Sadece Valorant değil oynadıklarım arasından R6 , CS:GO gibi oyunlar da berbat.
Tek amaçları size dopamin vererek bağımlısı haline getirmek.
İnsanlar övünüyor 1000Saat oynadım diye. Eline ne geçti dönüp baktığında? O sürede onlarca kitap ya da yüzlerce film bitirebilirdin ,
en basitinden IMDB 250 listesi.
Bu tür kendine kölelerden oluşan bir kitle kurmaya çalışan oyunlardan uzak durmak lazım.
Ucuz ama güzel hikaye oyunlarına yönelmek en güzel çözüm sanırım keşke ekonomi izin verseydi de her istediğimi alabilseydim o zaman kesinlikle bunların suratına bakmazdım.
R6 için ayrı bir parantez açıyorum
Oyunun hypeı çok yüksek o kadar da müthiş değil tüm raund boyunca adamı 10 saniye görüyorsun maks geri kalan bulmaya çalışmak ya da kurulmak. Aksiyonu düşük cidden.
CS:GO Zaten dopaminle kendine köle ordusu kurmuş bir oyun , bu kadar hileye toksiğe rağmen hala en çok oynanan oyunlardansa zaten pek sorgulamamak lazım.
Valorant CS: GO olma yolunda gidiyor özellikle smurfler büyük sorun oyunda
Bu 3 oyunda da insanlar RANK KASAYIM diyorlar bu sürede kafayı yemek , masaya yumruk atmak , sövmek gibi süreçlersen geçiyorlar.
MANTIKLI DEĞİL seni eğlendirmesi için var olan bir şeyi Rank kasmak amacıyla oynamak mantıklı değil.
Ki sana yeni hiçbir şey sunmayan her zaman aynı şeyler olan bu tür oyunları oynamaktansa cidden daha iyi aktiviteler var bilgisayar başında.
Hikaye oyunlarına erişimim oldukça yavaştan bırakacağım bu oyunları CSGO ve R6 zaten boş duruyor , Valorant'a da zaman geçsin diye Rank kaygısı olmadan giriyorum.
Türk insanının muhabbeti olmasa Valorant da bırakmıştım çoktan , gece geç saatlerde kaliteli bir kitle var.
Kısaca bu oyunların hayatımızı sömürdüğünü ve koca bir zaman kaybı olduğunu anlamalıyız , LOL de buna dahil edilebilir sanırım.
Bir gece yaptığım beyin fırtınasıdır , kullandığım üsluptan dolayı size hitap ettiğimi düşünmeyin hem oyunun mekaniğini hem de kendimi eleştiriyorum (1000 saat kısmı mesela)