Neler Yeni

Valorant %80 GPU kullaniyor.

ireasses

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Eymen
RAM
Corsair DDR5 16GB (16x1) 5200MHz

Ekran kartı
Asus Dual RX 7700 XT 12GB OC

Anakart
Asus Prime A620M-E CSM

İşlemci
R5 7500F

Hocalarim oncelikle sunu soyleyeyim bu birkac gundur boyle ve sistem yeni bir ay bile olmadi alali. Valorant yaklasik %80 oraninda GPU kullaniyor. Poligon'dayken durum boyle ve mavi ekran oldu, cok hizli akip gecti hata kodunu goremedim. Bunu yazarken Valorant acikti ve bir anda bir sicaklik hissetmeye başladım (kasa hemen bacagimin yaninda) sonra kasadan geldigini fark ettim hiç boyle olmadi. Cami çıkarıp ekran kartina baktim ve cok sicakti. Şu an sistem kapali, yalvariyorum yardim edin gercekten cok caresizim su durumda.
Valorant CPU %51, RAM 2.200 MB, GPU %81,4. toplam %72 CPU, %72 RAM, %83 GPU kullanimi var.

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Hamit dokuyucu
RAM

Ekran kartı

Anakart
Asus Prime A620M-E CSM

İşlemci
R5 7500F

Hocalarim oncelikle sunu soyleyeyim bu birkac gundur boyle ve sistem yeni bir ay bile olmadi alali. Valorant yaklasik %80 oraninda GPU kullaniyor. Poligon'dayken durum boyle ve mavi ekran oldu, cok hizli akip gecti hata kodunu goremedim. Bunu yazarken Valorant acikti ve bir anda bir sicaklik hissetmeye başladım (kasa hemen bacagimin yaninda) sonra kasadan geldigini fark ettim hiç boyle olmadi. Cami çıkarıp ekran kartina baktim ve cok sicakti. Şu an sistem kapali, yalvariyorum yardim edin gercekten cok caresizim su durumda.
Valorant CPU %51, RAM 2.200 MB, GPU %81,4. toplam %72 CPU, %72 RAM, %83 GPU kullanimi var.
BIOS güncel mi? veya yakın zamanda yanlış sürücü güncellemesi yapmış olabilir misin? ilk önce bunlardan başlayalım

ireasses

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Eymen
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
BIOS güncel mi? veya yakın zamanda yanlış sürücü güncellemesi yapmış olabilir misin? ilk önce bunlardan başlayalım
Bios guncel. Asusun kendi sitesinden kendi anakart modelim icin olan bios updatei indirdim ve kurdum.

Burak Aksoy

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
847
İsim
Burak
RAM

Ekran kartı

Anakart
Asus Prime A620M-E CSM

İşlemci
R5 7500F

öncelikle 1 tane daha ram alarak bilgisayarın çift kanal bellekle çalışmasını sağlayın performansınızı özellikle amd işlemci olduğu için arttıracaktır.
Ayrıca hangi çözünürlükte oynuyorsunuz değerler 2k üstü için normal olarak gözüküyor sıcaklık durumunu da paylaşın

Gurkanpiro

80+ Platinum
öncelikle 1 tane daha ram alarak bilgisayarın çift kanal bellekle çalışmasını sağlayın performansınızı özellikle amd işlemci olduğu için arttıracaktır.
Ayrıca hangi çözünürlükte oynuyorsunuz değerler 2k üstü için normal olarak gözüküyor sıcaklık durumunu da paylaşın
ddr5 de bunun onemı yok ddr4 de onemı vardı bunun

Burak Aksoy

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
847
İsim
Burak

Gurkanpiro

80+ Platinum
aslında ddr4 gibi bir fark olmasa da yine de performansı arttırıyor aksini inkar etmemek lazım
yanı fazla fps fark ettırmemıs ama yınede alınırken fıyat farkı olmayacaksa dual channel
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam çift kanal için dediyseniz hala önemi var
o kadar fazla fark yaratmısmı sence

aslında ddr4 gibi bir fark olmasa da yine de performansı arttırıyor aksini inkar etmemek lazım
bakın ddr4 de fark ettırıyor 20 30 fps ama ddr5 de 10 15

Burak Aksoy

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
847
İsim
Burak
yanı fazla fps fark ettırmemıs ama yınede alınırken fıyat farkı olmayacaksa dual channel

bence aynı donanımlar olduğu için kayda değer bir fark var sonuç olarak frekansları aynı

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Burak

hocam %10-20 arası fark var. nasıl fark yaratmamış oluyor. %10-20 farklar en kötü durumda bile bir üst seviye ekran kartı demek oluyor.

Burak Aksoy

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
847
İsim
Burak

aksini söylemedim zaten ddr4e göre daha az fark var ama bu fark olmadığı anlamına gelmiyor sen fark olmadığını belirttiğin için cevap yazmak istedim

Top Bottom