Arkadaşlar 11.Sınıfım ve temelim koca bir 0'dan ibaret. 2 Sene boyu elimi ayağımı olabildiğince bilgisayardan çekip sınava çalışacağım. Bildiğim kadarıyla Tyt, ayt ve bir sınav daha vardı unuttum onu şimdi ben üniversiteye girebilmek için hangisine girmek zorundayım ve önerdiğiniz kaynaklar nelerdir?
Soru bankaları alıp dümdüz tyt'ye girmektense önce konu çalışmalısın dostum. Konu-devamında soru olacak şekilde ilerleyerek Tyt'yi 3-4 ayda bitirebilirsin. (Tabii günde en az 3-4 saat emek isteyen bir süreç olur). Devamında Tyt'den denemeler alıp çözerek eksiklerini görür ve eksik olduğun ders/konu neyse ona odaklanarak ilerlersin. Şimdiden TYT'ye başlayıp bu yıl içinde bitirmen sana çok büyük fayda sağlayacaktır. AYT için ise zaten 11. sınıfa yeni geçtim diyorsun senin AYT adına yapman gereken tek şey okuldaki derslerini takip etmek ve hiç eksiksiz bir şekilde ilerlemek olmalı bence. Özellikle Matematikte Trigonometri gibi büyük bir konu var 11. sınıfta o tarz konulardan hiç eksiğin olmadan 12. sınıfın yaz tatiline gelebilirsen yaz...
Arkadaşlar 11.Sınıfım ve temelim koca bir 0'dan ibaret. 2 Sene boyu elimi ayağımı olabildiğince bilgisayardan çekip sınava çalışacağım. Bildiğim kadarıyla Tyt, ayt ve bir sınav daha vardı unuttum onu şimdi ben üniversiteye girebilmek için hangisine girmek zorundayım ve önerdiğiniz kaynaklar nelerdir?
Temelin sıfırsa TYT odaklı çalış ilk, 2 yıllık sağlam geleceği olan bölümler araştır. 12. Sınıfta da AYT asıl biraz, mezuna kalabilirsin bunu sorun etme, yazın çalışırsın ailene yük olmamak adına 1 yıl kendi kendini dershaneye gönderirsin , çalışır emek gösterir hocaları sürekli rahatsız edersen gelecek vaat edersin.
Çok teşekkür ederim aradığım cevap buydu işte.. Peki TYT Anladığım kadarıyla 9-10 AYT İse 11-12 yani benim TYT Zamanım Online eğitime denk gelmiş mükemmel cidden...
Şimdi sosyal kısımda Türkçe'de Paraf yayınları var çok önerilen bir kitap. Bildiğim kadarıyla TYT nin çoğu aslında paragraf. Türkçede ona karar verdim ancak Matematik konusunda ne yapacağım hiç bir fikrim yok temelim sıfır + sıfır. Onu geliştirmem gerek ama nasıl yapacağım bilmiyorum sen nasıl yapmıştın?
Öncelikle şunu söyleyim TYT'nin neredeyse tamamı Paragraf ifadesi yanlış. TYT Türkçe'de çok fazla paragraf çıkıyor evet 40 sorudan en son 28 civarı paragraf çıkıyordu ancak hedefin yüksek yerlerse dil bilgisini de halledip Türkçe'nin tamamını çözmeyi hedeflemelisin.
Matematiğe gelecek olursak da sana dediğim gibi basit "antrenmanlarla matematik" veya sadece bir tık zor olsun dersen "karekök sıfır matematik" gibi bir kitap alıp konu - soru şeklinde ilerleyerek hem hız kazanmış olursun hem de yapamadığın konular ortaya çıkar, devamında onlara daha ağırlıklı zaman ayırırsın. Konu kısmında ben video vs izleyerek kapatmıştım sende de eminim işe yarayacaktır.
TYT'nin online eğitime gelmiş olması büyük talihsizlik ama ders çalışmaya fazla vakit ayırarak kapanabilir bu açık. Dediğim gibi sıkı ve disiplinli çalışmayla 2. döneme kadar TYT'yi bitirmiş olman çok muhtemel.
ne alaka abi şaka mısınız neyi kaybettin neye göre karar veriyonuz internet alemindeki toxic kitlesiniz yemin ediyorum insanların moralini düşürmekten başka bi işe yaramazsınız çocuk hedefini bilme söylememiş belki 2 yıllık bi okul istiyo 2 yıl boyunca sadece tyt çalışsa en kral 2 yıllık üniye girer.
Öncelikle şunu söyleyim TYT'nin neredeyse tamamı Paragraf ifadesi yanlış. TYT Türkçe'de çok fazla paragraf çıkıyor evet 40 sorudan en son 28 civarı paragraf çıkıyordu ancak hedefin yüksek yerlerse dil bilgisini de halledip Türkçe'nin tamamını çözmeyi hedeflemelisin.
Matematiğe gelecek olursak da sana dediğim gibi basit "antrenmanlarla matematik" veya sadece bir tık zor olsun dersen "karekök sıfır matematik" gibi bir kitap alıp konu - soru şeklinde ilerleyerek hem hız kazanmış olursun hem de yapamadığın konular ortaya çıkar, devamında onlara daha ağırlıklı zaman ayırırsın. Konu kısmında ben video vs izleyerek kapatmıştım sende de eminim işe yarayacaktır.
TYT'nin online eğitime gelmiş olması büyük talihsizlik ama ders çalışmaya fazla vakit ayırarak kapanabilir bu açık. Dediğim gibi sıkı ve disiplinli çalışmayla 2. döneme kadar TYT'yi bitirmiş olman çok muhtemel.
Bugünden böyle bir karar vermiş olman gerçekten çok büyük bir adım. Türkçe'de dil bilgisi de dahil olmak üzere hiçbir konuyu zaten az soru çıkacak diye atlamamanı tavsiye ederim her şeye zamanı geldiğinde gerektiği kadar önemi vermen gerekiyor. Umarım başarılı olursun dostum yolun açık olsun.
Soru bankaları alıp dümdüz tyt'ye girmektense önce konu çalışmalısın dostum. Konu-devamında soru olacak şekilde ilerleyerek Tyt'yi 3-4 ayda bitirebilirsin. (Tabii günde en az 3-4 saat emek isteyen bir süreç olur). Devamında Tyt'den denemeler alıp çözerek eksiklerini görür ve eksik olduğun ders/konu neyse ona odaklanarak ilerlersin. Şimdiden TYT'ye başlayıp bu yıl içinde bitirmen sana çok büyük fayda sağlayacaktır. AYT için ise zaten 11. sınıfa yeni geçtim diyorsun senin AYT adına yapman gereken tek şey okuldaki derslerini takip etmek ve hiç eksiksiz bir şekilde ilerlemek olmalı bence. Özellikle Matematikte Trigonometri gibi büyük bir konu var 11. sınıfta o tarz konulardan hiç eksiğin olmadan 12. sınıfın yaz tatiline gelebilirsen yaz tatilinde de 12. sınıftaki AYT'yi bitirip çok rahat kazanılır bu sınav. Yukarda arkadaşların dediğine bakma sen, ben de 11. sınıfa geçtiğimde sınavların ismini dahi bilmiyordum, 11 de de çalışmadım 12. sınıf ve devamında bir sene daha hazırlanarak sayısalda 17k sıralama yapıp diş hekimliği kazandım. 2 Sene gayet ideal bir süre ve gerçekten kendini bu işe verirsen başarılı olabilirsin.
Kaynak kısmında da ben TYT ve AYT Fen konu çalışırken Sonuç yayınlarının fasiküllerini almıştım onlara bakmanı şiddetle tavsiye ederim konu anlatımı çok güzeldi. Buna ek olarak Fen'de kaynak istersen Palme'nin konu anlatımları da çok güzeldi.
Matematiğinin seviyesi çok kötüyse Antrenmanlarla matematik alıp en fazla bir haftada bitirip biraz hızlandırabilirsin kendini, devamında da Karekök sıfır matematik gibi kitaplarla ufak ufak temel oluşturabilirsin.
Sosyal derslerinde ve Türkçe'de maalesef kaynak öneremeyeceğim aklımda kalmamış.
Mesaj otomatik birleştirildi:
2 Yıllık bir bölüm istiyorsan TYT'ye girmen gerekiyor.
4 Yıllık bölümler TYT + AYT ile alıyor
4 Yıllık sayısal bölümler için AYT'de Matematik + Fen Çözmek gerekiyor.
4 Yıllık Eşit Ağırlık bölümler için AYT'de Matematik + Eşit ağırlık testi çözmek gerekiyor (Edebiyat, Tarih 2 ve Coğrafya 2)
4 Yıllık Dil bölümü için Tyt + Ayt'de Dil sınavı çözmen gerekiyor.
Bunun dışında sözel bölümler de var ama detayını bilmiyorum. Ama gördüğün gibi 2 yıllık önlisans bölümden 6 yıllık Tıp'a kadar nereye gidecek olursan ol TYT şart. TYT çok önemli, yani 9 ve 10. sınıf müfredatı
Bugünden böyle bir karar vermiş olman gerçekten çok büyük bir adım. Türkçe'de dil bilgisi de dahil olmak üzere hiçbir konuyu zaten az soru çıkacak diye atlamamanı tavsiye ederim her şeye zamanı geldiğinde gerektiği kadar önemi vermen gerekiyor. Umarım başarılı olursun dostum yolun açık olsun.