$ilent
80+ Titanium
- En İyi Cevap
- 2
Loq larinda ekranı çok iyi değil zaten. Ama victus kadar kötü müdür orası tartışılır
Sanmam ya victusdan iyidir .
Loq larinda ekranı çok iyi değil zaten. Ama victus kadar kötü müdür orası tartışılır
İşlemcinin 45 W da kaldığını nereden çıkardınız. Combo limitle demek istediğiniz neki. Limitler EDC Limit PPT PL1 PL2 ve Thermaldir. İşlemci ve gpunun aynı anda yüke girmesi şart değildir, işlemciye stres testi uygulasanızda 65 W larda sabit kalır. Lenovo 95 W lara kadar çıkıyor kendinizi kandırmayın derim. Anakartından tut sistem dizaynına kadar limitlerle dolu zaten cihaz, daha bilinmedik bir sürü limit çeşidi vardır eminim. Combo limit diye bir limit türü yoktur aynı zamanda.
Gördüğüm kadarıyla loqta combo limit var gibi, forza testinde sabit 45W da kalmış işlemci ekran kartıda 80W civarı geziyor. İşlemci daha çok güç tükettiği yerde mesela PUBG de ekran kartını kısıyor gibi.
Mesaj otomatik birleştirildi:
45W limit en net CP 2077 testinde anlarsınız.
Yani limit değer konusunda victus 16 ile lenovo loq 15 benzer gibi. Ama işlemcide 65W üstüne çıkma olabili onu bilmiyorum, fakat oyunda 45W geçmiyor o kesin.
Hocam TDP değeri 45 w geçmiyorİşlemcinin 45 W da kaldığını nereden çıkardınız. Combo limitle demek istediğiniz neki. Limitler EDC Limit PPT PL1 PL2 ve Thermaldir. İşlemci ve gpunun aynı anda yüke girmesi şart değildir, işlemciye stres testi uygulasanızda 65 W larda sabit kalır. Lenovo 95 W lara kadar çıkıyor kendinizi kandırmayın derim. Anakartından tut sistem dizaynına kadar limitlerle dolu zaten cihaz, daha bilinmedik bir sürü limit çeşidi vardır eminim. Combo limit diye bir limit türü yoktur aynı zamanda.
Hangi işlemci buHocam TDP değeri 45 w geçmiyor
İşlemcinin 45 W da kaldığını nereden çıkardınız. Combo limitle demek istediğiniz neki. Limitler EDC Limit PPT PL1 PL2 ve Thermaldir. İşlemci ve gpunun aynı anda yüke girmesi şart değildir, işlemciye stres testi uygulasanızda 65 W larda sabit kalır. Lenovo 95 W lara kadar çıkıyor kendinizi kandırmayın derim. Anakartından tut sistem dizaynına kadar limitlerle dolu zaten cihaz, daha bilinmedik bir sürü limit çeşidi vardır eminim. Combo limit diye bir limit türü yoktur aynı zamanda.
Hangi işlemci bu
Zaten biraz hesapla 230w adaptörün 115w ekran kartı ve 90 w a kadar çıkan işlemciyi besleyemez. Aynı durum victusdada var.İşlemcinin 45 W da kaldığını nereden çıkardınız. Combo limitle demek istediğiniz neki. Limitler EDC Limit PPT PL1 PL2 ve Thermaldir. İşlemci ve gpunun aynı anda yüke girmesi şart değildir, işlemciye stres testi uygulasanızda 65 W larda sabit kalır. Lenovo 95 W lara kadar çıkıyor kendinizi kandırmayın derim. Anakartından tut sistem dizaynına kadar limitlerle dolu zaten cihaz, daha bilinmedik bir sürü limit çeşidi vardır eminim. Combo limit diye bir limit türü yoktur aynı zamanda.
Zaten biraz hesapla 230w adaptörün 115w ekran kartı ve 90 w a kadar çıkan işlemciyi besleyemez. Aynı durum victusdada var.
Zaten sadece işlemci odaklı ise besliyor ama oyunlarda iş değişiyor.Besliyorda aynı anda beslemiyor diyelim. Sadece işlemciye yük binse 95 e kadar çıkabilir lenovo.
Omen gaming hub doğru değil detaylıda sıcaklık doğru yoksa fan ayarlama da sıcaklık 82 gösteriyor bir bakıyorum sıcaklık 89 a dayanmış sahte.@Ruffian İntel işlemcili victuslarda throttle mevzusu baya sakat onda haklısın ama AMD işlemcili victuslarda durum çok daha iyi gözüküyor, yine dediğiniz gibi 65W limit var gibi ama ekstra değerler görüyorum tuhaf onlara bakalım.
Öncelikle kafaya taktım şu cinebench R23 ü ve değerler nasıl diye merak ettim, Nitro 16 Ryzen 7 7840HS nin cinebench değerleri 16400 küsür multicore, 1750 küsür single:
Benim Victus 16 daki Ryzen 7 7840HS nin cinebench değerleri 15900 küsür multicore, 1770 küsür single:
Alıntıyı görüntüle
Multicore test esnasında işlemcinin tüm çekirdekleri 4.3-4.4GHz seviyesinde stabil performans gösterdi:
Alıntıyı görüntüle
Single core testinde ise 1-2 çekıirdek çalışıyor genelde zaten ve oyunların hala çoğu bu performansa bakıyor, burdada 5.1GHz yani gereken boost değerlerine ulaşabildiğini görüyoruz:
Alıntıyı görüntüle
Şimdi şu güç tüketiminde benim gördüğüm ve anlamadığım ekstra değere gelelim:
Alıntıyı görüntüle
"Cores" diye bir değer daha var ve bu 90-95W a kadar çıkabiliyor genelde 80W civarı takılıyor, bu değer nedir anlamadım şimdi 65W limit dışında bir şeymi çünkü nitro 16 ile çok yakın değerleri aldım ve nitro 16 da daha yüksek bir limit var diye biliyorum.
Omengaming hub değerleri doğru bu arada o konuda şüphe olmasın, HWinfo ve aida64 ile senkron yaptığım zamanlar dikkat etmiştim.
Şimdi gene bana hurra diye saldırmayın diye herkesin hakkını vereyim, intel işlemcili victusları test edemedim elimde yok ama araştırdığımda intel işlemcilerin masaüstünde olduğu gibi laptoptada AMD ye göre daha çok güç istediğini fark ettim bu yüzden 7640 ve 7840 65W limitde gene iyi iş çıkarabiliyorken hatta 7640Hs tam performans diyebiliriz, i5 13500H veya 13700H çok limitleniyor çünkü bunlar daha çok güç istiyor çünkü intelin verimliliği daha düşük. Bu yüzden throttle konusunda intel işlemcilerde haklısınız.
Bende zaten genelde AMD işlemcili victusları önermeyi tercih ediyorum, intelleride biraz araştırınca önermemek gerektiğini daha iyi gördüm.
Bir diğer yandan, oyunlarda drop gibi veya FPS dalgalanma durumlarında AMD işlemcili victusumda bir çok oyunda sorun görmedim ama bişey fark ettim, İşlemci ve ekran kartı aynı anda yüke binince laptoplarda ikisi için combo bir limit oluyor bunu Abdullah abide bahsetmişti videolarında.
Victus 16 larda bu değer 45W işlemci + 95W ekran kartı, bu tarz aynı anda yüke binmeler haliyle işlemciye yük bindiren CoD, Battlefield, GoW ve benzeri daha çok çoklu çekirdek seven ve ekran kartınada yük binen oyunlarda oluyor. Durum böyle olduğunda AMD işlemcili ve RTX 4050 ile 4060 ekran kartlı victuslar baya rahat. Ama 7840HS ve 4070 li victuslarda durum biraz sıkıntılı:
Burda 4070 95W ın üstünde bir güç istediği için genel olarak her oyunda, işlemciyi 20-25W lara kadar indiriyor. Öte yandan 4060 90-95W aralığında çoğu zaman çalıştığı için işlemci daha rahat. Yine tabii 10-15W da kaybetse 4070 4070 dir yine daha fazla FPS veriyor ama diğer 4070 lere göre zayıf.
Victus 16 RTX 4070 pek iyi olmasada 44-45K bütçesi olanlar gidipte 4070 laptop istiyorum der ise önerilebilir ama öbür türlü daha fazla depolama ve RAM i olan 7840HS RTX 4060 nitro 16 önermek iyi olabilir.
Benim burda temize çekmek istediğim ise RTX 4050 ve 4060 lı Victus 16 larda Ryzen5 7640HS ve Ryzen 7 7840HS var ise önerilebilir, AMD işlemciler çok daha verimli ve bu limitlerden çok etkilenmiyorlar.
Ama intel işlemcili victuslar pek iyi gözükmüyor.
Cinebench R23 konusundada artık anlaşırız diye düşünüyorum 14K nın çok düşük olduğunu bundan dolayı söyledim ben çok rahat 15940 puan alıyorum @Ruffian .
Tabii + olarak victus 16 AMD işlemcilide olsa önerilmesi için Nitro 16, Lenovo loq dan falan daha uygun fiyatlı olması lazım bazen indirimlerde oluyor. Şu sıralar nitro 16 lar indirimde yada fiyatı indirdiler, o zaman nitro 16 öneririz paso.
Zaten kimse victus 16 ile nitro 16 yi kiyaslamiyor kimse victusda limit yokda demiyor. Sadece loq da da limit var gibi duruyor.Lenovo loq loqlarda durum aynı değil R23 testinde fikrim asla değişmeyecek kimden test istesem 2.5K fark yiyor Victus 16 nın ana kart dandikliği kasa kalitesizliği onu geride bırakıyor Excaliburun Quanta kasası ile eşit bile olabilirler Lenovo LOQ larda herhangi bir limite rastlamadım TDP dediğiniz şey ile hiçbirşey anlayamazsınız HWinfo ile derinlere bakmanız gerekbu tarz videolarda sadece ve sadece FPS yi görebilirsiniz Limiti anlamak zor olur dikkatlice izlemeniz gerekir Drop olursa limitden kaynaklanabilen bir durum dropada limit diyen var haksızda diyemem haklıda diyemem aslını öğrenmeden limit demek yanlış olur Victus 16 limitine görede sıcak çalışan bir cihaz derece iyide o limite ben bile 70 derecede oynatırım 82 derecenin altında oyun oynatmıyor 90 ları bulabiliyor R23 testinden yaklaşık 1K fark yiyorum multicoreda 7 7840HS lerde bu daha beter Victus 16 savunulabilecek bir bilgisayar değil
Nitro 16 lar kolay kolay ısınacak cihazlar değil içinde sıvı metal var soğutma fanları güzel thermal pad leri kaliteli Victus 16 ile karşılaştırmak Nitro 16 ya hakaret gibi bir şey
Omen gaming hub doğru değil detaylıda sıcaklık doğru yoksa fan ayarlama da sıcaklık 82 gösteriyor bir bakıyorum sıcaklık 89 a dayanmış sahte.
Isınma sorunu yaşayan var benim ile aynı skoru alan birisi var mesela ben bir SS daha atmıştım ama kimse anlamamıştı.
LOQ da herhangi bir limit olup olmadığını basit bir video ile anlayamazsınız hayla tercih edilir diyen arkadaşlara nazaran yazdım limit olup olmadığını anlamak için testlere sokmak lazım R23 testiyle beraber HWinfo basit şekilde anlaşılır oyun testiyle anlayamazsınız.Zaten kimse victus 16 ile nitro 16 yi kiyaslamiyor kimse victusda limit yokda demiyor. Sadece loq da da limit var gibi duruyor.
100W'ı bile bulur ben 100.5 wat gördüm Casper'da.Besliyorda aynı anda beslemiyor diyelim. Sadece işlemciye yük binse 95 e kadar çıkabilir lenovo.
Nitro 16 Ryzen 7 testinde 17K küsüratlı puan alıyor sizin 16.5K dediğiniz arkadaş arkada ne var ise açık bırakmış sanırsam bir kişi bozuk sonuç almış sonra ki testinde 17k puan almış benzeri bir victus rezaleti en iyi gördüğüm sonuç sizin ki.