlük var.

Şehirden şehire performansı değişen bir firma ama genel hizmet kalitesi ve verdiği internetin kalitesi yüksek.
Performans değişen derken istanbula bursadan ve muğlada bağlanan kişilerin hiçbir firmada aynı değerleri alamaz kayıp illaha olur onun yanısıra performansı neredeyse birebir ve dediğiniz gibi hizmet vs mükemmel.

Banxtre

80+ Gold
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,045
İsim
Batuhan
İlgilendiği Kategoriler
E-Ticaret
Yakında biticek onu hediye yapıyorlar kablonet hediye olarak sinema paketini 50 mbps ve üstü olan abonelere geçici erişimi açtı ayrıca her yıl 4 kere 100 mbps download 10 upload tanımlatabiliyorsun 10 upload seçeneğidne kotalı var birde günlük var.

Performans değişen derken istanbula bursadan ve muğlada bağlanan kişilerin hiçbir firmada aynı değerleri alamaz kayıp illaha olur onun yanısıra performansı neredeyse birebir ve dediğiniz gibi hizmet vs mükemmel.
1 günde kazım yapıp bakım yapıp gidebilen bir firma.
3 Saat kesinti ile kazımlı bakım yapıp gidebiliyorlar ,hizmet bakımından gerçekten iyi.

TALHA MURAT

80+ Silver
1 günde kazım yapıp bakım yapıp gidebilen bir firma.
3 Saat kesinti ile kazımlı bakım yapıp gidebiliyorlar ,hizmet bakımından gerçekten iyi.
Ben il müdürlüğünden bi eleman buldum adam her sorunumu gideriyor benim altypaı 8 senelik adam diyorki yurt dışından cihazlar gelsin altyapınız yenilensin hediye 20 mbps upload ve 100 download tanımlıyacaz diyor 2 günlük .

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,022,190
Üyeler
161,967
Son üye
bencross
Top Bottom