Neler Yeni

- Ubisoft, Quartz ile NFT piyasasına giriş yapıyor ve ÜCRETSİZ NFT veriyor.

Ahmet Berat Ak

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
995
İsim
Ahmet Berat ak
İlgilendiği Kategoriler
pc toplama,pc aksesuarları,fiyat performans ürünler
Çünkü ülke nüfusu fazla. Ama yeteri kadar fazla değil galiba. Çünkü herkes Rusça bilmiyor ama Rusça dil desteği olan oyun sayısı epey fazla.
evet rusya nüfüs olarak fazla ama yakut kafkaslar gibi milletler rusça bilmiyor ve konuşmuyor

Dontaçhi

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,521
İsim
Ümit Can
Zaten çok az ülkede var bu.

USA, Germany, France, Brazil, Canada, Australia, Spain, Italy, Belgium.

Ve ayrıca korsan oynamaktan olsaydı (Türkiye'yle aynı mantık) oyunlarda Rusça dil destekleri de az olurdu. Ama hangi oyunlarda Rusça var biliyoruz. Neredeyse hepsi. Ve Çince falan da olmazdı.
Çin ve Rusya pazarına açılmalarının 2 sebebi olabilir.

1) Rusya veya Çin oyuncu topluluğu demek ki şirketlerin dil veya altyazı için harcadığı vaktin karşılığını veriyor. Oyunları satın alıyor. Ya da bir diğer madde ;
2) Şirketler oyunlarını Global pazarda yayınlamak ve daha çok gelir elde etmek için bu dilleri de oyunlarına ekliyorlar. Sonuç olarak Rusya ve Çin'in Yazı ve dilleri Dünya genelinden daha farklı. (Alfabelerinden bahsediyorum) Bu dilleri oyuna ekleyerek Global pazara daha da hakim oluyorlar fakat Türkiye'ye dil eklemek X bir büyük şirket için zaman kaybından başka bişey olmayacaktır. Zaten TR'ye özel fiyat çekmeleri gerekiyor ki Türk oyuncu topluluğu bu oyuna rahat bir şekilde erişebilsin. bu yapımcıların yani adam atıyorum AB pazarında 10 dolara sattığı bir oyunu Türkiye'deki oyuncular alsın diye özel fiyatlandırma çekip 6 Dolara satıyor. AB oyuncu topluluğundan kelle başı 10 dolar kazanırken TR oyuncu topluluğundan kelle başı 6 dolar kazanıyor. Adam zaten kârdan zarar ederken neden vakit harcayıp yazılımcılarına para verip Türkçe dil desteği eklesin?.. Ha şöyle ki ufak yapımcılar neden Türkçe dil desteği kullanıyor diyorsan ufak yapımcılar genelde oyunlarını "çeviri" üzerinden bozuk şekilde çeviriyor üstüne bu adamlar bağımsız yapımcı olduğu için gelecek 3-5 dolar bile o yapımcı için hayati değer taşıyor ki Türkçe dil desteği getiriyor (örnek olarak indie simülatör oyunları buna örnek gösterilebilir)

MüslümGürses

80+ Silver
En İyi Cevap
3

Alıntıyı görüntüle

Ubisoft'un, NFT'ler için Ubisoft QUARTZ ismiyle yeni bir platform kurduğu ve
Ubisoft oyuncuları için oluşturdukları bu yeni sisteme DIGITS adı verildiği açıklandı.
Ubisoft QUARTZ Beta 9 Aralık 2021'de yayınlanacak.
DIGIT'lerin ilk olarak "Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint" oyunu için geleceği söyleniyor.
Satın alınan veya elde edilen bu DIGIT'ler aynı zamanda oyun içinde de kullanılabilecek.
Alıntıyı görüntüle

Bu ürünlerin her biri tıpkı diğer NFT'ler gibi eşsiz, ve sınırlı sayıda olacak.
Aynı zamanda ürünler bir dizi de seri numaraya sahip olacak.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Ubisoft, yapılacak etkinlikte
9 Aralık, 12 Aralık ve 15 Aralık tarihlerinde
"Erken benimseyenler" için Ücretsiz DIGIT dağıtacaklarını belirtti.

Alıntıyı görüntüle

BETA için katılım hakkı olan ülkeler
Australia - Belgium - Brazil - Canada
France - Germany - Italy - Spain

United States

Başka bir gezegenin ülkesi olan Türkiye, şu an için bu sisteme dahil değil.
Alıntıyı görüntüle

Kaynaklar
Polygon
Ubisoft.com

Ubisoft Quartz
Eline sağlık bro
Başka bir gezegenin ülkesi olan Türkiye, şu an için bu sisteme dahil değil.

mutlu pide

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,737
İsim
mutlu pide
İlgilendiği Kategoriler
mutlu pide
Çin ve Rusya pazarına açılmalarının 2 sebebi olabilir.

1) Rusya veya Çin oyuncu topluluğu demek ki şirketlerin dil veya altyazı için harcadığı vaktin karşılığını veriyor. Oyunları satın alıyor. Ya da bir diğer madde ;
2) Şirketler oyunlarını Global pazarda yayınlamak ve daha çok gelir elde etmek için bu dilleri de oyunlarına ekliyorlar. Sonuç olarak Rusya ve Çin'in Yazı ve dilleri Dünya genelinden daha farklı. (Alfabelerinden bahsediyorum) Bu dilleri oyuna ekleyerek Global pazara daha da hakim oluyorlar fakat Türkiye'ye dil eklemek X bir büyük şirket için zaman kaybından başka bişey olmayacaktır. Zaten TR'ye özel fiyat çekmeleri gerekiyor ki Türk oyuncu topluluğu bu oyuna rahat bir şekilde erişebilsin. bu yapımcıların yani adam atıyorum AB pazarında 10 dolara sattığı bir oyunu Türkiye'deki oyuncular alsın diye özel fiyatlandırma çekip 6 Dolara satıyor. AB oyuncu topluluğundan kelle başı 10 dolar kazanırken TR oyuncu topluluğundan kelle başı 6 dolar kazanıyor. Adam zaten kârdan zarar ederken neden vakit harcayıp yazılımcılarına para verip Türkçe dil desteği eklesin?.. Ha şöyle ki ufak yapımcılar neden Türkçe dil desteği kullanıyor diyorsan ufak yapımcılar genelde oyunlarını "çeviri" üzerinden bozuk şekilde çeviriyor üstüne bu adamlar bağımsız yapımcı olduğu için gelecek 3-5 dolar bile o yapımcı için hayati değer taşıyor ki Türkçe dil desteği getiriyor (örnek olarak indie simülatör oyunları buna örnek gösterilebilir)
Türklerin hepsi fakir değil. Oyunları alanlar var.

Çeviriden yapmıyorlar. Hepsi yapmıyor.

Koca şirketler özel fiyatlandırmadan zarar edebilir. ama koca şirketlerin yapmadıklarını nedense hep bağımsız yapımlar yapıyor ve hiç de laf etmiyorlar.

En azından gönüllü Türkçe çeviri ilanları verebilirler. Hiç kimse kabul etmese bile en azından denemiş olurlardı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yani sende haklısın hocam türkçe koymaz zaten onu biliyoruz da sevilen serileri ctrl c ctrl v + hikaye ve biraz grafik arttırması

Hocam şive farkından oluyor ingilizler ile amerikalılar nerdeyse aynı konuşuyorlar az da olsa bir kaç kelime söyleyişi farklı ama gidipte türkiye türkçesi ile azeri türkçesi mesela biz anlasakda kelime farklılıkları çok bizde iş adamı onlarda nolduğunu söyleyemeyeceğim uyarı yerim yani bu mantık
Anlamadım ama olsun.

Kaneki Ken

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,458
İsim
Fatih Ege Yıldırım
İlgilendiği Kategoriler
Anime , Bilgisayar , Kodlama

Koca şirketler özel fiyatlandırmadan zarar edebilir. ama koca şirketlerin yapmadıklarını nedense hep bağımsız yapımlar yapıyor ve hiç de laf etmiyorlar.

En azından gönüllü Türkçe çeviri ilanları verebilirler. Hiç kimse kabul etmese bile en azından denemiş olurlardı.

Anlamadım ama olsun.
Hocam kusura bakma biraz tuhaf olmuş harbiden demeye çalıştığım ubisoft sevilen oyunları biraz değiştirip yeni oyun diye kakıtıyor resmen onu diyordum

Takip ettim sizi hocam

mutlu pide

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,737
İsim
mutlu pide
İlgilendiği Kategoriler
mutlu pide
Hocam kusura bakma biraz tuhaf olmuş harbiden demeye çalıştığım ubisoft sevilen oyunları biraz değiştirip yeni oyun diye kakıtıyor resmen onu diyordum

Takip ettim sizi hocam
Evet orası doğru. Activision da yapıyor. EA de yapıyor. Herkes yapıyor :kedi:

Dontaçhi

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,521
İsim
Ümit Can

Hocam aynı dediğim şey. Türklerin hepsi fakir demedim zaten. Alan kesim adamların zararlarını karşılamıyor ki yapmıyorlar. Zaten kârdan zarar ediyorlar diğer kesme göre daha az satın aldığımız için gerek duymuyorlar.

Evet hepsi çeviriden yapmıyor fakat büyük bir çoğunluğu çeviriden yararlanıyor. İstisnai durumlar elbet olabilir ve oluyorda aslında bunlar iyi örnekler.. Büyük şirketlerin de bazıları 40 yılda birde olsa Türkçe dil desteği getiriyor bir oyununa..

Evet son dediğin konuya kesinlikle katılıyorum Türkçe dil desteği için gönüllü ilanı açabilirler fakat bu sefer oyuncu topluluğu bu şirketleri linç edebilirler bir oyundan milyonlar kazanıyorsun ama iş TR dil desteğine geldiğinde gönüllü ilanı açıyorsun gibisinden.. bunu göze almak lazım bunu yaparken fakat dediğine kesinlikle katılıyorum.

mutlu pide

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,737
İsim
mutlu pide
İlgilendiği Kategoriler
mutlu pide
Evet son dediğin konuya kesinlikle katılıyorum Türkçe dil desteği için gönüllü ilanı açabilirler fakat bu sefer oyuncu topluluğu bu şirketleri linç edebilirler bir oyundan milyonlar kazanıyorsun ama iş TR dil desteğine geldiğinde gönüllü ilanı açıyorsun gibisinden.. bunu göze almak lazım bunu yaparken fakat dediğine kesinlikle katılıyorum.
Resmi Türkçe dil desteği yapacaklar bir de laf mı edecekler gönüllü diye :D

bence ederler

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,014,574
Üyeler
160,711
Son üye
estaisbest
Top Bottom