Neler Yeni

TWISTED MINDS 27 TM27DQI QHD 240Hz RGB NANO IPS MONİTÖR(kullananlar kulübü)

EzerchE

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Gürkan Ezerçe
@HamzaÖzel @EzerchE mprt açınca 3.8ms ve renk çok soluk sizde de öyle mi? 4080 de G-Sync açmak kafi olur mu sizce yoksa ondan ödün verip MPRT mi açayım?
Test ettim, MPRT açınca çok hafif daha karanlık gibi oluyor ama baya dikkatli bakmak lazım. Şahsen ben MPRT yerine Freesync açmayı daha mantıklı buluyorum.

EzerchE

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Gürkan Ezerçe
Selam arkadaşlar, monitör ile ilgili bir sorunla daha karşılaştım, siz de dener misiniz, bakalım aynı sorun olacak mı,

Nvidia control panelde scaling option display seçili ise furmark 1080p testi yapınca grafikler bozuluyor. scaling ayarını gpu ya alınca düzeliyor.

Bu arada TwistedMinds üreticisi ile mail yoluyla iletişime geçtim, yaşadığım CSM, HDR ve üstte yazdığım grafik sorunları anlattım, konuyla ilgili bir video çekip göndermemi istediler, videoyu hazırlayıp kendilerine göndereceğim.

Ekler

• 1.png
    1.png
    93.7 KB · Hit: 111
  • 2.png
    2.png
    41.3 KB · Hit: 112
  • 3.jpg
    3.jpg
    871.6 KB · Hit: 113

forlan05

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Volkan Kaşıkcı
Selam arkadaşlar, monitör ile ilgili bir sorunla daha karşılaştım, siz de dener misiniz, bakalım aynı sorun olacak mı,

Nvidia control panelde scaling option display seçili ise furmark 1080p testi yapınca grafikler bozuluyor. scaling ayarını gpu ya alınca düzeliyor.

Bu arada TwistedMinds üreticisi ile mail yoluyla iletişime geçtim, yaşadığım CSM, HDR ve üstte yazdığım grafik sorunları anlattım, konuyla ilgili bir video çekip göndermemi istediler, videoyu hazırlayıp kendilerine göndereceğim.
165Hz çekin monitörü, bir de öyle deneyin gerçi iki türlü de bende sıkıntı yok.

EzerchE

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Gürkan Ezerçe
165Hz çekin monitörü, bir de öyle deneyin gerçi iki türlü de bende sıkıntı yok.
Bu sorunun sebebini buldum. Monitör ayarlarında Response Time'ı açınca bu sorun oluyor. (Resim kalitesi - Tepki süresi) Kapatınca düzeldi.

Daha önce de söylendiği gibi monitör son safhasına kadar overclock edilmiş, bant genişliğini zorlayacak extra 1 hz bile görüntünün bozulmasına sebep oluyor. Bu sorun da sanıyorum onunla ilgili. Bütün bu konuları Twisted Minds'a ilettim. Umarım yakında bir fw update ile bu sorunları çözebilirler.

Son düzenleme:

forlan05

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Volkan Kaşıkcı
Arkadaşlar alınır mı
Alınır, kaçırmayın on numara beş yıldız.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu sorunun sebebini buldum. Monitör ayarlarında Response Time'ı açınca bu sorun oluyor. (Resim kalitesi - Tepki süresi) Kapatınca düzeldi.

Daha önce de söylendiği gibi monitör son safhasına kadar overclock edilmiş, bant genişliğini zorlayacak extra 1 hz bile görüntünün bozulmasına sebep oluyor. Bu sorun da sanıyorum onunla ilgili. Bütün bu konuları Twisted Minds'a ilettim. Umarım yakında bir fw update ile bu sorunları çözebilirler.
Extra 1Hz bile overclock neden etmek isteyesin ki? Zaten 240Hz, daha ne olsun.. OC ile Hz yükselen monitörler çok sağlıklı olmuyor zaten.

EzerchE

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Gürkan Ezerçe
Alınır, kaçırmayın on numara beş yıldız.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Extra 1Hz bile overclock neden etmek isteyesin ki? Zaten 240Hz, daha ne olsun.. OC ile Hz yükselen monitörler çok sağlıklı olmuyor zaten.
Overclock etmek istemiyorum zaten, ancak dediğim gibi menüde yer alan "Response Time" seçeneği de bir nevi overclock olduğu için low veya üstü seçildiğinde sıkıntı yaratabiliyor. Bilgi vermek için yazdım. Yoksa default ayarlarda kullanırsanız HDR dışında bir sorun yok. Bahsettiğim CSM problemi de muhtemelen benim ekran kartıım ile alakalı, yani ben öyle umuyorum.

montenegro98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
465
İsim
burak karadağ
hikayeli oyunlarda 2k lol valorant cs tarzı oyunlarda 1080 240 hz sorunsuz tatmin eder mi? hikayeli oyun bayağı oynuyorum.ayrıca film de izliyorum

qwert7610

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
84
İsim
Guan Tanamo

hocam hdr 10 mu hdr 400 mu var monitorde yada sertifikasiz bir hdr mi var?

forlan05

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Volkan Kaşıkcı
hikayeli oyunlarda 2k lol valorant cs tarzı oyunlarda 1080 240 hz sorunsuz tatmin eder mi? hikayeli oyun bayağı oynuyorum.ayrıca film de izliyorum
Şuan valorant oynuyorum 2k, HDR açık (Windows HDR+Monitör HDR) renkler çok canlı haliyle tatmin ediyor ama ben RTX4080 kullanıyorum onun da etkisi vardır. Filmlerde Windows HDR kapatmanı tavsiye ederim, biraz renkler soluk oluyor. Far Cry 5 ile Resident Evil oynadım son 2 haftada renkler yine aynı şekilde tatmin ediyor. (2k)

montenegro98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
465
İsim
burak karadağ
Şuan valorant oynuyorum 2k, HDR açık (Windows HDR+Monitör HDR) renkler çok canlı haliyle tatmin ediyor ama ben RTX4080 kullanıyorum onun da etkisi vardır. Filmlerde Windows HDR kapatmanı tavsiye ederim, biraz renkler soluk oluyor. Far Cry 5 ile Resident Evil oynadım son 2 haftada renkler yine aynı şekilde tatmin ediyor. (2k)
markasından dolayı çok kararsızım ne yapacağımı bilmiyorum :D

Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
Nihat
Bende bunu almak üzereyim. Fiyatına göre özellikleri çok iyi.

Top Bottom