Neler Yeni

ViewSonic XG2431 vs Asus ROG Strix XG249CM

ViewSonic XG2431 vs Asus ROG Strix XG249CM

• Asus

• viewsonic

Sonuçları oy verdikten sonra görebilirsiniz.

Erdox

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
389
İsim
Erdoğan Aktaş
ms’den ziyade ghosting ve ışık süzmesinden dolayı endişelerim var ben de almayı düşünmüştüm bu monitörü
Ben alam birçok kişiyle konuştum ghosting yok dedi ama ışık sızması ips panelin 3monitorun 1 inde çıkar aga çok azda olsa

salihuysal

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
199
İsim
Salih Uysal
Rog modeli VG259QM modelinden de daha kötü adında rog olduğuna bakmayın.

panel olarak mı kötü? Ben çok anlamıyorum 240 hz kaliteli bir monitör almak istiyorum. Viewsonic mi alayım?

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,540
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
panel olarak mı kötü? Ben çok anlamıyorum 240 hz kaliteli bir monitör almak istiyorum. Viewsonic mi alayım?
Samsung G4, XG2431 veya önceki attığım AOC modeli alabilirsiniz. Ben AOC olanı tavsiye ederim.

bgokbas

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Barış
Yanlış Bilgilendirme
240 hz monitör arayışındayım, monitör olarak bu ikisinden birini düşünüyorum. Sizce hangisini almak daha mantıklı, nedeniyle birlikte açıklarsanız sevinirim :)
Asus ROG Strix XG249CM
ViewSonic XG2431
Her iki monitör de yüksek yenileme hızı ve düşük giriş gecikmesi ile oyunlar için uygun olan modellerdir. Ancak, iki monitör arasındaki ana fark, ekran teknolojisinde ve çözünürlükte yatmaktadır.

ViewSonic XG2431, 1080p çözünürlükte ve TN panel teknolojisine sahiptir. TN paneller hızlı tepki süreleri ve yüksek yenileme hızları sunar, ancak renk doğruluğu ve görüş açısı konusunda diğer panel tiplerine göre daha zayıf kalabilir.

Asus ROG Strix XG249CM ise 1080p çözünürlükte ve VA panel teknolojisine sahiptir. VA paneller, daha yüksek kontrast oranları ve daha geniş görüş açıları sunar, ancak TN paneller kadar hızlı tepki sürelerine sahip değillerdir.

Bu nedenle, her iki monitör de oyunlar için uygun olsa da, tercih edilecek olan kişisel tercihlere ve ihtiyaçlara bağlıdır. Eğer yüksek hızlı yarış oyunları veya atış oyunları oynuyorsanız, ViewSonic XG2431 gibi bir TN panel monitör, hızlı tepki süreleri ve yüksek yenileme hızları nedeniyle daha iyi bir seçim olabilir. Ancak, daha geniş bir görüş açısı ve daha iyi renk doğruluğu istiyorsanız, Asus ROG Strix XG249CM gibi bir VA panel monitör daha uygun olabilir.

salihuysal

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
199
İsim
Salih Uysal
Her iki monitör de yüksek yenileme hızı ve düşük giriş gecikmesi ile oyunlar için uygun olan modellerdir. Ancak, iki monitör arasındaki ana fark, ekran teknolojisinde ve çözünürlükte yatmaktadır.

ViewSonic XG2431, 1080p çözünürlükte ve TN panel teknolojisine sahiptir. TN paneller hızlı tepki süreleri ve yüksek yenileme hızları sunar, ancak renk doğruluğu ve görüş açısı konusunda diğer panel tiplerine göre daha zayıf kalabilir.

Asus ROG Strix XG249CM ise 1080p çözünürlükte ve VA panel teknolojisine sahiptir. VA paneller, daha yüksek kontrast oranları ve daha geniş görüş açıları sunar, ancak TN paneller kadar hızlı tepki sürelerine sahip değillerdir.

Bu nedenle, her iki monitör de oyunlar için uygun olsa da, tercih edilecek olan kişisel tercihlere ve ihtiyaçlara bağlıdır. Eğer yüksek hızlı yarış oyunları veya atış oyunları oynuyorsanız, ViewSonic XG2431 gibi bir TN panel monitör, hızlı tepki süreleri ve yüksek yenileme hızları nedeniyle daha iyi bir seçim olabilir. Ancak, daha geniş bir görüş açısı ve daha iyi renk doğruluğu istiyorsanız, Asus ROG Strix XG249CM gibi bir VA panel monitör daha uygun olabilir.
ikisi de IPS değil mi epeyde öyle yazıyordu aklım karıştı 😂

pydepyde

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
zottet kottet

ciddi ciddi oturup uzun uzun yazmışsın ama ikiside IPS

salihuysal

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
199
İsim
Salih Uysal
bu monitörlerin kullandığı paneli nereden öğrenebilirim, birde hangi panelin daha kaliteli olduğunu nasıl anlayacağım? Epeyden karşılaştırdığımda ikisinin de özellikleri hemen hemen aynı gözüküyor. Fark herhalde panelden belli olur.

bgokbas

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Barış
bu monitörlerin kullandığı paneli nereden öğrenebilirim, birde hangi panelin daha kaliteli olduğunu nasıl anlayacağım? Epeyden karşılaştırdığımda ikisinin de özellikleri hemen hemen aynı gözüküyor. Fark herhalde panelden belli olur.
her ikiside ips olduğu için çok fazla olmaz bana göre fiyat farkı marka kaynaklı artıyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,056,417
Üyeler
167,839
Son üye
FrostByte
Top Bottom