Neler Yeni

Victus laptop alacaklar dikkat!!!

YazılımKafa

80+ Silver

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,868
İsim
Emre Zengin

ConquerorXIV

80+ Gold
Laptop Link
Üstteki linkte olan Hp Victus 16 4060 ekran kartlı modeli aldım. Bugün hp destek ile iletişime geçip ssd değiştirdiğimde garanti kapsamından çıkar mı diye sordum. Destek görevlisi ise bu modelde hafıza olarak 1 tb destekleniyor. 1 tb tan yüksek taktığınızda çalışadabilir, çalışmayadabilir. Ama bunu takıp bir sorun yaşarsanız hp artık destek vermez dedi. Yani laptop 1 tb destekliyor. 512 olan modeli alsam 1 tb ssd taksam garantiden çıkmazdı. 1 tb cidden çok az. Alacak olanlar buna dikkat etsin. Farklı versiyonlarda farklı durumlar olabilir.
öyle saçmalık mı olur, sen sökme diye demiştir onu

YazılımKafa

80+ Silver
HP'nin kaynaklarında sadece 1 TB'a kadar yazar. Diğer firmalarda da çoğu laptop için öyledir. RAM üzerinden şöyle örnek vereyim adamlar diyor ki 2x16 üzerinden test ettik sorun yok ama 2x32'yi test etmedik sorun yaşama ihtimalin var gibi anlamına getirmeye çalışıyorlar ama genelde bir sorun olmuyor. Yani 2 TB M2 SSD bir sıkıntı çıkarmayacaktır.
Test etmedik anlamındaysa bilemem de mesele şu. 1 tb olunca garanti devam eder. Ama 2 tb olunca garanti konusunda sıkıntı olur diyor. Problem orda. Çalışır muhtemelen ama garanti olmayınca ne önemi var?

Necromancerr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,303
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Test etmedik anlamındaysa bilemem de mesele şu. 1 tb olunca garanti devam eder. Ama 2 tb olunca garanti konusunda sıkıntı olur diyor. Problem orda. Çalışır muhtemelen ama garanti olmayınca ne önemi var?
Garanti kasaya zarar vermediğin sürece devam ediyor diye biliyorum

YazılımKafa

80+ Silver
Knk sıkıntı şurda. Ben çalışmaz demiyorum. Hp benimkinin modeline bakıp seninkinde 1 tb tan fazla takarsan garantide sorun çıkabilir dedi. Garanti açısından sıkıntı
Mesaj otomatik birleştirildi:

öyle saçmalık mı olur, sen sökme diye demiştir onu
512 olsa 1 tb taktığında garanti bozulmaz. Ama 1 tb modeli kullanıyorsun , hafıza arttırdığında sorun yaşarsan garantiyi unut dedi kısaca

Garanti kasaya zarar vermediğin sürece devam ediyor diye biliyorum
Burda yazdığıma baksana bi knk

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,868
İsim
Emre Zengin
Orada sallamış gibi. Şu zamana kadar böyle olayların garantiyi bozduğuna dair hiçbir şey duymadım.

Necromancerr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,303
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Knk sıkıntı şurda. Ben çalışmaz demiyorum. Hp benimkinin modeline bakıp seninkinde 1 tb tan fazla takarsan garantide sorun çıkabilir dedi. Garanti açısından sıkıntı

512 olsa 1 tb taktığında garanti bozulmaz. Ama 1 tb modeli kullanıyorsun , hafıza arttırdığında sorun yaşarsan garantiyi unut dedi kısaca

Öyle bir şey olması mantıksız muhtemelen kasayı açmayın diye öyle demişlerdir başka biri ile iletişime geçin destekte

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,314
İsim
Semih Boran
Yok öyle bir şey. Kullanıcı kaynaklı bozulur ise cihaz o zaman sorun çıkar ki teorik olarak 2 ve 4 tb ssd ile bozulması mümkün değil ve sorunsuz çalışması gerekiyor. Ek olarak size attığım linkteki cihaz, servisin yanlış yönlendirme yaptığının da delili. 64 gb bellekli victus cihazlar da var mesela:

ConquerorXIV

80+ Gold

yaptığını anlamaz ben olsam 2tb takmıştım bile ama garanti olsun dersen harici bir şekilde 1tb disk bağlayarak kullanabilirsin

YazılımKafa

80+ Silver
Orada sallamış gibi. Şu zamana kadar böyle olayların garantiyi bozduğuna dair hiçbir şey duymadım.
Tekrar aricam müsait zamanda. Alalı 5 gün oldu. Şimdiden garanti bozulsun istemiyorum. Gerekirse böyle kullanırım

YazılımKafa

80+ Silver
Yok öyle bir şey. Kullanıcı kaynaklı bozulur ise cihaz o zaman sorun çıkar ki teorik olarak 2 ve 4 tb ssd ile bozulması mümkün değil ve sorunsuz çalışması gerekiyor. Ek olarak size attığım linkteki cihaz, servisin yanlış yönlendirme yaptığının da delili. 64 gb bellekli victus cihazlar da var mesela:
Knk başka bir sorun çıksa ve suçu buna atsa sıkıntı. Ben yine tekrar aricam. Belki o elemanın hatası. Bana garanti bozulmaz dese de içim rahat etse

Garanti bozulmasındaki karar, serviste veriliyor değil mi? Ona göre delil sunacağım.
Doğru

Top Bottom