Yardım Undervolt offset modu

Reaksiyon skoru
95
Merhaba arkadaşlar anakartım asus tuf b450 pro gaming, anakartım da voltaj ayarı için offset modu var + veya - olarak işaretleniyor. Bu mod undervolt için doğru mod mudur? Ayarları nasıl olmalıdır boşta 1.4v olan voltajı 1.2 ye çekmek için offset ayarı nasıl olmalıdır. Core boost performance modunu kapatmayı tavsiye eden arkdaşlar boşuna yorulmasın işlemcinin performansından vazgeçmek istemiyorum. Işlemcim ryzen 5 3600

Kardeşim işlemcinide yazar mısın? Her işlemcinin offseti farklılık gösterir bak core power boostu falan kapatma. Ben r5 3600 kullanıyorum 3.6 ghz varsayılan, maks 4.2 ye çıkıyor. Ben cpu ratioyu 4.0 yaptım. Anakartımın standar voltaj değeri 1.100 dü bende offsetten +0.15 verdim yani sistem boştayken voltaj 1.1 lerde çalışıyor yük bindikçe azami 1.100+0.150=1.250 çıkıyor ısınmayı biraz düşürdü. Stabil çalışıyor şuan ancak internette görmüştüm r5 3600 e cpu ratioyu 4.2 yapıp +0.15 voltaj verenide okudum sorun olmadığını söylüyordu yada cpu ratio autoda kalır +0.15 voltaj verip geçersin. Sen anakartın standart voltajını söyle ve işlemcinin modeşini söyle yardımcı olmaya çalışayım

Unutmuşum ryzen 5 3600
Çok güzel ilk mesajımı oku.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Düzenledim ilk mesajı

İnternetteki videoların hepsine baktım hiç bakma zaman kaybı sen anakartın standart voltaj değerini söyle offset ayarı açınca sol tarafta yazar bende 1.100 mesela

Düzenledim ilk mesajı

İnternetteki videoların hepsine baktım hiç bakma zaman kaybı sen anakartın standart voltaj değerini söyle offset ayarı açınca sol tarafta yazar bende 1.100 mesela
bunun hakkında video yaptım detaylı video emek verenlere biraz hakaret ediyorsun gibi

Yeni bir video sanırım bu izledim şimdi 4.3 ghz çok fazla stok fansız
bende t6 ultra var ve ne alaka ben sadece voltajı gösterdim Ghz ile akalı bir şey çekmedim sadece gösterdim ve autoda durmasını önerdim t6 ultra ile 1.1 voltajda sorun yok bende videoda herkes farklı olur dedim.

Yeni bir video sanırım bu izledim şimdi 4.3 ghz çok fazla stok fansız
İleride s
bende t6 ultra var ve ne alaka ben sadece voltajı gösterdim Ghz ile akalı bir şey çekmedim sadece gösterdim ve autoda durmasını önerdim t6 ultra ile 1.1 voltajda sorun yok bende videoda herkes farklı olur dedim.
[/QU
Kankam konuyu açan belliki sıcaklık problemi yaşıyorki bir şeyleri fedakar etmek istiyor.
Konuyu açanın bellki cpu fanı yok zaten cpu fanı olsa autoda bırakır hiç bu zahmete girmez. Ben bu konular hakkın hiç yararlı bir youtube videosu görmedin video çekenlerin hepsinde soğutucu var ve ona göre bir değer söylüyorlar. Düzgün bir video olsa bir zamanlar abdullah hocamdan kimse bu konu hakkında video istemezdi. Autoda durmasını öneriyorsun ama soğutucu olmayınca bu pek memnun olmuyor işte elinde soğutucu varsa videodaki gibi istediğin her şeyi tıkır tıkır yapabiliyorsun.

Düzenledim ilk mesajı

1.4v yazıyor

İleride s

Konuyu açanın bellki cpu fanı yok zaten cpu fanı olsa autoda bırakır hiç bu zahmete girmez. Ben bu konular hakkın hiç yararlı bir youtube videosu görmedin video çekenlerin hepsinde soğutucu var ve ona göre bir değer söylüyorlar. Düzgün bir video olsa bir zamanlar abdullah hocamdan kimse bu konu hakkında video istemezdi. Autoda durmasını öneriyorsun ama soğutucu olmayınca bu pek memnun olmuyor işte elinde soğutucu varsa videodaki gibi istediğin her şeyi tıkır tıkır yapabiliyorsun.
Stok soğutucum var iyi bir soğutma ileride artık malum metelik yok cepte

Konu sahibi dediğimi yap bir gözlemle 2-3 kişi daha böyle kullanıyor sorun yok kimsede fps kaybıda yok. Standart voltajına bak onun üstüne maks 1.250 olacak şekilde + bir değer ver cpu ratioyuda 4.0 a çek.

Geri