Neler Yeni

Üniversite Okumalı mıyım ?

grimlex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,034
İsim
eren tezer
Malum bugün üni sınavı vardı girdik yaptık sonuçları bekliyecez ama kafamda bi yandan okumamak var bi yandanda okusammı düşüncesi kafamı tırmalıyor.Şimdi şöyle elektrik işinden dibine kadar anlıyorum bir iş yerine girip çalışabilirim veya telefon tamirinide yapabiliyorum buda bir altarnetif ahşap işi demir işi kaynak işi bu işlerdende anlayıp yapabiliyorum.Kısaca sök tak işlerinin hepsinden neredeyse anlıyorum.Üni sınavından da öle süper bölümler tutturamam.Sizde bir yere girip çalışmak mı mantıklı oksa üni okumak mı mantıklı yada başka bir fikri olan varsa yardımcı olursa sevinirim

berkec34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,247
İsim
Berkecan Ergin
oku ama okurken ingilizceyi çok iyi öğren sonra yanına bir dil daha koyabiliyorsan koy. sonra bir kaç sene dişini sık ve kendini yurtdışına atmaya çalış.

M-Q^GÖKTÜRK

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,970
İsim
göksel yurtcan
Malum bugün üni sınavı vardı girdik yaptık sonuçları bekliyecez ama kafamda bi yandan okumamak var bi yandanda okusammı düşüncesi kafamı tırmalıyor.Şimdi şöyle elektrik işinden dibine kadar anlıyorum bir iş yerine girip çalışabilirim veya telefon tamirinide yapabiliyorum buda bir altarnetif ahşap işi demir işi kaynak işi bu işlerdende anlayıp yapabiliyorum.Kısaca sök tak işlerinin hepsinden neredeyse anlıyorum.Üni sınavından da öle süper bölümler tutturamam.Sizde bir yere girip çalışmak mı mantıklı oksa üni okumak mı mantıklı yada başka bir fikri olan varsa yardımcı olursa sevinirim
istediğin bölümü kazanırsan okumalısın

simo0275

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
234
İsim
ismail aydilek
kendi bileceğinj iş ama bu durumda ben olsam çalışırdım ve şu an bilgisayarcıda hayalimdeki işi yapıyorum sjsjs

grimlex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,034
İsim
eren tezer
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
oku ama okurken ingilizceyi çok iyi öğren sonra yanına bir dil daha koyabiliyorsan koy. sonra bir kaç sene dişini sık ve kendini yurtdışına atmaya çalış.
o biraz zor gibi ama araştırıcam

rdemstaken

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Elektrik ve Elektronik Mühendisliği okuyabilirsin o zaman.
Bu dönemde genellikle tecrübeli kişileri alıyorlar. Senin de tecrübeli olduğunu varsayarsak bir de Üniversiteden mezun olursan iş bulma imkanın kolaylaşır.
Çok iyi bir şekilde anlıyorum demişsin herhangi bir yerde çalıştın mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
ahmet ersen
Yaşın genç okuyup işsiz olacağına anladığın Bi işte ustalaşmak daha mantıklı ileride kendi dükkanınıda açabilirsin ama kararı verirken iyi düşün bundan sonraki hayatını bu karar belirleyecek

berkec34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,247
İsim
Berkecan Ergin
o biraz zor gibi ama araştırıcam
yok be zor değil. herhangi bir avrupa ülkesine gidersin orada kalır ordanda başka ülkeye. kaldı ki okuduysan ve dil sorun değilse en kötü 4-5 seneye çıkarsın ülkeden. ,Şahsen burada iyi yerlere gelmek istiyorsan çok iyi yalaka olucaksınız dayınız amcanız olacak. bunlarla uğraşmak yerine yabancı enişte yenge bulun kaçın daha kolay xD

Dahası  
Reaksiyon skoru
96
İsim
Oğuz Çetinkaya
Instagram
oguzcetinkayaaa
Discord
NotOGUZC #1038
bana günümüz Türkiye şartlarında subay olmak mantıklı geliyor hava subayı olup eğer zorlarsan savaş pilotu olursun paraya para demezsin

grimlex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,034
İsim
eren tezer
Elektrik ve Elektronik Mühendisliği okuyabilirsin o zaman.
Bu dönemde genellikle tecrübeli kişileri alıyorlar. Senin de tecrübeli olduğunu varsayarsak bir de Üniversiteden mezun olursan iş bulma imkanın kolaylaşır.
Çok iyi bir şekilde anlıyorum demişsin herhangi bir yerde çalıştın mı?
çalışmadım ama çalıştım sayılır çevremdeki insanların elektrik işlerini vs ben yaptım tabi direk gidip yapmadım dsfcdxf sakat iş gidip onun şeyini üstlenemem ama ben oldum dedikten sonra yapmaya başladım ve şuan iyi seviyedeyim.Öğrenme şekillerimde yotubede ustatv diye kanal sayesinde ve başka videolarla kendimi geliştirdim ayrıca babamdan öğrendiklerime şuan çok ileri bir seviye ye getirdim diyebilirim
Mesaj otomatik birleştirildi:

bana günümüz Türkiye şartlarında subay olmak mantıklı geliyor hava subayı olup eğer zorlarsan savaş pilotu olursun paraya para demezsin
arkadaşım olmuş sanırım subaymı bilmiyorum anlamıyorumda 10k maaş veriyorlarmış ama çok riskli meslek

berkec34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,247
İsim
Berkecan Ergin
Bu arada son mesajı troll olsun diye demedim. Ciddi diyorum yurt dışına nasıl ne şekilde gidersiniz bilmem ama gidin. gider orada paşalar gibi garson olurum ama buradan daha rahat hayatım olur. inşallah 1-2 seneye gidiyorum ben de :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

üniye gidincede erasmus yapmaya çalış yazları work and travela bak sen iyi kötü bir iki ülkeye girip çıkman bile seni bir ülkede çalışma izni almana olanak sağlar

grimlex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,034
İsim
eren tezer
Bu arada son mesajı troll olsun diye demedim. Ciddi diyorum yurt dışına nasıl ne şekilde gidersiniz bilmem ama gidin. gider orada paşalar gibi garson olurum ama buradan daha rahat hayatım olur. inşallah 1-2 seneye gidiyorum ben de :)
yok hocam estafurullah ama yani imkanı olan harbi durmasın inşllah allah herkese nasip eder elimde benim kaynakçı elektrik vs diplomalarla olaraya gitsem çok iyi iş bulurum diye düşünüyorum ama ingilizcede sıkıntı değil sıkarız totoyu öğreniriz ama nasıl gidicez kalma izni çalışma izni hiç bilmiorum o işleri

ThreateNN

80+
En İyi Cevap
1
Hava subay olmak kolay değil hava harp okuluna giren herkesi de pilot olarak seçmiyorlar çok elenen oluyor kusursuz olmak lazım. Askerlik herkese göre değil gerçekten istiyorsa tercih etmeli.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,021,453
Üyeler
161,857
Son üye
akaimetsu
Top Bottom