Neler Yeni

Ultra 3D vs. 970 EVO

GarenForWin

80+ Bronze
En İyi Cevap
3

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2

Buğrahan Mert

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,278
İsim
Kazım Buğrahan Mert
Arkadaşlar şimdi bu konu hakkında biraz yardımlarınıza ihtiyacım var. Açılan konularda genelde hep samsung denilmiş.

Normal kullanıcı biri için ve samsung un şuanki fiyatını göz önüne alırsak ;
Benim için depolama önemli hdd almam gerek en az 2tb hdd alacağım veri yedeklemem var. Fotoğraf , müzik , oyun arşivi vs derken.
Ve ileride pci express 4.0 lar yaygınlaşınca 500 GB lik bir Samsung 980 Pro gibi pciexprees 4.0 desteli m2 alacağım.
Ryzen 5 3600
B550 Gaming Edge WİFİ

Sandisk Ultra 3D Nvme 1TB -868 TL
Samsung 970 Evo 1TB - 1257 TL
Samsung 870 evo - 1000 TL

Şimdi işin ilginç kısmı şu ;
SSD lerde seçilirken birçok fartör ver kontrolcüsü , yongası derken. Tamam Samsung bir marka. Sandiskte bir marka ben şimdiye kadar Sandisk SSD Plus modeli dışında bi,r sıkıntı yaşamadım. Fabrika değerlerine bakınca ikiside 600TBW yazma ömrü sunmuş. Neden Samsung bu kadar pahalı.
Yani işin kısa özeti Normal kullanıcı olarak günde 3 saat geçiren biri olarak aradaki farka sizce değer mi ?

yada 2-3 ay kullanılmış garantili ikinci el samsung 970 evo almak mantılı olur mu ?
Yada sata samsung 870 evo mu almak mantıklı olur ?

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Samsung para varsa

GarenForWin

80+ Bronze
En İyi Cevap
3

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2
e tamam da bu bir ayağını çukurda yapmaz ki yüksek boyutlarda çok az daha yavaş olur. benim bildiğim kadarı ile böyle.
Mesaj otomatik birleştirildi:

DRAM'less olması nedeniyle rakiplerinden daha hızlı sağlık, hız düşmesi yaşatabilir.
o zaman garantiye gönderirsin 5 yıl garantisi var ayrıca dramin ömüre bir etkisi yok bunu bilgili birisi söylemişti @Emirhandkee idi herhalde

GarenForWin

80+ Bronze
En İyi Cevap
3
e tamam da bu bir ayağını çukurda yapmaz ki yüksek boyutlarda çok az daha yavaş olur. benim bildiğim kadarı ile böyle.

o zaman garantiye gönderirsin 5 yıl garantisi var ayrıca dramin ömüre bir etkisi yok bunu bilgili birisi söylemişti @Emirhandkee idi herhalde
Yaşatır değil yaşatabilir yazıyor orada. Sene 2021 DRAM'less SSD almak mı? :sick:

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,284
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)

DRAM olan 970 Evo plus dengi SSD almak varken Plus mı alıcaz?

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Yaşatır değil yaşatabilir yazıyor orada. Sene 2021 DRAM'less SSD almak mı? :sick:
yalnız bu sıradan bir SSD değil, M2 ssd. mesela a2000 sıralı yazmada 64mb ile yazarken sandisk 57 ile yazıyor. arada dağlar kadar bir fark yok.

DRAM olan 970 Evo plus dengi SSD almak varken Plus mı alıcaz?
hayır ben ona bir şey demiyorum. ben sandiskin bir ayağının çukurda olması hakkında konuşuyorum.

EmrCPR

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
708
İsim
Emre
Arkadaşlar şimdi bu konu hakkında biraz yardımlarınıza ihtiyacım var. Açılan konularda genelde hep samsung denilmiş.

Normal kullanıcı biri için ve samsung un şuanki fiyatını göz önüne alırsak ;
Benim için depolama önemli hdd almam gerek en az 2tb hdd alacağım veri yedeklemem var. Fotoğraf , müzik , oyun arşivi vs derken.
Ve ileride pci express 4.0 lar yaygınlaşınca 500 GB lik bir Samsung 980 Pro gibi pciexprees 4.0 desteli m2 alacağım.
Ryzen 5 3600
B550 Gaming Edge WİFİ

Sandisk Ultra 3D Nvme 1TB -868 TL
Samsung 970 Evo 1TB - 1257 TL
Samsung 870 evo - 1000 TL

Şimdi işin ilginç kısmı şu ;
SSD lerde seçilirken birçok fartör ver kontrolcüsü , yongası derken. Tamam Samsung bir marka. Sandiskte bir marka ben şimdiye kadar Sandisk SSD Plus modeli dışında bi,r sıkıntı yaşamadım. Fabrika değerlerine bakınca ikiside 600TBW yazma ömrü sunmuş. Neden Samsung bu kadar pahalı.
Yani işin kısa özeti Normal kullanıcı olarak günde 3 saat geçiren biri olarak aradaki farka sizce değer mi ?

yada 2-3 ay kullanılmış garantili ikinci el samsung 970 evo almak mantılı olur mu ?
Yada sata samsung 870 evo mu almak mantıklı olur ?

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Samsung kullanan biri olarak 970 Evo plus 8 aydır kullanıyorum 600 GB dolu yazma ve okumada herhanbi sıkıntı yok. Fiyatına göre gayet iyi. Adata sx8200 aldım 1 ay oldu 400 GB dolu hızı düştü ama Samsung da hiç bir problem yok.

GarenForWin

80+ Bronze
En İyi Cevap
3
yalnız bu sıradan bir SSD değil, M2 ssd. mesela a2000 sıralı yazmada 64mb ile yazarken sandisk 57 ile yazıyor. arada dağlar kadar bir fark yok.
Yaklaşık %10 fark var demek değil mi?
868TL?
841TL?
Daha ucuz ve daha iyi. Bu yüksek bütçede Sandisk Ultra 3D'yi alınmaz yapıyor. Umarım daha fazla itiraz etmezsiniz FAN'ı olduğunuz Sandisk'i yeterince korudunuz.

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Yaklaşık %10 fark var demek değil mi?
868TL?
841TL?
Daha ucuz ve daha iyi. Bu yüksek bütçede Sandisk Ultra 3D'yi alınmaz yapıyor. Umarım daha fazla itiraz etmezsiniz FAN'ı olduğunuz Sandisk'i yeterince korudunuz.
fanı felan değilim dediğiniz şey yanlış ve yanlışınızı düzeltmeye çalışıyorum.
zaten ayrı olarak alınıyorsa a2000 alınmalı ancak hazır sistem vs ise ultra 3d'de gayet alınabilir.
bu arada dediklerim ana konudan tamamen bağımsız.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,018,195
Üyeler
161,406
Son üye
Cenk_Tr
Top Bottom