Android Uygulama yazmak ?

Reaksiyon skoru
17
Ben az ve öz küçük bir andiroid uygulama yapmak istiyorum amma merak ettiğim şey uygulamadan kaç tl para kazanabilirim ?

yapıcağın uygulamanın satın alınmasına ve indirilmesine göre değişir diye biliyorum . Flappy bird gibi basit bi uygulamayı yapan adamın bir daha yazılım komutu açmasına gerek kalmayacak kadar zengin olduğunu duymuştum.

Uygulamanızın indirilme sayısı ve gösterilen reklam sayısına göre belli bir miktar para alırsınız. Ayrıyetten oyun içi satın alma koyarsanız ona göre de değişir.

Tamamen yaptığın uygulama ve pazarlamanıza göre değişir, dünyanın en iyi şeyini bile yapsan pazarlamadıktan sonra anlamsız. Ayrıca kusuruma bakma ama yenilikçi ve iyi bir program yapmadıkça bi de bunu güzelce pazarlamadıktan sonra hiçbir şey kazanamazsın, tek bir kuruş bile. Play Store her gün on binlerce uygulama yükleniyor ama en iyi ihtimalle 1-2 tanesi parlıyor, 100-200 tane uygulama giderini anca karşılıyor.

Uygulmaya biçeceğin ücret, reklamların verilme ücreti ve sıklığına göre değişir. Tabii bu verilerin geçerli olabilmesi için uygulamanızın indirilip kullanılıyor olması gerekiyor.

Geri