Neler Yeni

Üniversite sınıfta mı kalacağım?

Isofyan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,038
İsim
Yunus
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji, yazılım, bilgisayar ve telefon
Arkadaşlar bu sene 1.sınıfım üniversite okuyorum uzaktan. Açıktan değil uzaktan. Deprem dolayısı vb ile final sınavlarım online oldu. Ancak ben final sınavlarının hangi saatler arasında olacağını bilmediğim için 3-4 tanesine giremedim. Diğer 4-5 tanesine de girdim. Yani bazı derslerin final sınavına giremedim 2.dönem. İlk dönem de bazı derslerin final sınavından da kaldım. Ben üniversite okuyorum ama çok bilgim yok. Şimdi ben bu dersleri tekrar mı edeceğim, sınıf tekrarı mı olacak, dersleri seneye mi tekrar edeceğim? Bilgisi olan arkadaşlar bana bu konu hakkında yardımcı olabilir mi lütfen :(

jalm0o0e1

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
275
İsim
Oğuzhan
Seneye 2.sınıf olduğunda ilk olarak kaldığın dersleri zorunlu olarak seçiyosun. Eğer yer kalırsa yada fazla olarak alabiliyosan dönem derslerini seçiyosun.

Isofyan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,038
İsim
Yunus
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Seneye 2.sınıf olduğunda ilk olarak kaldığın dersleri zorunlu olarak seçiyosun. Eğer yer kalırsa yada fazla olarak alabiliyosan dönem derslerini seçiyosun.
Yani mesela final sınavına girmediğim 4 ders + ilk dönem kaldığım 2 ders + zorunlu dersleri mi göreceğim seneye?

TİTAN.

80+ Platinum
Arkadaşlar bu sene 1.sınıfım üniversite okuyorum uzaktan. Açıktan değil uzaktan. Deprem dolayısı vb ile final sınavlarım online oldu. Ancak ben final sınavlarının hangi saatler arasında olacağını bilmediğim için 3-4 tanesine giremedim. Diğer 4-5 tanesine de girdim. Yani bazı derslerin final sınavına giremedim 2.dönem. İlk dönem de bazı derslerin final sınavından da kaldım. Ben üniversite okuyorum ama çok bilgim yok. Şimdi ben bu dersleri tekrar mı edeceğim, sınıf tekrarı mı olacak, dersleri seneye mi tekrar edeceğim? Bilgisi olan arkadaşlar bana bu konu hakkında yardımcı olabilir mi lütfen :(
Kanka finallerin bütlerine girsene onlarda online oluyor

Isofyan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,038
İsim
Yunus
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

jalm0o0e1

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
275
İsim
Oğuzhan
Hayır. İlk dönemde hangi dersten kaldıysan 2.sınıfın ilk döneminde o dersleri alırsın. Güz ve bahar olarak geçer. Güz döneminde kaldığın dersleri sadece güz döneminde yada yaz okulunda alırsın. Bahar döneminde kaldığın dersleri sadece bahar döneminde yada yaz okulunda alırsın. Sorunun cevabı ise, güzde kaldığın dersler + o dönemin dersleri. Akts sınırı diye bir şey de var o akts sınırını geçemiyosun.

şahin doğan

80+ Platinum
kanka büt ne valla hic bisi bilmiyom uni okuyom ama
Final yerine geçiyor. Daha düşük alsan da, daha yüksek alsan da final notu yerine geçiyor ama sınava girmediğinde büte girebiliyor musun bilmiyorum.

priyuTyoourus

80+ Bronze
Okula gitme şansın varsa bölümünün fakülte sekreterliğine gidip orda sor eğer mazeret sınavı kabul ederse ona girersin, derslerden kalırsan koşullu geçersin ve 2. sınıfta tekrar sınav alırlar geçersen problem kalmaz, eğer çok fazla dersten kaldıysan direkt sınıf tekrarı.

Isofyan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,038
İsim
Yunus
İlgilendiği Kategoriler
Hayır. İlk dönemde hangi dersten kaldıysan 2.sınıfın ilk döneminde o dersleri alırsın. Güz ve bahar olarak geçer. Güz döneminde kaldığın dersleri sadece güz döneminde yada yaz okulunda alırsın. Bahar döneminde kaldığın dersleri sadece bahar döneminde yada yaz okulunda alırsın. Sorunun cevabı ise, güzde kaldığın dersler + o dönemin dersleri. Akts sınırı diye bir şey de var o akts sınırını geçemiyosun.
yaz okulunda dersleri alıp sınavlardan geçersem sınıfı geçer miyim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Okula gitme şansın varsa bölümünün fakülte sekreterliğine gidip orda sor eğer mazeret sınavı kabul ederse ona girersin, derslerden kalırsan koşullu geçersin ve 2. sınıfta tekrar sınav alırlar geçersen problem kalmaz, eğer çok fazla dersten kaldıysan direkt sınıf tekrarı.
Okula gitme şansım yok maalesef
Mazeret sınavları var ama benim raporum vb yok unuttuğum için giremedim yine de girebilir miyim mazeret sınavlarına

Final sınavından kalırsan 2 şans olarak girmen gereken sınav belki zamanı geçmiştir belki daha zamanı vardır hocalarına sor sana söylesinler yada akademik takvim açıklanır ona bak
Alttan bırakmamaya çalış online iken geçmeye bak
Böyle akademik takvim büt ile ilgili bir şey göremedim
1686677631185.png

priyuTyoourus

80+ Bronze
yaz okulunda dersleri alıp sınavlardan geçersem sınıfı geçer miyim

Okula gitme şansım yok maalesef
Mazeret sınavları var ama benim raporum vb yok unuttuğum için giremedim yine de girebilir miyim mazeret sınavlarına

Böyle akademik takvim büt ile ilgili bir şey göremedim
Alıntıyı görüntüle
Bildiğim kadarıyla mazeret sınavı için dilekçe yazılması gerekiyor mazeretin de geçerli sebep olması gerekli yazıyor, bu kapsamda unutmak geçerli sebep değil, ayrıca sınavı kaçırdıktan sonra bi kaç gün içinde bildirmen gerekiyor büyük ihtimalle mazerete giremeyebilirsin ama büt e girebilirsin, okula gidemesen bile bölüm hocanı bulup ona yazabilirsin veya okulun bilgi sistemine giriş yap orda danışman hocan gözükür onunla iletişime geç ne yapmam lazım vs. diye bi sor.

Isofyan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,038
İsim
Yunus
İlgilendiği Kategoriler
Bildiğim kadarıyla mazeret sınavı için dilekçe yazılması gerekiyor mazeretin de geçerli sebep olması gerekli yazıyor, bu kapsamda unutmak geçerli sebep değil, ayrıca sınavı kaçırdıktan sonra bi kaç gün içinde bildirmen gerekiyor büyük ihtimalle mazerete giremeyebilirsin ama büt e girebilirsin, okula gidemesen bile bölüm hocanı bulup ona yazabilirsin veya okulun bilgi sistemine giriş yap orda danışman hocan gözükür onunla iletişime geç ne yapmam lazım vs. diye bi sor.
Hangi birine yazayım 3-4 ders geçti :(
Bıraksam bunları sınıfta kalmam ve seneye ders tekrarı olur doğru mudur?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,742
Üyeler
161,339
Son üye
Bozorge
Top Bottom