Neler Yeni

Unity için 0 dan c# öğrenmek zor mu ?

Fatih_u

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Fatih ucar
Merhaba yazılım dünyasına hobi amaçlı girmek istiyorum ve sıfır bilgim var . İlk amacim unity ile kendime ait basit bir oyun veya uyguluma oluşturmak . Bir şeyler başarabildigimi görmek istiyorum öncelikle . Sonrasında ise eğer devam etmek istersem yine unity üzerinden uygulama veya oyun üzerine yada başka bir kola girmeyi düşünüyorum. Şimdi sormak istediğim unity için c# gerekli galiba bu doğru mu ayrıca başka bir dile gerek var mı ? Ikinci sorum ise sıfır bilgi ile c# öğrenip unity de bahsettiğim şekilde proje yapabilir miyim , daha basit bir dille mi başlamaliyim ? Teşekkürler .

Not : dersleri btk akademi üzerinden almayı düşünüyorum

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Merhaba yazılım dünyasına hobi amaçlı girmek istiyorum ve sıfır bilgim var . İlk amacim unity ile kendime ait basit bir oyun veya uyguluma oluşturmak . Bir şeyler başarabildigimi görmek istiyorum öncelikle . Sonrasında ise eğer devam etmek istersem yine unity üzerinden uygulama veya oyun üzerine yada başka bir kola girmeyi düşünüyorum. Şimdi sormak istediğim unity için c# gerekli galiba bu doğru mu ayrıca başka bir dile gerek var mı ? Ikinci sorum ise sıfır bilgi ile c# öğrenip unity de bahsettiğim şekilde proje yapabilir miyim , daha basit bir dille mi başlamaliyim ? Teşekkürler .

Öncelikle her işin zor'u vardır bu onu eğlenceli yapar koaly bir şey yoktur.
2. olarak C# Windows dışına çıkamazsınız haberiniz olsun.
3-Algoritma en zoru hep yazılımda. cidden ben de takmıyordum ama cidden algoritma aşırı sinir bir şey.
4-Tasarım yönünün de olması gerek çünkü oyunun oynanan kısmı çikolatanın ambalajıdır mesela o yüzden ben oyundan vazgeçtim tasarım yok bende çünkü.
Kısacana oyun yapmak tasarım zekası ve algoritmayı çözebilecek bir zekaya gerek duyuyor.

Son düzenleme:

Fatih_u

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Fatih ucar
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
3-Algoritma en zoru hep yazılımda. cidden ben de takmıyordum ama cidden algoritma aşırı sinir bir şey.
4-Tasarım yönünün de olması gerek çünkü oyunun oynanan kısmı çikolatanın ambalajıdır mesela o yüzden ben oyundan vazgeçtim tasarım yok bende çünkü.
Anladım . Zaten Windows disina cikicagimi düşünmüyorum . Algoritma ve tasarım hakkında neler yapabilirim kendimi bir test etmeliyim :) hayal gücüme güveniyorum tasarım konusunda . Sizce direkt c# eğitimi ile başlamalı mıyım yoksa biraz algoritmalara mi bakmalıyım hocam ne önerirsiniz ?

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Anladım . Zaten Windows disina cikicagimi düşünmüyorum . Algoritma ve tasarım hakkında neler yapabilirim kendimi bir test etmeliyim :) hayal gücüme güveniyorum tasarım konusunda . Sizce direkt c# eğitimi ile başlamalı mıyım yoksa biraz algoritmalara mi bakmalıyım hocam ne önerirsiniz ?
Algoritma öğrenmen için yazılım öğren derim.
Algoritma sıralamadır.
Sıralama düzgün olursa uygulama da düzgün olur.
Algoritma öğrenmesi kolay dğeil ve ayrıca öğrenemezsin he hiç anlamadıysan şöyle bir resimle anlatabilirim
Algoritma+örnekleri+Çözümü;.jpg

Bunda ne var dersen bunu onlarca yüzlerce işlem için yaprığıını düşün bu yüzden yazmak kolay derler.

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Mehmet Pembe
Bildiğim kadarıyla .Net Core ile Linux ve Mace de geliştirme yapılıyor.
C# oldukça sağlam bir dil, Blazor sayesinde web sitesi önyüzü bile yazabilirsiniz. Yeni çıkacak MAUI sayesinde mobile daha güncel bir platformu da var (XAMARIN'den sonra).
Unity eğlenceli fakat bir oyun yazmak normal program yazmaktan tabii ki çok daha zor. Tasarım için ise hazır ücretsizleri kullanabilirsiniz.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
C# oldukça sağlam bir dil, Blazor sayesinde web sitesi önyüzü bile yazabilirsiniz. Yeni çıkacak MAUI sayesinde mobile daha güncel bir platformu da var (XAMARIN'den sonra).
Unity eğlenceli fakat bir oyun yazmak normal program yazmaktan tabii ki çok daha zor. Tasarım için ise hazır ücretsizleri kullanabilirsiniz.
Eksiklerimi kapadığın için teşekkürler .
Benim bilgi C++ tarafında C# tarafını fazla bilmiyorum.

İbrahim_Talha

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,953
İsim
İbrahim Talha DEMİR

1- İlk olarak bu iş kolay değil. Azim ve istikrar şart.
2- 0 bilgi ile c# öğrenebilirsin.
3- Evet unity için gerekli olan c#
4- Btk akademideki unity eğitimi çok hoşuma gitmemişti. Fakat sen sevebilirsin. Başla eğer sevmezsen udemy'den de eğitim bulabilirsin.

Fatih_u

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Fatih ucar
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Algoritma öğrenmen için yazılım öğren derim.
Algoritma sıralamadır.
Sıralama düzgün olursa uygulama da düzgün olur.
Algoritma öğrenmesi kolay dğeil ve ayrıca öğrenemezsin he hiç anlamadıysan şöyle bir resimle anlatabilirim Alıntıyı görüntüle

Bunda ne var dersen bunu onlarca yüzlerce işlem için yaprığıını düşün bu yüzden yazmak kolay derler.
Anladım , algoritma aslında biraz karmaşık koşullu fonksiyonlara benziyor lisede gördüğüm tarz :) . Tabi dediğiniz gibi yüzlerce işlem olunca iyice zora giriyor . Benim istediğim şey elime yazılım ile somut bir şey geçirmek . Buda oyun olarak aklıma geldi ama düşününce oyun çıkarmak çok kompleks bir durum oluşturuyor . Biraz daha araştırma yapmalıyım

İbrahim_Talha

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,953
İsim
İbrahim Talha DEMİR
Anladım , algoritma aslında biraz karmaşık koşullu fonksiyonlara benziyor lisede gördüğüm tarz :) . Tabi dediğiniz gibi yüzlerce işlem olunca iyice zora giriyor . Benim istediğim şey elime yazılım ile somut bir şey geçirmek . Buda oyun olarak aklıma geldi ama düşününce oyun çıkarmak çok kompleks bir durum oluşturuyor . Biraz daha araştırma yapmalıyım
Algoritma için flowgorithm uygulamasını kullanabilirsin. Ben ilk başladığımda onu kullanmıştım.

Fatih_u

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Fatih ucar
Net core veya MAUI şuan çok yabancı olduğum şeyler hocam :) ben direkt temelden bir eğitim alıp nereye yönelecegime karar versem daha iyi olcak gibi . Java bildiğim kadarı ile bir nebze daha kolay , belki oradan başlarim ancak öncesinde biraz daha araştırmaya ihtiyacım var onu anladım

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
4- Btk akademideki unity eğitimi çok hoşuma gitmemişti. Fakat sen sevebilirsin. Başla eğer sevmezsen udemy'den de eğitim bulabilirsin.
Hocam oyun işi çok zor ya.
Uygulama geliştirmek mesela daha basit.
Biraz değil baya karmaşık ben 60-70 satırlık komutlarda bile algoritmayı kuramamıştım.
Sne düşün he eğer aklın basıyorsa sana kolay gelebilir bu tamamen senin düşünme yetinle alakalı.

Fatih_u

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Fatih ucar
Çok teşekkürler hocam . Bir işi seversem genelde azimli olurum bırakmam . Bakalım artık bir denemek istiyorum .Btk dersleri verimsiz gelirse udemy ye yönelebilirim 👍🏻
Mesaj otomatik birleştirildi:

Algoritma için flowgorithm uygulamasını kullanabilirsin. Ben ilk başladığımda onu kullanmıştım.
Tamamdır , yazdım bunu bir kenara .

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,021,413
Üyeler
161,851
Son üye
yuzonuc
Top Bottom