Çözüldü✓ Va Vs İps daha az GTG değeri sunar

Reaksiyon skoru
0
Arkadaşlar bu va ve ips panelin gecikme değerleri benim kafamı çok karıştırdı kimi yerde va panelin gtg değerleri daha düşük deniyor başka bir forumda da ips panel daha iyi deniyor. sizce hangisi daha az gecikme sunar

Arkadaşlar bu va ve ips panelin gecikme değerleri benim kafamı çok karıştırdı kimi yerde va panelin gtg değerleri daha düşük deniyor başka bir forumda da ips panel daha iyi deniyor. sizce hangisi daha az gecikme sunar
IPS daha iyi gecikme değerlerine sahip. Ama kaliteli bir VA paneller kötü bir değer sunmaz. Siz AOC 310 Hz monitör alacaktınız onu alın geçin.

Reklam onlar çoğu rakam satış için. Alacağın modeli internette araştıracaksın. Günümüzde OLED alabiliyorsan oled sonra IPS alacaksın. VA alman için aşırı kaliteli olması lazım ya da film, dizi sever falan olman gerekiyor.

Kesinlikle VA değil. Tamamen bir efsaneden ibaret. Bunu diyenden monitör tavsiyesi almayın zira bilgisi forum saçmalıklarından ibaret.
Buraya girip IPS ve VA monitörlerden açın birkaç tane. Alttaki response time yani tepki süresi tablolarını kıyaslayın.

Reklam onlar çoğu rakam satış için. Alacağın modeli internette araştıracaksın. Günümüzde OLED alabiliyorsan oled sonra IPS alacaksın. VA alman için aşırı kaliteli olması lazım ya da film, dizi sever falan olman gerekiyor.
Hikayeli oyunlar için VA IPS'ten çok daha iyidir. Uçuk fiyatlarda yok 6.999 TL'e AOC 25G3ZM var, 9 bin TL'e Samsung Odyssey G65B var.

va da film izlemek keyifli olmuyor pek aoc 25g3zm modelinde izleyemiyorum acikcasi laptop ekranindan izliyorum.

Nasıl izleyemiyorsunuz? Yüksek kontrast oranından dolayı keyif vermesi lazım. Kullandığınız monitörde kaliteli VA'ya sahip.
dediginiz dogru fakat ben monitoru daha oyun amacli kullandigimdan renk ayarlarida ona gore ayarli film acinca tekrardan ayarlamak zor geliyor o yuzden laptop ekranindan devam ediyorum film dizi izlenir mi izlenir fakat bana gore pek degil.

Evet doğru. Örneğin 0.3MS olduğu iddia edilen 300Hz Philips 27M2C5200W VA panelin ghosting testine bakınız (Ghosting yavaş tepki süresinden kaynaklanır):
1752844336470.webp

Başlıktaki değerler yalandan ziyade asla kullanamyacağınız senaryoda hileli test koşularıyla yapılmış tamamen yanıltıcı değerler. Ancak IPS'lerin çok büyük çoğunlukla daha hızlı olduğu hala doğru.

Ek olarak kötü bir VA'yı bırakın film izlemeye, günlük kullanıma bile almamalısınız:
Ancak kullanım amacınıza uygun ise iyi bir VA'yı IPS'e tercih ederim.
Hikayeli oyunlar için VA IPS'ten çok daha iyidir. Uçuk fiyatlarda yok 6.999 TL'e AOC 25G3ZM var, 9 bin TL'e Samsung Odyssey G65B var.
Doğru değil. Hikayeli oyunlarda da ghostingten dolayı pek çok artifact görürsünüz. Hatta karanlık temanın olduğu her yerde:
Ama dediğim gibi iyi bir VA'yı ben de IPS'e tercih ederim eğer kullanım amacınıza uygunsa. Önerdiğiniz modeller de güzel modeller (Samsung G6'dan eminim de 25G3ZM'yi yanlış hatırlamıyorsam eğer...).

Son düzenleme:
Doğru değil. Hikayeli oyunlarda da ghostingten dolayı pek çok artifact görürsünüz. Hatta karanlık temanın olduğu her yerde:
Kaliteli VA panelleri kastediyordum.
(Samsung G6'dan eminim de 25G3ZM'yi yanlış hatırlamıyorsam eğer...).
25G3ZM-pursuit-photos-small.webp

Medium overdrive modunda overshoot olmadan VA'ya göre çok iyi bir ghosting performansı, strong overdrive modunda ise overshoot ile çok az ghosting sunuyor.

Profesyonel incelemeci tarafından onaylanmış bir model:

Kaliteli VA panelleri kastediyordum.

Alıntıyı görüntüle
Medium overdrive modunda overshoot olmadan VA'ya göre çok iyi bir ghosting performansı, strong overdrive modunda ise overshoot ile çok az ghosting sunuyor.

Profesyonel incelemeci tarafından onaylanmış bir model:
Konu dışı olduğu için spoiler'a alıyorum:
Evet tamam doğru model.

Strong modda overshoot'un fazla olduğunu tahmin ediyorum. Resim kalitesiz olmasından gözükmüyor gibi. Şuraya bknz.:
1752863493286.webp

Medium modu da fena değil ama iyi diyebileceğim seviyede değil. Ortaya bakın. İyi VA panellerde burada ghosting genelde çok az olur. Örneğin G6 G65B:
1752863638359.webp

Ya da 25M2N3200W:
1752863652820.webp

Arkadaşıma aldığım için kendim bizzat da ghosting testini yaptım buradaki gibi. Test doğru yani.

25G3ZM yerine 25M2N3200W daha mantıklı gibi. 300nit parlaklık, 3500:1 kontrast ve %95DCI-P3 sunuyor. Yanlış değilsem aynı fiyata da geliyorlar. Yalnız bu performansla bile şu sorun hala devam ediyor:
Ancak aşağıdaki konunun 2. maddesindeki sorunu yaşamadım. PUBG oynarken özellikle dikkat ettim:

Sonuç olarak bu gibi hızlı VA'lar rekabetçi ağırlıklı değilse ya da rekabetçide ciddi değilseniz gayet kullanılabilir. IPS'in leş kontrastından sonra gözünüz açılıyor gerçekten.
Ek olarak kötü VA'lardan milyar kere uzak durun dedim ama bir neden daha sayayım:
Kötü VA'ların görüş açısı berbat oğlu berbat olur. Akrabamın biri sormadan ucuz bir VA TV almış ışığı kapatmamalarına rağmen. Karşısında 2 tekli koltuk, yanlarda 2 koltuk var. Yanlardaki koltuktan izlemek mümkün değil zira televizyonun yarısı gri oluyor gamma shiftten dolayı. Gece sahneyi gündüz sanarsınız o kadar. Ancak karşıdan da izlemek mümkün değil zira üzerine konduğu sehpa alçak. Koltukta oturunca biraz yukarıdan bakıyorsunuz ve bu sefer de alt beyaz oluyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,158,268
Üyeler
183,967
Son üye
PC avcısı1
Geri