Yardım Valorantta FPS Drop Sorunu

Svemort

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
223
Son 3-4 haftadır valoranta girmiyordum 2 gün önce gireyim dedim fps 340 sabit fakat 1,5-2 sn de bir drop giriyor ve bu sadece valorantta oluyor Lol, CS2, PUBG oyunlarında olmuyor yağ gibi akıyor bu 3 oyunda ama valorant oynama başlayınca fps drop girmeye başlıyor. Ben sorunun ekran kartı üzerinde olduğunu düşünmeye başladım çünkü görev yöneticisinin panelinde ekran kartının 3D grafiğindeki ani düşüşler benim drop yediğim anlarda oluyor yani sadece 3D grafiğinden yola çıkarak bu sonuca varmam yanlış olur çünkü diğer oyunlar açık olduğu esnada 3D grafiği bölye dalgalı olmuyordu.

Siz demeden ben bu sorunun çözülmesi için bilmeniz gereken bir kaç bilgi vereyim bunlar:
1. Ekran kartı driverını silip 2 sürüm öncekine aldım.(çözülmedi)
2. Anakart driver son sürümde
3. Sıcaklıklar yerinde İşlemci max: 71 dereceyi gördü Ekran kartı hotspotu ise max: 80 derece max sıcaklık değerleri bu şekilde.
4. SSD nin yüzde yüze veya yüksek sıcaklığa ulaştığı bir durum yok.
5. Mouse 1000hz 9700x gibi bir işlemciyi yorduğunu düşünmüyorum.

Bunu nasıl çözeceğime dair yardımcı olursanız sevinirim.
Sistemim: Ryzen 7 9700X-- Patriot 2x16gb 6000mhz CL36 -- Sapphire Pure Radeon RX 7800 XT-- Asus B650M-E PLUS -- AULA F75 -- Logitech G502X Lightspeed -- NZXT H7 Flow 2024 -- Enermax Revolution III 1000w --Thermalright 120 SE

Bu valorant oynarkenki 3D grafiği: Bu Lol açıkken 3D grafiği:

1788471864862.webp
1788472049292.webp

Anakart içerisinde Wifi varsa ağ bağdaştırıcısından kapatın ve bağlantıda PUBG konusu var orada önerdiklerimi uygulayın.

Windows güncellemesinde crash yol açan bir güncelleme var. Bunun stutter yarattığını söyleyenler de vardı.

Bağlantıda anlatıldığı şekilde hizmeti tamamen silin. Eğer silinmiyorsa sistemi yeniden başlatıp deneyin.

Anakart içerisinde Wifi varsa ağ bağdaştırıcısından kapatın ve bağlantıda PUBG konusu var orada önerdiklerimi uygulayın.

Windows güncellemesinde crash yol açan bir güncelleme var. Bunun stutter yarattığını söyleyenler de vardı.

Bağlantıda anlatıldığı şekilde hizmeti tamamen silin. Eğer silinmiyorsa sistemi yeniden başlatıp deneyin.
Wifi adaptörünü devredışı bırakırsam oyun oynayamam internet kablosuna erişimim çok zor evdekiler salondan odama kablo çekmeme izin vermiyorlar.

Wifi adaptörünü devredışı bırakırsam oyun oynayamam internet kablosuna erişimim çok zor evdekiler salondan odama kablo çekmeme izin vermiyorlar.
Evdekileri ikna edin, Wifi adaptörleri stutter yaratıyor maalesef kullanışlı değiller.

Flat kablolar var çirkin durmazlar. Evdekilere nazınız geçsin biraz, gençseniz dinlemezler gibi düşünmeyin. Güzelce köşelerden geçirip kullanın.

Evdekileri ikna edin, Wifi adaptörleri stutter yaratıyor maalesef kullanışlı değiller.

Flat kablolar var çirkin durmazlar. Evdekilere nazınız geçsin biraz, gençseniz dinlemezler gibi düşünmeyin. Güzelce köşelerden geçirip kullanın.
Anladım, kasayı modemin yanına taşıyacağım kabloyu takıp bunu test etmek için eğer dediğiniz gibiyse mutlaka kablo aldırtacağım teşekkürler.

Anladım, kasayı modemin yanına taşıyacağım kabloyu takıp bunu test etmek için eğer dediğiniz gibiyse mutlaka kablo aldırtacağım teşekkürler.
Kablolu bağlanınca ama wifi adaptörünü aygıt yöneticisinden devredışı bırakın. Valorant'da net olarak stutter yaratıyor. Başka oyunlarda veya masaüstünde de bellek sızıntısına yol açıyor. Kullanmasanız bile aygıt yöneticisinde devredışı olmalı. Eğer çözüyorsa kablolu kullanın.

Bu arada çözmüyorsa da kablolu bağlantı rekabetçi oyunlarda daha ideal olacaktır. Çünkü stutter sadece sistemden değil, dengesiz ağ bağlantısından da olur. Sunucu ile iletişim kötü olacağından, karakteriniz geri atar ve bu esnada oyun ve sunucu saçmalayacağından FPS'de düşer. Yani ekran kartı sizin adımınıza göre görüntüyü verirken, birden karakter geriye ışınlanınca FPS düşer.

Kablolu bağlanınca ama wifi adaptörünü aygıt yöneticisinden devredışı bırakın. Valorant'da net olarak stutter yaratıyor. Başka oyunlarda veya masaüstünde de bellek sızıntısına yol açıyor. Kullanmasanız bile aygıt yöneticisinde devredışı olmalı. Eğer çözüyorsa kablolu kullanın.

Bu arada çözmüyorsa da kablolu bağlantı rekabetçi oyunlarda daha ideal olacaktır. Çünkü stutter sadece sistemden değil, dengesiz ağ bağlantısından da olur. Sunucu ile iletişim kötü olacağından, karakteriniz geri atar ve bu esnada oyun ve sunucu saçmalayacağından FPS'de düşer. Yani ekran kartı sizin adımınıza göre görüntüyü verirken, birden karakter geriye ışınlanınca FPS düşer.
Olay dediğiniz gibi çıktı yardımınız için teşekkürler flat ethernet kablosu sipariş vereceğim sorunu çözmek için.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,240,288
Üyeler
203,119
Son üye
Mehmet38
Geri