Ups almam lazımmıı ?

Yuksek ihtimalle olmaz. Zaten msi mpg a850g'nin hold_up süresi muntazam olmasa da iyi. En fazla olursa SSD'ye veya varsa HDD'ye olur zaten. Sadece elektrik gidince bilgisayarı fişten çek. Ki geri geldiğinde yüksek voltaj olarak gelirse zarar görmesin. Bunun için ekstra olarak clamping değeri düşük, joule değeri yüksek gerilim korumalı priz'de alabilirsin.
Hocam tuncmatik akım korumalı priz kullanıyorum zaten ama yinede içim rahat olsun diye upa alsammı diye düşünüyorum 5.6k civarlarında öneriniz varmıdır ve online olmasını istemeyorum sürekli çalışanların fan sesi yüksek oluyormuş ve elektrik faturasına yükselir sanırım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hazır denk gelmişken gaming gecesinde ups indirime giriyor, schneider elektrik konusunda kaliteli markadır akım korumalı prizde yeterli oluyorsa korumaya akım korumalı priz almanı tavsiye ederim ups masrafındansa.
Bu arada indirim kısmında görünce denk geldim upsler arasınsa f/p oranı vs nasıldır bilmiyorum piyasasını vs de
Hocam bunun joule değeri yetmez ama öneriniz için teşekkür ederim.🙂

Ne güzel almamaya karar verdiydim yine karşıma birkaç kötüyorumlsr görünce yine alıp almamakla arasında kaldım.🙃

Elektrik dalgası falan filan pc ye zarar veriyormuş heralde oturduğumuz binada yeni yapı değil topraklama vs. Varmı hiç bilmiyorum fan olmayan ups istiyorum 7/24 fanın sesini aynı odanın içinde istemiyorum.

Hocam tuncmatik akım korumalı priz kullanıyorum zaten ama yinede içim rahat olsun diye upa alsammı diye düşünüyorum 5.6k civarlarında öneriniz varmıdır ve online olmasını istemeyorum sürekli çalışanların fan sesi yüksek oluyormuş ve elektrik faturasına yükselir sanırım.

Hocam bunun joule değeri yetmez ama öneriniz için teşekkür ederim.🙂

Ne güzel almamaya karar verdiydim yine karşıma birkaç kötüyorumlsr görünce yine alıp almamakla arasında kaldım.🙃

Elektrik dalgası falan filan pc ye zarar veriyormuş heralde oturduğumuz binada yeni yapı değil topraklama vs. Varmı hiç bilmiyorum fan olmayan ups istiyorum 7/24 fanın sesini aynı odanın içinde istemiyorum.
Bu gibi durumlarda en sağlıklı çözüm voltaj regülatörü + ups.

Örnek;

3000VA = 1500W'a tekabül eder, ihtiyacınıza göre diğer seçeneklere de bakabilirsiniz.

Hocam tam olarak bu ne işe yarıyor.
Elektrik şebekenizden gelen voltaj düşüklüğü/dalgalanması ve yükselmesinden etkilenmiyorsunuz, kararlı bir şekilde size iletiyor. Cihazda fan bulunmuyor fakat 3000'lik tercih ederseniz bir hayli ısı yayıyor, hava alabilecek bir yerde konumlandırmanız şart.

Tercih ederseniz üzerindeki plastik taşıma kulpuna da pek güvenmeyin, boyutuna göre bir hayli ağır olduğundan düşürürsünüz. :)

Elektrik şebekenizden gelen voltaj düşüklüğü/dalgalanması ve yükselmesinden etkilenmiyorsunuz, kararlı bir şekilde size iletiyor. Cihazda fan bulunmuyor fakat 3000'lik tercih ederseniz bir hayli ısı yayıyor, hava alabilecek bir yerde konumlandırmanız şart.

Tercih ederseniz üzerindeki plastik taşıma kulpuna da pek güvenmeyin, boyutuna göre bir hayli ağır olduğundan düşürürsünüz. :)
Hocam bu elektrikler gidince pc kağatmaya 2,3 dk izin veriyormu.

Hocam bu elektrikler gidince pc kağatmaya 2,3 dk izin veriyormu.
Vermez. Bunun amacı ups gibi kesintisiz güç sağlamak değil, sizin cihazlarınızı korumak.

Upsler de zaten bunun görevini tek başına üstlenemiyor, tam anlamıyla endişenizi ortadan kaldırmak istiyorsanız ups ve voltaj regülatörünü birlikte kullanmalısınız.

Vermez. Bunun amacı ups gibi kesintisiz güç sağlamak değil, sizin cihazlarınızı korumak.

Upsler de zaten bunun görevini tek başına üstlenemiyor, tam anlamıyla endişenizi ortadan kaldırmak istiyorsanız ups ve voltaj regülatörünü birlikte kullanmalısınız.
Anladım hocam ama bu cok maliyetli olur hem ups hem regulatör pc kapatmadınada imkan verse cok iyi olurdu hazır fiyatida hazır inmişken.

Tekradan bir şey sormak istiyorum bu ups ler herzamanmı fanı çalışoyor yoksa elektirkler gidincemi.

Elektirik faturasına da fazla yansırmı acaba.
sanmam hocam ya 20 tl fark olur olmaz bence , senin istediğin korumanın yanında fatura düşünülmez zaten. Ben de bu aralar sistem toplamayı düşünüyorum, akım korumalı priz + sağlam psu iş görür gibi ama bilemedim. UPS de alsak dehşet masraf edicez

sanmam hocam ya 20 tl fark olur olmaz bence , senin istediğin korumanın yanında fatura düşünülmez zaten. Ben de bu aralar sistem toplamayı düşünüyorum, akım korumalı priz + sağlam psu iş görür gibi ama bilemedim. UPS de alsak dehşet masraf edicez
Benimde psu kaliteli hiçde anlamam pc işinden oyüzden kendimi garantiye almak istiyorum.bi yoruma yazdım online olmayan ups elektrikler gidince veya voltaj düzenleme sırasında vs. Çalışıyormuş fanları sanırım tuncmatik ups di.online ups hep fanları çalıştığı için hiç istemiyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,170,746
Üyeler
185,942
Son üye
Swerch
Geri