Evet tamam doğru model.
Strong modda overshoot'un fazla olduğunu tahmin ediyorum. Resim kalitesiz olmasından gözükmüyor gibi. Şuraya bknz.:
Medium modu da fena değil ama iyi diyebileceğim seviyede değil. Ortaya bakın. İyi VA panellerde burada ghosting genelde çok az olur. Örneğin G6 G65B:
Ya da 25M2N3200W:
Arkadaşıma aldığım için kendim bizzat da ghosting testini yaptım buradaki gibi. Test doğru yani.
25G3ZM yerine 25M2N3200W daha mantıklı gibi. 300nit parlaklık, 3500:1 kontrast ve %95DCI-P3 sunuyor. Yanlış değilsem aynı fiyata da geliyorlar. Yalnız bu performansla bile şu sorun hala devam ediyor:
Ancak aşağıdaki konunun 2. maddesindeki sorunu yaşamadım. PUBG oynarken özellikle dikkat ettim:
Forumda gördüğüm çok yanlış bilgilerden biri. 'Hikayeli oynayacaksan, film izleyeceksen VA al". Bazı kişiler için doğru olabilir bu öneri ama çoğu zaman yanlıştır. Çünkü VA'nın karanlık renklerdeki yavaş tepki süresi karanlık renklerin olduğu her yerde, hız gerekmeyen yerlerde bile sorun çıkarır. Başka bir arkadaş da bu yanlışa düştüğü için ona yazmıştım. Bari konu yapayım herkes görsün dedim. Bakalım neler yaşayabilirsiniz:
"
Fps hariç hikayeli oyunlar oynayanlar için çok güzel fırsat.
Yeriniz masanız müsaitse alın geçin 6k ya 34" monitör kolay kolay gelmez ha bimden dijitsu 42"...
Sonuç olarak bu gibi hızlı VA'lar rekabetçi ağırlıklı değilse ya da rekabetçide ciddi değilseniz gayet kullanılabilir. IPS'in leş kontrastından sonra gözünüz açılıyor gerçekten.