Ülkede herkesmi böyle yoksa bu bir sosyal medya algısımı?

Reaksiyon skoru
167
18 yasindayim, lise bitti kebdim ingilizcemi gelistiriyorum biryandan kpss calisiyorum memur olabilirim diye biryandanda gece işte calisiyorum sabahtan akşam ise gidene kadar vaktim var ama olmaz iş sahibi olamam vb. Gibi düşünuyorum sürekli, arkadaş çevresi falab yok olmadıda lisede ortaokuldada olmamisti su anki amacım para kazanmak cok iyi bir meblada para kazanmak.
Ama şu an böyle bir durum yok malesef, işe git gel çalış olacakmi olmayacakmı belli değil kaç yıldir liseden bu yana para kazanyim aileme iyi para getireyim diye aklima planlar oldu getirdiğim oldu. Ama her zaman degil.
İşte calisirken ders calisirken yemek yerken her an düşünuyorum aklım durmuyor, dışarıya karşı aşırı sinirliyim en küçük seyde bagiracak seviyeye gelebiliyorum.

Ve herkes böyle yasadigi için kendimde artık hayatımı umursamiyorum sadece para gelsin diyorum.
Aynı sekilde ailemde (hayat çalışmaktan ibarettir) düşüncesinde para sikintisi cok yok allaha sukur, ama olene kadar boylemi yasayacagım calis gel uyu kalk calis iste yada evde bilmiyorum ileride ne olur. Kafam durmuyor

Aynı düşünce bende de var. Günün birinde çok para kazanacağım bir iş yapmak istiyorum. Şu anda aynı senin gibi sabah işe git akşam gel şeklinde yaşıyorum. Ama kafamın bir köşesinde hep çok para kazanma veya iz bırakacak bir iş yapma düşüncesi var.

Günün birinde bunu kesinlikle yapacağım. Şu anda pişme aşamasındayım ;)

Pes etme.

18 yasindayim, lise bitti kebdim ingilizcemi gelistiriyorum biryandan kpss calisiyorum memur olabilirim diye biryandanda gece işte calisiyorum sabahtan akşam ise gidene kadar vaktim var ama olmaz iş sahibi olamam vb. Gibi düşünuyorum sürekli, arkadaş çevresi falab yok olmadıda lisede ortaokuldada olmamisti su anki amacım para kazanmak cok iyi bir meblada para kazanmak.
Ama şu an böyle bir durum yok malesef, işe git gel çalış olacakmi olmayacakmı belli değil kaç yıldir liseden bu yana para kazanyim aileme iyi para getireyim diye aklima planlar oldu getirdiğim oldu. Ama her zaman degil.
İşte calisirken ders calisirken yemek yerken her an düşünuyorum aklım durmuyor, dışarıya karşı aşırı sinirliyim en küçük seyde bagiracak seviyeye gelebiliyorum.

Ve herkes böyle yasadigi için kendimde artık hayatımı umursamiyorum sadece para gelsin diyorum.
Aynı sekilde ailemde (hayat çalışmaktan ibarettir) düşüncesinde para sikintisi cok yok allaha sukur, ama olene kadar boylemi yasayacagım calis gel uyu kalk calis iste yada evde bilmiyorum ileride ne olur. Kafam durmuyor

İlk önce güzel dilimizi, güzelce kullanalım. Arada bir virgül koy, bir şeyler yap da biz de okurken nefes alalım.

Yazına gelecek olursak, evet ölene kadar çalışmak zorundasın, zorundayız. He efsane bir imkanın olur, yurt dışına çıkarsın mis gibi para biriktirirsin falan orasını bilemem. Ama Türkiye şartlarında ve hayatını bu ülkede geçireceksen, hazır emeklilik yaşı da artacakken evet, ölene kadar çalışacağız büyük ihtimalle.

oyle olsa bile isinizden memnun oldugunuz surece o kadar da buyuk bir sorun degil bence

katılıyorum ya ben şöyle düşünüyorum okul okuycam ama okul okuyarak bir yere kadar dır

Geleceği düşünmeden yaşa anın tadını çıkar benim şuanki hedefim 12. Sınıfı bitirmek mesela 😃 ondan sonrasını sonra düşünürüm.

• Beğen
Reaksiyonlar: Oppi
Ben değilim hocam ne kadar ahmakça olsada para için okumaycağaım bunu bilerek sınava hazırlanıyorum. fizik okumak istiyorum.

Aynı düşünce bende 7. Sınıfta vardı çok güzel bir liseye gidebilecekken ortalama bir Anadolu’ya gittim şuan düzeltmeye başladım 11. Sınıfım ve eğer ki olmak istediğiniz şeyin en iyisi ve dürüst olursanız her şekilde başarılı olabilir diye düşünüyorum ve bu yaz onu çok anladım.

Babam sigortacı bu yaz yoğun bakımda kaldı ve çok şükür iyi oldu bu süreç 2/3 ay sürdü o sürede sigortası biten pek çok insan başka bir sigortacıya gitmedi babamı aradıklarında babam yattığı için hoparlör de konuşuyor babam başkasına kestirin demesine rağmen çoğu süresi geçtiği için daha pahalı olacağını bile bile günlük kullandıkları araç dışındakileri sonra babama kestirdi . Çünkü müşterileri 10/20 yıllık olanları ve şehir dışında olsa bile sırf o diye sigorta kestiren müşterileri de var ve babamın dürüstçe , doğru fiyat ve ilgiyle sorunları çözdüklerini biliyorlar . Babam iyi ki var ve dürüstlüğün önemini en çok o şekilde anladım. Kısaca bu kadar daha çok şey varda kimsenin vaktini almak istemiyorum

bende de benzer bir düşünce var. özellikle staj yaparken cnc tornada çalıştım 21 gün boyunca. staj sonrası devam eder misin diye sorduklarında yok dedim emekliliğe kadar 40 yıl böyle geçmez dedim. şu anki meslek görüşüm ise kendi tamirci dükkanımı açmak istiyorum diyebilirim. çalışırken özellikle zevk aldığım bir işi yapmak, esnaflık ve en önemliside nakit çalışma imkanı oldukça cezbedici bir durum. hani instagramda bi post var ya berberlik mis gibi meslek diyo aynı o mantık. hayata iz bırakma konusunda ise evet bende bundan çok daha fazlasını yapabilirim ve yapmalıymışım gibi hissediyorum ama içimden gelmiyor. vahiy yoluyla gelmiyor sonuçta belki bir gün kafamıza elma düşerde yaparız.

Bir yerde düşünmeyi bıraktım, her şey sırasıyla yoluna girdi. Bugün 26 yaşındayım ve geldiğim noktadan mutluyum.

Geleceği düşünmeden yaşa anın tadını çıkar benim şuanki hedefim 12. Sınıfı bitirmek mesela 😃 ondan sonrasını sonra düşünürüm.
Katılıyorum tanıdığım büyük yaştaki insanlardan bazıları bu şekilde yaşıyor ve günlük kaygı, stres seviyesi yüksek diğerlerinden daha sağlıklı ve maddi açıdan daha iyi hayatları var.

Katılıyorum tanıdığım büyük yaştaki insanlardan bazıları bu şekilde yaşıyor ve günlük kaygı, stres seviyesi yüksek diğerlerinden daha sağlıklı ve maddi açıdan daha iyi hayatları var.
Hocam bende boş vakitlerimde bütğkbabamın yanına gidip çay içip boş boş dolaştığımız için alışkanlık oldu heralde.😅

• Beğen
Reaksiyonlar: Oppi
Geri