Neler Yeni

Android USB Hata Ayıklama - ROM Yükleme

Ricciardo

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,916
İsim
Mehmet
Arkadaşlar bi saçma uygulamanın androidi silmesi sonucu işletim sistemsiz kaldım ve telefonum açılmıyor. (Poco X3 Pro)
Daha önce root atıldığı için bilmesem de rahatlıkla rom atarım diye düşündüm ancak atamıyorum ve sanırım usb hata ayıklama açık değil. İşletim sistemine erişemeyeceğim için açamıyorum da. Bunun çözülmesi için bir yazı buldum. link
Romu bir klasöre ayıklayıp oradan system.img dosyasını bulun diyor, arattım bende öyle bir dosya yok. (Sorun 1)
vbmeta_system.img isminde bir dosya buldum, onu istediği dosya kabul ettim. EXT4 Unpacker diye bir programı indirip onunla bunu çıkartın/extracleyin diyor, maalesef bu aşamada da program hata veriyor. Uyarı : unkown file format. (Sorun 2)

Bu aşamada elim kolum bağlı kalıyorum, sanıyorum telefon 'brick' diye tabir edilen durumda, nasıl kurtarabilirim emin değilim. Micro SD kart ile de rom atılıyor sanırım ancak elimde kart okuyucu yok ve yakın zamanda olmayacak, olsa da usb hata ayıklamanın onu da etkileyip etkilemediğini bilmiyorum. Etkiliyorsa boşuna masraf yapmak istemiyorum. Bu konuda da bilgiye ihtiyacım var. Bilen varsa yardımcı olursa sevinirim. Herkese iyi forumlar.

Ricciardo

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,916
İsim
Mehmet
@RevDeisDou hocam benden birkaç şey öğrenmişsiniz 😂
@Ricciardo telefonun son durumu nedir?
Sd kart ile global romu kurdum, sorunsuz çalışıyor. Mi ve Google hesaplarımdan yedeklerimi indirdim, fotoğraflarımı başka buluta yedekliyordum tekrar indirmeye gerek duymadım öyle kullanıyorum işte telefonu.
Çözmek istediğim sorun da arada çözüldü bir şekilde hiç deşmiyorum o yarayı 😅

Mazia Prochainezo

80+ Bronze
Sd kart ile global romu kurdum, sorunsuz çalışıyor. Mi ve Google hesaplarımdan yedeklerimi indirdim, fotoğraflarımı başka buluta yedekliyordum tekrar indirmeye gerek duymadım öyle kullanıyorum işte telefonu.
Çözmek istediğim sorun da arada çözüldü bir şekilde hiç deşmiyorum o yarayı 😅
Hayırlısı olsun diyelim.
Şimdiden OEM kilidini, USB hata ayıklama ve bilgisayar için rsa izni verin en iyisi. Sonradan başınıza bir şey gelirse rahatça kurtarirsiniz.

Top Bottom