VA Panel Mi Yoksa IPS Panel Mi ?

Rickkyy

80+
Reaksiyon skoru
167
Bütçe
9499
Bu iki monitör arasındayım ve kararsız kaldım. Biri VA biri IPS sizin öneriniz ne olur ?
Mantıklı cevap olursa iyi olur, nedenli şekilde. Sadece aoc deyip geçilmeyip teknik yorumunu Rica ediyorum
Bende msi mag256f var masaustunden ve film izlemesinden memnun değilim.

iyi bir VA panel > ortalama IPS
Kötü IPS > kötü VA

Attığınız AOC iyi bir VA panele sahip eğer film çok izliyorsanız VA panel almanız daha iyi olur, siyahları daha iyi gösterir.

iyi bir VA panel > ortalama IPS
Kötü IPS > kötü VA

Attığınız AOC iyi bir VA panele sahip eğer film çok izliyorsanız VA panel almanız daha iyi olur, siyahları daha iyi gösterir.
Cs oynuyorumda VA renk solgunluğu ve ghosting bir tık korkutuyor.

Cs oynuyorumda VA renk solgunluğu ve ghosting bir tık korkutuyor.
FPS oyunu çok sık oynuyorsanız IPS alın bence attığınız LG şu an güzel fiyatta
Post automatically merged:

Lg Ultragear™ G6 27" 27G610A-B 200Hz 1ms(gtg) Qhd IPS Pivot Srgb 99% Vesa Displayhdr 400 Gaming Monitör

Bu iki monitör arasındayım ve kararsız kaldım. Biri VA biri IPS sizin öneriniz ne olur ?
Mantıklı cevap olursa iyi olur, nedenli şekilde. Sadece aoc deyip geçilmeyip teknik yorumunu Rica ediyorum
Bende msi mag256f var masaustunden ve film izlemesinden memnun değilim.
Bunu Tercih Edebilirsin .

Veya Alternatif İstersen .

Sebebini söyleyebilir misiniz? Bende monitör bakıyorum o aoc ile lg arasında kalmıştım.

Şuda öneriliyor bunuda ekleyeyim monitör bakan varsa diye.

Msi mag256f kullandigim icin istemiyorum yenilik olarakta aoc lg bide attigim Philips arasinda kararsizim.

Samsung un g3 modelini kullanıyorum va panel.
Siyah renklerde ghosting oluyor ama beni hiç rahatsız etmedi. İyi bir va panel her zaman iş yapar. Cs2 gibi oyunlarda da denedim hiçbir sıkıntı yaşamadım görüntü anlamında.
Siyah ve siyaha yakın renkleri ips ye göre daha kaliteli gösteriyor ek olarak.

Gigabyte da güzelmiş bu monitör seçimi çok sinir bozucu :D

Samsung un g3 modelini kullanıyorum va panel.
Siyah renklerde ghosting oluyor ama beni hiç rahatsız etmedi. İyi bir va panel her zaman iş yapar. Cs2 gibi oyunlarda da denedim hiçbir sıkıntı yaşamadım görüntü anlamında.
Siyah ve siyaha yakın renkleri ips ye göre daha kaliteli gösteriyor ek olarak.
Daha soluk gozukmuyormu va ?

Ben de oled ve ıps arasında kararsız kaldım uzun süredir. Tam şunu alıcam diyorum sonra vazgeçiyorum. Şuan mevcut kullandığım monitör Samsung Odyssey G3 LS27AG320NUXUF 27" va panel ve 3 senedir kullanıyorum. Alacağım 2K ıps panel bir monitör kullandığıma göre ne kadar fark yaratır emin değilim. Başlığı takibe aldım bakalım.

İkisi Arasından Bütçeni Zorlamıyorsa Phillips Alabilirsin F/P Kalmak İstiyorsanda Gigabyte İyidir .

Doğru renk ayarlarını yaparsan iyi bir va panel renkleri güzel bir şekilde gösterir ama iyi bir ips kadar olmaz.
İps panel koyu renkleri va kadar güzel göstermiyor.
Hatta kendimdeki va panel ürünü övmek için demiyorum daha önce aoc un ips modelini de kullandım siyah duvar kağıdı sık kullanıyordum aoc a göre kat kat iyi siyah ve siyaha yakın renkleri gösteriyordu.

Philips değilde aocun 260 hz liği var hemen hemen aynı para. Benim bütçe elverse onu alırdım. 8kya cebelleşiyom şuan aoc va alsam csde codda blur yapar mı diye hiç bi yerde kaynak da bulamıyom buna dair

Geri