Neler Yeni

Valorantı Yüklememelisiniz

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,920
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
Bunu yeni mi öğreniyorsunuz?
Bak MMORPG Oynuyorsundur tamam makro kullanırsın, bir FPS oyununda hile, makro vb. kabul edilemeyecek bir şey.
Vanguard'ı açıklayıcı bir şekilde burada anlatmıştım zaten:

Vanguard ile aynı izinleri isteyen başka programları kurarken sorun yok ama bunda mı var?
Yıllardır Riot'u biliyoruz. Ne yapsın adamlar IP Ban mı atsın?

emirfurkan1907

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
543
İsim
Emir Furkan
Burada rankı ile alakalı bir şey yok adamı rankından dolayı ezemezsin adam sevmiyodur oyunu böyle bir şey demiştir
kanka gelene geçen hile diyen kişiler düşük eloda oluyor o yüzden diyorum :d ezdiğim bir şey yok oyunu iyi oynama gibi bir zorunluluğu yok kimsenin

Furkyyy

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Vanguard hiç bir işe yaramıyor oyun hile dolu bence sırf gösteriş olsun diye yapılmış bir uygulamadır VanGuard.
Hocam ben şu sıralar hiç denk gelmedim. Şundan birkaç ay öncesi vardı evet, ama şu an yok gibi.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,920
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
Ayrıca bu kadar yetkiye rağmen hileleri engelleyemediler
Betada böyle şeylerin yaşanması normal adı üstünde Beta, oyun daha çıkmamış ya hani her şey tam yerine oturmamış falan.
Eğer Aralık ayının sonu ve ocak ayının başlarında hileye denk gelen olduysa onun sebebi de Riot'un 2 haftalık tatile girmiş olması.
Aslında oyuna ve Vanguard'a hep Minipatch geliyor istemci sürümünden bunları kontrol edebilirsin.

Bana sadece bir kez hile geldi onda da ikinci turda adam ban yedi malum ekran geldi.
Kimse Vanguard'ı sorgulamasın. Program işini iyi yapıyorsa gerisi boştur.
Screenshot_928.png

SefaBaba

80+ Silver
En İyi Cevap
6
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,034
İsim
Safa Uyğun
Valorant oyununun hilecileri engellemek adına oluşturmuş olduğu Vanguard hile koruma programı bilgisayarınızın güvenliği için önemli bir tehdit oluşturuyor. Vanguard Kernel-Anti Cheat (Hile Koruma) sistemdir. Neredeyse bütün online oyunların hile engelleme yazılımı vardır. Ama diğer oyunların kullandığı anti-cheat (hile koruma) Vanguard kadar yetki istemiyor.Alıntıyı görüntüle
Resimde gördüğünüz üzere ring 0-1-2-3 yazan yerler bilgisayarınızın hangi yazılıma ne kadar yetki verdiğidir. Uygulamalar Ring 3'te
Aygıt sürücüleri 2-1 yetkisinde çalışır. 0 Yetkisi bilgisayarınız da ki her şeyi yönetebilen yazılımlar içindir. Vanguard Ring 0'da çalışır.
Bunun anlamı bilgisayarınız açık olduğu sürece arkaplanda ne yaparsanız yapın 7-24 çalışıp sisteminizi sürekli tarayabilir.
Riot Çalışanının yazdığı yazı burada ingilizce bilenler okuyabilir. Anlamayanlar için altta özet geçeceğim.
Alıntıyı görüntüle
Özet: Evet sistem açıldığında çalışan bir yazılım. Fakat oyun çalışmadığı sürece hiçbir şey taramıyor. Sistemin çok az kaynağını kullanarak çalışması için tasarlandı ve Vanguard sunucularımıza herhangi bir veri göndermiyor (sunucularımız ile herhangi bir iletişimi-bağı yok). İstediğiniz zaman kaldırabilirsiniz.

Vanguard düzgün çalışmadığında bilgisayarınızı baştan başlatmanızı gerektiren şey de bu. Bütün yetkiyi alabilmesi için sistemin baştan başlaması gerekiyor. Yani bir rootkit. Amacı hileyi engellemek olabilir. Fakat bütün yetkilere sahip olan bu hile koruma programının Riot Games yani Tencent Games'e ait. Tencent Games'de Çine ait bir firma. Çin Vanguard'ı kötü amaçla kullanmayabilir. Ama bilgisayarınızı hacklemeye çalışan kişilerin bu programı kullanıp bütün yetkilere sahip olabileceği anlamına geliyor bu. Ayrıca bu kadar yetkiye rağmen hileleri engelleyemediler
Vanguard hakkında daha fazla bilmek isteyenler için
direk ıp banı ve ya gpu banı attığı için olabilir

marilyn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,719
İsim
marilyn
Bunu yeni mi öğreniyorsunuz?
Bak MMORPG Oynuyorsundur tamam makro kullanırsın, bir FPS oyununda hile, makro vb. kabul edilemeyecek bir şey.
Vanguard'ı açıklayıcı bir şekilde burada anlatmıştım zaten:

Vanguard ile aynı izinleri isteyen başka programları kurarken sorun yok ama bunda mı var?
Yıllardır Riot'u biliyoruz. Ne yapsın adamlar IP Ban mı atsın?
ip ban diye ağıza oturmuş ama id ban dersek daha doğru olur

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,920
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler

BurakHalil

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
367
İsim
Burak Halil
Kafam karıştı şimdi ben vanguard ı sadece silebilirmiyim pc den yoksa oyunun bir parçasımı o da.
oyunu oynamak için tutman gerekiyor ama oyunu bıraktığınız zaman kernel izni alsakta sıkıntı çıkartmıyoruz direkt silebilirsiniz diyor.

emirfurkan1907

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
543
İsim
Emir Furkan

eyupefe3

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,886
İsim
eyup efe
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları - İşlemci
Valorant oyununun hilecileri engellemek adına oluşturmuş olduğu Vanguard hile koruma programı bilgisayarınızın güvenliği için önemli bir tehdit oluşturuyor. Vanguard Kernel-Anti Cheat (Hile Koruma) sistemdir. Neredeyse bütün online oyunların hile engelleme yazılımı vardır. Ama diğer oyunların kullandığı anti-cheat (hile koruma) Vanguard kadar yetki istemiyor.Alıntıyı görüntüle
Resimde gördüğünüz üzere ring 0-1-2-3 yazan yerler bilgisayarınızın hangi yazılıma ne kadar yetki verdiğidir. Uygulamalar Ring 3'te
Aygıt sürücüleri 2-1 yetkisinde çalışır. 0 Yetkisi bilgisayarınız da ki her şeyi yönetebilen yazılımlar içindir. Vanguard Ring 0'da çalışır.
Bunun anlamı bilgisayarınız açık olduğu sürece arkaplanda ne yaparsanız yapın 7-24 çalışıp sisteminizi sürekli tarayabilir.
Riot Çalışanının yazdığı yazı burada ingilizce bilenler okuyabilir. Anlamayanlar için altta özet geçeceğim.
Alıntıyı görüntüle
Özet: Evet sistem açıldığında çalışan bir yazılım. Fakat oyun çalışmadığı sürece hiçbir şey taramıyor. Sistemin çok az kaynağını kullanarak çalışması için tasarlandı ve Vanguard sunucularımıza herhangi bir veri göndermiyor (sunucularımız ile herhangi bir iletişimi-bağı yok). İstediğiniz zaman kaldırabilirsiniz.

Vanguard düzgün çalışmadığında bilgisayarınızı baştan başlatmanızı gerektiren şey de bu. Bütün yetkiyi alabilmesi için sistemin baştan başlaması gerekiyor. Yani bir rootkit. Amacı hileyi engellemek olabilir. Fakat bütün yetkilere sahip olan bu hile koruma programının Riot Games yani Tencent Games'e ait. Tencent Games'de Çine ait bir firma. Çin Vanguard'ı kötü amaçla kullanmayabilir. Ama bilgisayarınızı hacklemeye çalışan kişilerin bu programı kullanıp bütün yetkilere sahip olabileceği anlamına geliyor bu. Ayrıca bu kadar yetkiye rağmen hileleri engelleyemediler
Alıntıyı görüntüle
Vanguard hakkında daha fazla bilmek isteyenler için

Edit: Bu ay içinde hile yapan birisi daha banlandı
Ben vanguardı 'msconfig'ten kapatıyorum valorant oynamak istediğim zamanlar (nadir) msconfigten tekrar açıp bilgisayarı yeniden başlatıyorum bu sayede sıkıntı çıkmıyor 2 tane antivirüs programımda mevcut istedikleri kadar hacklemeye çalışsınlar :)

BarbaraPalvin

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,807
İsim
Umut
İlgilendiği Kategoriler
her şey
Vanguard hiç bir işe yaramıyor oyun hile dolu bence sırf gösteriş olsun diye yapılmış bir uygulamadır VanGuard.
Ne ciddi misin? Bana 2 kere hile geldi biri 6. round da ban yedi biri de maçtan sonra ban yedi ve o maç kaldırıldı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,372
Üyeler
164,826
Son üye
ssdyardim
Top Bottom