Neler Yeni

Unity ile uğraşanlar buraya

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

eques

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
mehmet
Arkadaşlar merhaba.
Unity oyun motoru, bildiğiniz gibi günümüzdeki en popüler oyun motorlarından birisi. Bu konu altında unity oyun motoruyla çalışanlar birlikte bir topluluk "Community" oluşturup birbirimize destek olalım. Yaşadığımız sıkıntıları, programlama veya grafik olarak paylaşalım. Gerekirse birlikte gruplar oluşturup, beraber oyun yapalım :). Türkiyede bildiğiniz üzere oyun programlama konusunda diğer ülkelerden biraz geri kalmış durumda. Elbette ülkemizde yapılan oyunlar var. Bu oyunlar ne yazıkki AAA diye tabir ettiğimiz, örneğin "gta5,god of war" kalitesine hiç bir zaman ulaşamadılar. Amacım Türkiye'de oyun programlama ve tasarım kültürünü arttırmak. Bu konu altında unity ile alakalı sorunlarınızı paylaşabilirsiz. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıcam. Herkese iyi çalışmalar.
unity nin cracklısını nasıl indirebilirim

easy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
287
İsim
can
Unity efsane ya bende bast prjler üzerinde çalışıyorum ancak hala bilmeddiğim çok şey var

XUNZSHUW

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
57
İsim
Avni Balcı
Instagram
https://instagram.com/itsmexunzshuw
Steam
https://steamcommunity.com/id/
Twitter
xunzshuw
Facebook
xunzshuwofficial
Discord sunucum var zaten de, sunucuyu biraz işten anlayanlarla doldurmak istiyorum. yoksa herkes gta yapmak istiyor tek başına. :)
Bu fikir yaklaşık 1.5 senedir benim aklımda hep düşünüyordum aslında yakın bir zamanda bunun ile ilgili bir şey yapmak istiyorum.

BurakDmr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Burak Demir
Selamlar. Haftalardır çözümünü bulamadığım bir sorunla karşılaşmış durumdayım. Sorunun kaynağını bulabilmiş değilim. Çözümü olur belki diye Unity i birkaç defa silip tekrar yükledim yeni projeler açıp onlarda çalıştım yine de faydası yok. Sorunum şu: Daha öğrenme aşamasında olduğumdan dolayı basit projeler yapıp kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Açıyorum bir proje, önce plane oluşturuyorum karakter koyuyorum vs. Yazdığım kod kesinlikle çalışmıyor. Tutorial izleyip de uyguladığımdan dolayı kodların doğru olduklarına kesinlikle eminim. Birkaç discord sunucusuna da sordum bilen yok çözümünü. Oluşturduğum karakter hiçbir tuşa basmasam bile kendi kendisine sola 45 derece açıyla ilerliyor durmuyor hiç. Bunu hem 2d hem de 3d projelerde yaşadım. Umarım çok uzatmamışımdır ilk defa bi forumda soru soruyorum, yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler.

Wesentis

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Şevki ERDOĞMUŞ
Bu sorun genellikle hazır kod kullanmandan dolayı olur. karakter kontrol c# scriptini bizimle paylaşırsan yardımcı oluruz.

BurakDmr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Burak Demir
Bu sorun genellikle hazır kod kullanmandan dolayı olur. karakter kontrol c# scriptini bizimle paylaşırsan yardımcı oluruz.
Tabi ki paylaşırım. Kodla alakalıdır umarım çünkü daha öğrenme aşamasındayım kodları kendi kendime yazamıyorum tutorialler izleyip yazıyorum. Videosunu da paylaşacaktım karakterin ama sanırım buraya video koyamıyoruz. Bir de 2 farklı youtube kanalındaki kodları kullandım ikisinde de aynı şey başıma geldi karakter oyun başladığında rotasyonunu sürekli 45 derece çeviriyordu. Bir tane daha ilginçlik var Unity ile yapılmış bir oyun oynuyordum o oyunda da karakter otomatik sola doğru koşuyordu. Sorunun nereden kaynaklandığını anlamış değilim. Belki klavyeden dolayıdır dedim farklı klavye kullandım alakası yok. Umarım çözebilirim yoksa unreal engine kullanmak zorunda kalacağım ki bunu istemiyorum, unity nin arayüzüne de C#' a da alışmaya başlamıştım tam ve kafamdaki projeler için UE fazla büyük bir game engine.

using UnityEngine;

public class PlayerMovement : MonoBehaviour
{

public CharacterController controller;

public float speed = 12f;

void Update()
{
float x = Input.GetAxis("Horizontal");
float z = Input.GetAxis("Vertical");

Vector3 move = transform.right * x + transform.forward * z;

controller.Move(move * speed * Time.deltaTime );
}
}

misfit

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,669
İsim
misfit
böyle bir sorun var yardımcı olabilir misin
1587411186218.png

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Mustafa Turan
Arkadaşlar merhaba.
Unity oyun motoru, bildiğiniz gibi günümüzdeki en popüler oyun motorlarından birisi. Bu konu altında unity oyun motoruyla çalışanlar birlikte bir topluluk "Community" oluşturup birbirimize destek olalım. Yaşadığımız sıkıntıları, programlama veya grafik olarak paylaşalım. Gerekirse birlikte gruplar oluşturup, beraber oyun yapalım :). Türkiyede bildiğiniz üzere oyun programlama konusunda diğer ülkelerden biraz geri kalmış durumda. Elbette ülkemizde yapılan oyunlar var. Bu oyunlar ne yazıkki AAA diye tabir ettiğimiz, örneğin "gta5,god of war" kalitesine hiç bir zaman ulaşamadılar. Amacım Türkiye'de oyun programlama ve tasarım kültürünü arttırmak. Bu konu altında unity ile alakalı sorunlarınızı paylaşabilirsiz. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıcam. Herkese iyi çalışmalar.
Güzel düşünmüşsünüz. Pinlenirse güzel olur. Bir de Unity Kitaplığı youtube'da vardı arkadaşlar. Onun Discord'u var. İlgili olan kişiler içeride var. Etkinlikler de düzenleniyor. Kanal sahibiyle ismim aynı yalnız o kişi ben değilim.
Discord bağlantısı: https://discord.com/invite/qzW8bHv
Youtube Kanalı: https://www.youtube.com/channel/UC8dsMBznVFy-A_h6v6Cqf9w/featured

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
175
İsim
Kami
Arkadaşlar oyunlarınızı inceledim. Technopat forumunda da galiba paylaşmışsınız oyununuzu. Orda 15 yaşında olduğunuzu belirtmişsiniz. Yaşınıza göre harika işler başarmışsınız öncelikle tebrik ederim. Oyunlarınızın başlangıç seviyesi olduğunun sizde farkındasınızdır herhalde. Bu işi bırakmazsanız eğer ileride daha harika işler başarıcağınıza adım gibi eminim. Benim neler yaptığımı sormuşsunuz. Ben şu an third person shooter bir oyun yazmaktayım. Tek başıma çalıştığım için hazır grafikler üzerinde denemeler yapıyorum. Ayrıca özel bir şirkette çalışıyorum.
Merhaba öncelikle. Yazılım mühendisliği mi okudun? Kendini geliştirmek için ne yaptın? (kod yazma konusunda özellikle) bunlarla ilgili kısa bilgi verir misin?

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
yusuf eren yılmaz
Arkadaşlar merhaba.
unity hub de License onu yapmak için ayarlara girince lisence basıyorum bekliyorum olmuyor eskiden çalışıyordu unity hub ile alakalımı

oflee61

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Emirhan Akyazıcı
Kural 18: Eski Konuları Yükseltmek
Merhaba ben unity oyunma admob ekledikten sonra hata almaya başladım. admob eklenmemiş hali de çalışırken aynı hatları vermey3e başladı

Ekler

• Ekran görüntüsü 2024-08-29 140348.png
    Ekran görüntüsü 2024-08-29 140348.png
    49.7 KB · Hit: 10

EymenB61

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Eymen Bektaş
Güzel Türkçen için öncelikle tebrik ederim. Unreal engine evet bazı noktalarda unity'den iyi olduğu doğrudur. 2 oyun motorunun bazı noktalarda birbirine üstün geldiği noktalar var. Buyrun tartışalım, hangi özellikleri üstün ? Yaptığım araştırmalarda tecrübeli programcılar tarafından küçük çaplı oyunlarda her zaman yeni başlayanlar için unity tavsiye edilmekte.
Hocam eğer AAA tarzı oyun istiyorsanız unreal engine kullanmalısınız ancak tabikide başlangıçta unity kullanılmalı unity bence basit oyunlar icin

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,018,299
Üyeler
161,431