V-sync Ayarı Açılmalı Mı?

Lynex34

80+
Reaksiyon skoru
13
Merhabalar, monitörüm 60 Hz v-sync açılmalı mı sizce?Bir Zararı Olurmu?
Sistem:
Gigabyte H610M Anakart
İ5 12400F
Rtx 4060
16 GB ram

Ben açmama taraftarıyım. fpsi sabitler. Fazla fps alırsın ama 60hz olduğundan çok hissetmeyebilirsin. Biraz terrcih meselesi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

vsync ne oluyor tam olarak
Fps'i ekranın HZ'ine göre sabitliyor.

Ben açmama taraftarıyım. fpsi sabitler. Fazla fps alırsın ama 60hz olduğundan çok hissetmeyebilirsin. Biraz terrcih meselesi

kötüymüş ya yüksek aldığın fps boşa gider

Açmanın Herhangi bi zararı olurmu veya açmazsak ekran kartı boşu boşuna mı yoruluyor?

Sistem:
Gigabyte H610M Anakart
İ5 12400F
Rtx 4060
16 GB ram
Fazla FPS her zaman daha iyidir. Hzle alakasız FPS ne kadar yüksekse o kadar akıcı bir keyif alırsınız. Hz bunu destekleyerek daha hızlı bir görüntü sağlar sadece. 60Hz size 60FPS'ı sunmaz.

Monitörün G-Sync destekliyorsa Vsync açmana gerek yok. Bunun en temel amacı yüksek fps'lerde meydana gelen görsel yırtılmaları fps'i ekranın yenileme hızına sabitleyerek engellemek. Fakat günümüzde FreeSync ve G-Sync gibi teknolojiler fps sınırlamadan yırtılmaları engelleyebiliyor. O nedenle Vsync aktif etmeye gerek kalmıyor. Ayrıca Vsync fps'i sınırlayarak input lag'a sebep oluyor. O nedenle aktif edilmesi pek önerilmez en azından rekabetçi oyunlarda.

Rekabetçi oyunlarda açmasan olur da hikayet tarzı olan oyunlarda yirtilmalar olabiliyor çok hissediyorum ben hep açık kullanıyorum birde 60 FPS kitlemiyor limit ayarlayabiliyorsun açtığın zaman 60 FPS vericek diye bir şey yok+ fazla FPS gösterse bile monitörun hz gecicegini sanmıyorum örneğin LoL 240 FPS alıcaksın ama 400lerde gösteriyor benim monitör 240 sa üstüne çıkmaz sadece rakamda kalıyor bildiğim kadar. Yine yanlış bilgi vermek istemem bildiğim bu yani.

Sistem:
Gigabyte H610M Anakart
İ5 12400F
Rtx 4060
16 GB ram
Online oyunlar dışında, eğer söz konusu oyunda stabil 60 FPS üstü alıyorsan açabilirsin. Açtığın oyunlarda Nvidia denetim masasından Triple Buffering'i de aktif edersen daha iyi olur. Monitörünün G-Sync/FreeSync desteklemediğini varsayıyorum.

kötüymüş ya yüksek aldığın fps boşa gider
sadece fpsini sabitlemiyor + olarak ekranda oluşan götüntü bozulmalarınıda engelliyor hikaye tarzı oyunlarda kullanılabilir aslında ama 60hz monitörün varsa sabitlemen belki bi tık daha akici hale getirebilir oyunu

Monitörün 60 herz ise 2 katına yani 120 fps'e sabitlemek özellikle rekabetçi oyunlar için en mantıklısı.

Online oyunlar dışında, eğer söz konusu oyunda stabil 60 FPS üstü alıyorsan açabilirsin. Açtığın oyunlarda Nvidia denetim masasından Triple Buffering'i de aktif edersen daha iyi olur. Monitörünün G-Sync/FreeSync desteklemediğini varsayıyorum.
nvidia ki üçlü arabellekleme mi oluyor trsi

Sistem:
Gigabyte H610M Anakart
İ5 12400F
Rtx 4060
16 GB ram
ben kullanmıyorum, freesync falan da açmıyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,154,135
Üyeler
183,530
Son üye
fevzicanakbltt
Geri