Neler Yeni

Unreal Engine İle Nasıl FPS Oyunu Yapılır?

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,919
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
İçerisindeki Blueprint ile yapmayı düşünüyorum. Zaman geçtikçe C++ Öğrenmeye çalışacağım.

Dümdüz bir FPS Oyunu olacak. Proje olarak başlatacağım için zaman sınırı yok 2 Yıl sonra anca biter diye düşünüyorum çünkü kaliteli bir şey yapmak istiyorum.

Hazırda orta seviye Java bilgim var ama UE Tarafında bana pek etki etmez sanırım.

Bu konuda verebileceğiniz öneriler ve yapmam gerekenler neler?
Eğer güzel bir iş çıkartırsam başka kişileri de yanıma alıp bir ekip kurmayı düşünüyorum.

Kaynak olarak bu videodan bir şeyler öğrenmeye çalıştım:

Oyun içi test haritası olarak ArtStation'da bulduğum bir haritayı kullanmayı düşünüyorum.

Sizce?

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,919
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Arthur Morgan

80+ Gold
En İyi Cevap
5
İçerisindeki Blueprint ile yapmayı düşünüyorum. Zaman geçtikçe C++ Öğrenmeye çalışacağım.

Dümdüz bir FPS Oyunu olacak. Proje olarak başlatacağım için zaman sınırı yok 2 Yıl sonra anca biter diye düşünüyorum çünkü kaliteli bir şey yapmak istiyorum.

Hazırda orta seviye Java bilgim var ama UE Tarafında bana pek etki etmez sanırım.

Bu konuda verebileceğiniz öneriler ve yapmam gerekenler neler?
Eğer güzel bir iş çıkartırsam başka kişileri de yanıma alıp bir ekip kurmayı düşünüyorum.

Kaynak olarak bu videodan bir şeyler öğrenmeye çalıştım:

Oyun içi test haritası olarak ArtStation'da bulduğum bir haritayı kullanmayı düşünüyorum.

Sizce?
Modelleme ve animasyon programı kesin lazım olur 3DS Max öneririm, onun dışında C# yerine blueprint öğrenmeye ağırlık ver.

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
2018'de bir konuda destek getireceğiz demişlerdi. Bol şans benim bilgisizliğim.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,919
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Modelleme ve animasyon programı kesin lazım olur 3DS Max öneririm, onun dışında C# yerine blueprint öğrenmeye ağırlık ver.
Screenshot_248.png

BRUH

Deneme sürümüyle arasında bir fark var mı?
Crack bulamam sanırım. Bu işten tanıdığım yok.

Arthur Morgan

80+ Gold
En İyi Cevap
5
Öğrenci ve eğitmenler, Autodesk ürün ve hizmetlerine bir yıl boyunca eğitim amaçlı erişim hakkına sahip olur ve uygun oldukları sürece yenileme yapabilirler. Uygunluğunuzu hemen doğrulatın.

q(@__@)p

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
@me
Alıntıyı görüntüle
BRUH

Blender kullan, her yönüyle mayadan daha güzel, kullanması çok daha rahat bir program. Diğerlerine para yetişmez.
İndirimde 27 tl'ye alabilirsin bu kursu.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,919
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler

Blender kullan, her yönüyle mayadan daha güzel, kullanması çok daha rahat bir program. Diğerlerine para yetişmez.
İndirimde 27 TL'ye alabilirsin bu kursu.
Unuttuğum bir şey varsa o da depolamamın 240GB Olması ve sadece 30GB Boş yer olması.
Bir harita bile 10GB Abi.
Yeni bi depolama alınca artık.

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
Öğrenci ve eğitmenler, Autodesk ürün ve hizmetlerine bir yıl boyunca eğitim amaçlı erişim hakkına sahip olur ve uygun oldukları sürece yenileme yapabilirler. Uygunluğunuzu hemen doğrulatın.
Alıntıyı görüntüle
BRUH

Blender gibi harika ve bedava bir program varken ne maya ne de 3DSMax öneririm.

C++ başlangıç için öğrenmesi çok daha zor olacaktır o yüzden blueprint ile başlanması benim önerdiğim hatta direkt olarak yaptığım bir şeydir. Ancak eğer arkadaşın planları zamanla büyüyecekse, mesela 64 kişilik multiplayer bir oyun yapma ya da büyüklük açısından far cry 3-4-5 civarında büyük/kapsamlı oyunlar yapmak olacaksa C++ öğrenmesi ileride daha işine yarayacaktır.
Oyun motoru değiştireceği zaman, bir işe vs. gireceği zaman, multithreading gibi büyük projeler için olmazsan olmaz ama aynı zamanda çok zor ve blueprint ile yapılamaz şeyler yapmaya çalışacağı zaman C++ öğrenmiş olması işine yarar ve C++ kodlar genelde blueprintlere göre daha performanslı çalışıyor ve yapımcıyı daha özgür kıldığı da söyleniyor. Tabi bu C++ öğrenme kısmını bu proje bittikten (yani ue4 ile 2 yıl deneyim kazandıktan) sonraya bırakabilir.

İndirimde 27 TL'ye alabilirsin bu kursu.
Udemy kesinlikle önermem. Udemy ile başlayan adam 1 adım geriden başlamış olur. YouTube üzerinden İngilizce videolara ya da forumlara bakın derim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,634
Üyeler
161,317
Son üye
CarlssBerk
Top Bottom