Hocam istersen yüzyüze önüne 5 farklı marka koy canlı canlı victusla karşılaştır gene inanmaz bunlar ben artık tartışmıyorum bile yani victus alıp mağdur olup milleti bilinçlendirmek için açılmış bir konuda neden fanboyluk yaparsın ki inatla forumdan soğudum bu insanlar yüzünden 40 yılda bir giriyorum o da bunlara bakıp gülmek için. Cs girip ölünce ağlıyorlardır adamı göremedim bile hile diye 144hz olması monitörün yeterli olduğunu sanan insanlar bunlar ne anlatabilirsin ki
Hocam mantık da yok bak ali usman diyor ki fazla FPS alsan nolcak e o zaman senin ekranın 144 hz sabitle 144 e zaten 144 görüyorsun ama benim dediğim cihaz 165 hz ve 165 fps görüyor o senden daha iyi ve de 2k ekrana sahip benim önerdiğim bu kadar mantık yok.
Hocam mantık da yok bak ali usman diyor ki fazla FPS alsan nolcak e o zaman senin ekranın 144 hz sabitle 144 e zaten 144 görüyorsun ama benim dediğim cihaz 165 hz ve 165 fps görüyor o senden daha iyi ve de 2k ekrana sahip benim önerdiğim bu kadar mantık yok.
Sen asıl makarayı görmemişsin az önce victusdaki 20 ms ekranları dile getirdiğimde adam önce 20 ms ekran yok victuslarda deyip sonra ben zaten laptop ekranını " KULLANMIYOM Kİ " dedi monitör attı adam
Sen asıl makarayı görmemişsin az önce victusdaki 20 ms ekranları dile getirdiğimde adam önce 20 ms ekran yok victuslarda deyip sonra ben zaten laptop ekranını " KULLANMIYOM Kİ " dedi monitör attı adam
Bu sensör yüzünden şikayet edersen THH ye cihaz kullanılmaz hale geldiği için sana yeni ürün verirler. (ilk 6 ay içerisinde bu sorun olursa), yoksa tamir isteyebilirsin.
Merhabalar ben Ruffian bugün sizlere HP Omen'in neden alınmayacağını ve nasıl sorunlarının olduğunu anlatacağım isterseniz başlıca bir limitlerden ve throttle den girelim
*Limit ve Throttle*
-gelelim gene limite şimdi benim limitli dediğim tabi Predator Helios grubu arasında limitli dediğim Helios Neo i7 13700HX ile beraber 22-23 bin puanları alabiliyor fakat HP OMEN e geldiğimizde bu durum farklı 19 bin puan 20 bin puan arası dolaşıyor kast ettiğim test R23 testi ben genel anlamda rahatlık açısından R23 testini ve ya R20 testini tercih ederim attığım ekran görüntüsü üzerine konuşur isek klasik HP limitleri ve throttle leri ile devam ediyor bakın limit kötü bir şey değildir yerinde kullanırsan harika bir şey dir ama hep limitli bir cihaz kullanmak sorundur çünkü limit sadece soğutma için konulmaz drop sorunlarına ve wattın kendini 15 watt da sınırlama gibi sorunlarını gördüğümde kendimce dedim ki "demek ki bunun anakartı çok kalitesiz üstünü örtüyorlar" bakın iyimser limit Helios Neo da PL1 ve PL2 limiti değil yani watt sınırlama değil bunun süresini kısaltmışlar mesela 30 saniye 157 watt çekecek ise 15 saniye çekiyor yani süre kısaltımı yapmışlar OMEN larda daraltmada var bu da wattın düşmesine sebep olabilir ama gerçekden bunlara Victus dan aşinayız zaten victus ile omen arasında ciddi bir fark sadece Panel tarafında görülebilir ama asıl konumuza gelmedik.
*KRONİK SORUN*
-büyük bir başlıkta atmamın sebebi ciddi bir sorun çünkü bu sorun kendini 6 ay ve ya 9 ayda baş göstermeye başlıyor Hall Effect sensörü diye adlandırdığımız paneli açılıp kapandığını kontrol eden sensör heat sinklerin yanında ve hala yanında yapmaya devam ediyolar yani HP asla kullanıcısını düşünmüyor bu yüzden HP den nefret ederim kin tuttuğum bir markadır 19-20 den beri devam eden bu kronik sorun bir mühendislik sorunudur tabi sorunsuz olan var ama sorunsuz olan cihazlarında Victusdan farkı yok çünkü zaten victusdan belirgin farkı 4 hava çıkışı olması kronik sorunlu olanların genelinde 4 hava çıkışı var ama bu soruna sahip olmayan cihazlar 3 hava çıkışlı zaten soğutma sisteminin bir farkı yok iç kısımlar aynı fotoğraflarını bırakacağım buraya iç yapılarının siz farkı ayırt edin ve bu hall effect sensörü TÜM OMEN LAR İÇİN GEÇERLİ Transcend, Omen 16, Omen 17 gibi tüm cihazlarını kapsıyor intelli ve 4 hava çıkışlı ise %95 ihtimal ile kronik sorunlu bir cihaza sahipsiniz geçenlerde bana ulaşan oldu hocam siz beni uyardınız ben gene aldım ve bu sorun baş gösterdi diye çünkü kesin bir şey artık size bırakıyorum elimi de fazla yormak istemiyorum çok detaylı bilgi ister iseniz benim victus konumu okuyabilirsiniz ve de 3 hava çıkışlılarda da sorun olabiliyor attığım cihaza bakabilirsiniz ayırt edebilirmisiniz bilemiyorum orası size kalmış.
yada sensör burada, müdahale edebilrisin. Ama hall effect sensörleri genelde sıcaklıklara karşı aşırı dirençlidir. Belki sorun sensörde değil içindeki dirençlerde olabilir.
Bu sensör yüzünden şikayet edersen THH ye cihaz kullanılmaz hale geldiği için sana yeni ürün verirler. (ilk 6 ay içerisinde bu sorun olursa), yoksa tamir isteyebilirsin.
yada sensör burada, müdahale edebilrisin. Ama hall effect sensörleri genelde sıcaklıklara karşı aşırı dirençlidir. Belki sorun sensörde değil içindeki dirençlerde olabilir.
Ve mühendisler bundan haberdar tamire gittiğinde sensörü söküp gönderiyorlar yani baya milleti dolandırıyorlar inat ile bu yüzden nefret ediyorum HP den.
Baya uzun süreli ceza almış ama o kadar konuşmaya ve mesaj yazmaya çalışırsan olacağı oydu. Bu konuya ilgi göstereceği kadar üslubuna dikkat etse ceza almazdı. Hak etti.
Onu o dememiştir bence ama kovulduğunu fark edip bir de gelen birine daha gelme kovacaklar seni de dediği kısımda patladım ben. Herkes sen mi ? Kovalım.
Monitör attığını biliyorum ama 20 ms ekran yok dediği mesaji bulamadim.
Onu o dememiştir bence ama kovulduğunu fark edip bir de gelen birine daha gelme kovacaklar seni de dediği kısımda patladım ben. Herkes sen mi ? Kovalım.
Hocam acer nitro 5 serisinde 3 ms ekran var asus tufda galiba 6 veya 8 ms olması gerek. Ghosting olayı ips panellerin zaten kaçınılmazı rapid ips vs kullanmıyorsan ghosting olur benim bahsetmek istediğim 25 ms fabrika çıkışlı ekrandı fabrika değerleri hiçbir zaman tutmuyor hele ekranda. 25 ms ekranın %20 hata payıyla ms süresi 30 ms lere çıkıyor ya el insaf 1 ms monitörlerle nasıl yarışacak bu adam ?
Üslubu çok kötüydü ve çirkindi ben o yüzden sinir oldum HP'yi savunması arka planda benim için.
Mesaj otomatik birleştirildi:
İnanılmaz çirkin üslup kullanıp bizden ekranı iyi laptop önerisi istedi. Oled ekranlı laptopların hepsi iyi oysa ve 43K için demişti parası da yeter ama ciddiye almak çok zor kendisini.
Ve mühendisler bundan haberdar tamire gittiğinde sensörü söküp gönderiyorlar yani baya milleti dolandırıyorlar inat ile bu yüzden nefret ediyorum HP den.