Rtingse göre hangi monitör daha iyidir ?(ASUS ROG PG27UCDM vs XG32UCWMG)

Hocam ama PG27UCDM çok arızalı bir monitör ya 2 defa aldım 2 side bozuktu yani hatta üçüncü defa alıyim dedim belki bu sefer bozuk çıkmaz bugün vatan bilgisayara gittim onu da orada test ettirdik ölü piksel çıktı ve mağazadaki sorun ürün olduğundan alamadım yani çok bozuk bir ürün ya.

Aradaki fark atla deve değil zaten. Pg27ucdm almak zorunda değilsin. Eğer rezalet yansımalara razıysan daha az canlı renklere sahip olsa bile totalde sizin için daha iyi deneyim verebilir. Near black chrominance overshoot ve yansıma sorunu hariç diğer kısımlar normal birinin fark etmeyeceği eksiler. Renk kapsamı da belirgin şekilde daha zayıf olsada tercih meselesi.

O değil de şöyle bir sorun var. 35k ya aw2725q varken (glossy) 50-60k xg32ucwmg vermek sıkıntı. Üstelik aw2725q gen 4 iken xg32ucwmg gen 3 ve fiyat farkı uçuk.

Gen 3 4k woledlere bakın çok pahalılar. Tandem 4k beklemek daha mantıklı. Gen 3 ten bariz üstün (siyah derinliği, parlaklık, yansıma, kontrast, renk kapsamı vs) üstelik fiyatları da ucuz.

• Muhteşem
Reaksiyonlar: XPCX
Aradaki fark atla deve değil zaten. Pg27ucdm almak zorunda değilsin. Eğer rezalet yansımalara razıysan daha az canlı renklere sahip olsa bile totalde sizin için daha iyi deneyim verebilir. Near black chrominance overshoot ve yansıma sorunu hariç diğer kısımlar normal birinin fark etmeyeceği eksiler. Renk kapsamı da belirgin şekilde daha zayıf olsada tercih meselesi.

O değil de şöyle bir sorun var. 35k ya aw2725q varken (glossy) 50-60k xg32ucwmg vermek sıkıntı. Üstelik aw2725q gen 4 iken xg32ucwmg gen 3 ve fiyat farkı uçuk.

Gen 3 4k woledlere bakın çok pahalılar. Tandem 4k beklemek daha mantıklı. Gen 3 ten bariz üstün (siyah derinliği, parlaklık, yansıma, kontrast, renk kapsamı vs) üstelik fiyatları da ucuz.
Doğru diyorsunuz hocam valla ama işte Tandem 4k WOLEDler ne zaman gelir ki hocam çünkü artık beklemekte istemiyorum gene alıcam 4.nesil QD-OLED daha iyi olur diye düşünüyorum gen 3 WOLEDe göre.

Doğru diyorsunuz hocam valla ama işte Tandem 4k WOLEDler ne zaman gelir ki hocam çünkü artık beklemekte istemiyorum gene alıcam 4.nesil QD-OLED daha iyi olur diye düşünüyorum gen 3 WOLEDe göre.
En azından fiyatının uygun olması gerek.

• Muhteşem
En azından fiyatının uygun olması gerek.
Aynen öyle hem gen 3 hemde WOLED yani 2 taraftanda vurgun yiyor 😂hemde fiyat kazık 😂 4.nesil QD-OLED almaya karar verdim hocam daha mantıklı geldi. Hem renkler benim için daha önemli en kötü sürekli kalın perdeleri çekili oynarım oyun oynamadığımda perdeleri açarım olay bitmiştir ya🙂

Aynen öyle hem gen 3 hemde WOLED yani 2 taraftanda vurgun yiyor 😂hemde fiyat kazık 😂 4.nesil QD-OLED almaya karar verdim hocam daha mantıklı geldi. Hem renkler benim için daha önemli en kötü sürekli kalın perdeleri çekili oynarım oyun oynamadığımda perdeleri açarım olay bitmiştir ya🙂
İkisi de ışık alan ortamda sıkıntılı. Teknolojinin biraz daha gelişmesi lazım. Fiyatların da oturması lazım tabii. 35k ya gen 4 qd oled varken 50-60k bir de eski nesile para vermek pek akıl karı degil. Üstelik bazı alanlar da daha kötü performans gösteriyor. O kadar para verdikten sonra her alanda ya geçmeli ya da eşit performans göstermeli. Ayrıca gen 4 olmalı ki uzun süre gitsin. 50-60k az para degil.

• Muhteşem
Beyler baya tartışmışsınız da hepsini okuyamadım. Ben PG32UCDM kullanıyorum. Bu QD-oled olarak geçiyor. Bu monitörün kaplaması ve genel olarak monitörün kendisi iyi midir ? 1 seneye yakın oldu alalı. Bundan daha üst bir model var mı hem kaplama olarak hem kalite olarak.

• Muhteşem
Beyler baya tartışmışsınız da hepsini okuyamadım. Ben PG32UCDM kullanıyorum. Bu QD-oled olarak geçiyor. Bu monitörün kaplaması ve genel olarak monitörün kendisi iyi midir ? 1 seneye yakın oldu alalı. Bundan daha üst bir model var mı hem kaplama olarak hem kalite olarak.
Hocam daha üstü PG27UCDM var hem 4.nesil QD-OLED oluyor PG32UCDM 3.nesil PG27UCDM 4.nesil QD-OLED hem daha parlak hem daha dayanıklı.

• Muhteşem
Pg27ucdm ile xg32ucwmg kıyaslarsak:

Glossy QD oled
Yansıma işleme de daha iyi
Renk kapsamında daha iyi
PQ EOTF izlemesi daha iyi
Renk doğruluğu daha iyi.
Gri tekdüzelikte daha iyi
Parlaklığı daha yüksek.

True black Xg32ucwmg

Işık alan ortamda siyah kaybı çok az
Morluk durumu olmaz

Diğer alanlarda benzer performans gösteriyorlar.

Xg27ucdmg de pg27ucdm modelinin dolby vision ve dp 2.1 olmayan versiyonu. Bir de Swift serisinden olmadığı için tasarımı farklı.
Peki g81sf vs AW2725Q dersek?

• Muhteşem
kaplama olarak qd-oled en iyisi mi peki ?
QD-OLED panel teknolojisi tipidir hocam kaplama türü değildir. Ve hocam tabii bence QD-OLED her anlamda daha iyi morluk hariç odanızın ışığını ayarladığınız sürece sorun yok ve glossy tercih edin mat değil.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Performans olarak her zaman küçük daha iyidir büyük monitör zevk işi.
Aynen öyle hocam 🙂
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

tabii ki de AW2725Q hocam

Son düzenleme:
G81sf
Maksimum parlaklık de daha iyi
Yansıma işleme g81sf de daha iyi.
PQ EOTF izlemesi daha iyi
Renk doğruluğu daha iyi

Ama renk doğruluğu (buna gamma, beyaz dengesi, renk sıcaklığı vs genel söylüyorum sonradan düzeltilmiş olabilir) Dell ilk çıktığında şikayetler fazlaydı çünkü. Buna PQ EOTF de dahil. Firmware güncellemesiyle çözmüş olma ihtimalleri var. Aylar öncesinin test sonuçları bu şekilde. Dell in güncel kullanıcı

yorumlarını araştırmak lazım. Firmware notlarına bakmak lazım. Yeni ünitelerden bile çözülmüş olma ihtimali var.

AW2725Q

Metin okuma performansı kaplamadan ötürü bir tık daha iyi. Ekran daha net, bulanıklık yok. Görüntü kaplamadan ötürü 3 boyutlu gözüküyor. Glossy kullananlar anlayacaktır.

Diğer alanlarda benzer performans gösteriyorlar.

Dell de dolby vision varken g81sf de yok.

Soldaki G81SF, sağdaki aw2725q
3165.webp

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,156,000
Üyeler
183,778
Son üye