TürkTelekom hattımla ilgili problem hk.

talhabkr

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
912
Geçen sene aralık ayından beri hattımla ilgili bir problem var. Şebekemin olduğunu görüyorum fakat ne arama arama / alma yapılabiliyor ne internet kullanılabiliyor ayrıca ayın 30 günü evde olmama rağmen 30 gb internetim bitti bu sabah biraz işim çıktığı için 5 saatliğine otogara gittim geldim internetim bittiği için 10gb ek paket aldım az önce o da bitti wifiye bağlı olmama rağmen 5 saat içinde o da bitti. müşteri hizmetlerini aradım sorunu belirttim bana bayiden hat değişimi yapabileceğimi, 180 tl ücreti olduğunu internet kullanımı için bir şey yapamayacağını söyledi. 2. kere aradım yine aynı şekilde sorunlarımı anlattım destek kaydı açtı başka hiçbirşey söylemedi sizce ne yapabilirim Tüketici Mahkemeleriyle uğraşmayı seviyorum başvursam haklı çıkar mıyım hattın çalışmadığıyla ilgili video kaydım var 2 telefonada takıp çalışmadığını bu şekilde kantılıyorum ayrıca telefonumda mobil veri kullanımıyla ilgili ekran görüntüsü var 6 gb kullanmışım ayın başından beri ne yapabilirim.

THH'ye ve BTK'ye başvuru yapsam haklı çıkar mıyım yoksa devleti devlete mi şikayet ediyorsun derler

İnternetin kaçağını bulmalısın öncelikle, su gibi internet nerden çıkıyor, arkadaki internet kullanan uygulamaları tespit etmelisin. Ben vodiş kullanıyorum mesela, telefon saf android ve neredeyse kendi kendine telefon hiç internet harcamıyor, her ay fazladan kalıyor :) Bu biraz da telefonun yazılımıyla alakalı olmalı, başka bir telefona hattını taktığında arama sıkıntısı hala varsa o hat kesin sıkıntılı ama internet için daha fazla test yapman, kontrol sağlaman gerek. telefonun marka ve modeli ile yüklü olan sistem çok önemli burada...

İnternetin kaçağını bulmalısın öncelikle, su gibi internet nerden çıkıyor, arkadaki internet kullanan uygulamaları tespit etmelisin. Ben vodiş kullanıyorum mesela, telefon saf android ve neredeyse kendi kendine telefon hiç internet harcamıyor, her ay fazladan kalıyor :) Bu biraz da telefonun yazılımıyla alakalı olmalı, başka bir telefona hattını taktığında arama sıkıntısı hala varsa o hat kesin sıkıntılı ama internet için daha fazla test yapman, kontrol sağlaman gerek. telefonun marka ve modeli ile yüklü olan sistem çok önemli burada...
Yok hocam bütün uygulamalar mobil veriye kısıtlamalı kullandığım telefon iphone 13 denemek için birde samsung m31'e taktım birde bizim ailede bir sıkıntı var kimsenin hattı kimsenin üstüne değil saçma bir şekilde; benim hattım lisenin başından beri amcamın üstüne babamınki annesinin üstüne anneminki abisinin üstüne amcamın hattı babamın üstüne hatta amcamın karısının hattıda babamın üzerine gibi saçma sapan mevzularımız var çok sıkıntı yani

afyonları bilmiyorum da bi yerde sıkıntı olduğu belli internet konusunda yani, vodiş ve tt aynı benim gözümde, ikisi de dolandırmaktan zevk alan şirketler ama telefon da önemli... Benim en dandik eski telefonda dahi hiç bir kısıtlama yok, sadece telefon uzun zaman kullanmadığım uygulamardaki izinleri ara ara iptal ettiğini söyler, başka hiç bir kısıtlama yok yine de 20 gb internet öyle 5 saaatte bitmesini bırak 1 ayda gayet yeterli geliyor hatta çoğu zaman bitirmek için wifi kullanmıyorum, günlerce yani... Bi sıkıntı var, internet kullanım verileri var mı senin telefonunda? varsa en çok kullanan hep üstte olur, ne kadar kullandığı, ne zaman kullandığı filan yazar, mesela android telefonumda benim yazıyor, ios nasıl bilemiyorum fakat :(

afyonları bilmiyorum da bi yerde sıkıntı olduğu belli internet konusunda yani, vodiş ve tt aynı benim gözümde, ikisi de dolandırmaktan zevk alan şirketler ama telefon da önemli... Benim en dandik eski telefonda dahi hiç bir kısıtlama yok, sadece telefon uzun zaman kullanmadığım uygulamardaki izinleri ara ara iptal ettiğini söyler, başka hiç bir kısıtlama yok yine de 20 gb internet öyle 5 saaatte bitmesini bırak 1 ayda gayet yeterli geliyor hatta çoğu zaman bitirmek için wifi kullanmıyorum, günlerce yani... Bi sıkıntı var, internet kullanım verileri var mı senin telefonunda? varsa en çok kullanan hep üstte olur, ne kadar kullandığı, ne zaman kullandığı filan yazar, mesela android telefonumda benim yazıyor, ios nasıl bilemiyorum fakat :(
Zaten dışarı çıktığımda bi haritaları kripto uygulamaları whatsap instagram harcamış bu sırayla ve toplam 6 küsür gb harcanmış ocak ayının başından beri. birde ocaktan önce 2 gün kullandım o da aylık paket yenileme gününe denk gelmiş 2 günde 30 gb bitirmem için oyun falan indirmem lazım

sosyal medyada videolar çok fazla harcar, haritalar nerdeyse hiç harcamaz bende, kripto ile alakam yok zaten, watsap da video türü içerik olmadığı sürece fazla harcamaz... yapabilirsen videoları otomatik oynatma seçeneğini pasif hale getir, sadece ilgilendiğin videolar oynatılsın, sen düğmeye basmadıkça oynatmasın oto yani... Mesela ben sosyal medya fazla kullanan biri değilim ama yine de baya harcarım dışarıda interneti son zamanlarda, ocaktan beri sade bir kullanım varsayarsak 20 günde sadece 8,69 gb veri harcamış, daha bir sürü internet var :) Ben son gün bitirmek için lazım olmasa bile işletim sistemi isoları filan indiriyorum bazen :D Sayaç uygulaması varsa gün gün hangi uygulama hangi sistem kaç gb veri harcamış, hangisi ne kadar kullanmış belli olur. Bu istatistiklerde aşırı bir uyumsuzluk tespit etmedikçe dava filan açma, boşu boşuna haksız çıkarsın, zaman kaybı olur. Elinde önce kanıtın olmalı.

sosyal medyada videolar çok fazla harcar, haritalar nerdeyse hiç harcamaz bende, kripto ile alakam yok zaten, watsap da video türü içerik olmadığı sürece fazla harcamaz... yapabilirsen videoları otomatik oynatma seçeneğini pasif hale getir, sadece ilgilendiğin videolar oynatılsın, sen düğmeye basmadıkça oynatmasın oto yani... Mesela ben sosyal medya fazla kullanan biri değilim ama yine de baya harcarım dışarıda interneti son zamanlarda, ocaktan beri sade bir kullanım varsayarsak 20 günde sadece 8,69 gb veri harcamış, daha bir sürü internet var :) Ben son gün bitirmek için lazım olmasa bile işletim sistemi isoları filan indiriyorum bazen :D Sayaç uygulaması varsa gün gün hangi uygulama hangi sistem kaç gb veri harcamış, hangisi ne kadar kullanmış belli olur. Bu istatistiklerde aşırı bir uyumsuzluk tespit etmedikçe dava filan açma, boşu boşuna haksız çıkarsın, zaman kaybı olur. Elinde önce kanıtın olmalı.
yok hocam kulllanmamışım ki iphone mobil veri kullanımım 6gb gösteriyor zaten daha fazlasınıfa hiç kullanmadım şimdiye kadar. ayrıca sürekli video kaydıran biri değilim 7 24 evdeyim zaten wifi kullanıyorum

O zaman o kullanım verileri ile bir kullanıcı danışma hattına sor bakalım, dava açmadan önce başka bir şey gerekli mi diye, belki tt de yalandan hile yapıyor olabilir, ama bence dava açsan da bi şey çıkmaz, tt çok zorlanmaz, bulur bir bahane veya gelişigüzel cevap verir, kanıt yok diye de thh de bişey yapmaz. Bu gibi durumlarda hep mpbil şirketler kayrılırlar, yani açık seçik bir kanıt bulmalısın yoksa işin çok zor. :(
2026-01-20_01-13.webp

Bende de turktelekom (Bimcell) var ve 2 hat. Şöyle yapmalısın. Evdeyken mobil veri kapatmalısın. Haftalık düzenli salla kazan yap. Gb internet gelir. Önce hediye kullanılır. Bitimine yakın mesaj gelir.

Durduk yere harcama yapmaz. Bir de turktelekom kendi özelinde mobil uygulama da hat fazla ise hat sahibi hepsini tek ekrandan yönetebilir. Eskiden turktelekom internetin varsa dışarıda kullanman için belli miktarda bakiye vb veriyordu. Karışık işler yani.

Öncelikli hattı üstünüze almanızı öneririm.

Zaten evde wifi açıkken mobil veri kullanmaz telefonlar :)

Bu arada benim en çok nefret ettiğim mobil hat bimceldir, tam hile hurdaydı zamanında :D

Geri