Rtingse göre hangi monitör daha iyidir ?(ASUS ROG PG27UCDM vs XG32UCWMG)

Şubattan beri Glossy qd oled kullanıyorum yansıması bana biraz fazla geliyor. Bu yüzden perdeyi çekmek zorunda kalıyorum. Glossy woled belirgin şekilde daha kötü.

Samsung oldukça yoğun mat kaplama kullanıyor. G81sf modeli bu yüzden eleştirildi bile.

Glossy qd oled çok farklı. Soldaki G81sf, sağdaki ise glossy AW2725Q. Aradaki fark devasa.
Alıntıyı görüntüle

Paylaştığım ikinci videoyu izlerseniz yansıma sorunu yüzünden daha fazla dikkat etmem gerekti diyor.
Valla mat oledi ben sevemedim. Glossy geçmeyi düşünüyorum.
Belki samsungu satıp senin monitöre geçerim. 35 falan diyor. Önerir misin peki?

• Muhteşem
Reaksiyonlar: XPCX
  • İnanılmaz
Hocam benimde hep perdeler çekili artık odamda ışık sorunu yokta eski nesil gen 3 panel kullanıyor işte o düşündürdü ama yinede WOLEDler daha az yanıyor QD-OLEDlere göre o yüzden sorun olmaz bence ama tabi yine kararsızım QD-OLED glossy mi WOLED glossy mi diye.
Woled panelin daha zor yandığına dair bir kanıt yok. O hurafe. Gen 1 QD oled kullanıyor hala monitors unboxed. 3 yıllık test yaptı hala fark edilir yanma yok.

Rtings in dediğine göre gen 1 Woled gen 1 qd oled den daha dayanıklı ama gen 2 qd oled de hepsinden daha dayanıklı.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

AW2725Q modeli ilk çıktığında fan uğultusu şikayetleri vardı. HDR performansında diğer Oledlere göre kötü bir performansı vardı. PQ EOTF takibi kötüydü. Parlaklık limitleyici vardı. Bu problemler çözüldü mü bilmiyorum. Her ne kadar Asus oled önermesemde XG27UCDMG, Pg27ucdm çok iyi performans gösteriyor. MO27U2 de Glossy QD oled Dell yerine alınabilir ama incelemesini falan görmedim. AW2725Q yu bütçesi olmayanlar tercih etmeli. Dell in satış sonrası desteği iyi ama yazılım ekibi tembel. Mümkünse sorunsuz modellere bakın. Belki firmware güncellemesiyle falan çözmüşlerdir güncel durumu bilmiyorum ilk çıktığında sorunluydu.

Son düzenleme:
  • Beğen
Woled panelin daha zor yandığına dair bir kanıt yok. O hurafe. Gen 1 QD oled kullanıyor hala monitors unboxed. 3 yıllık test yaptı hala fark edilir yanma yok.

Rtings in dediğine göre gen 1 Woled gen 1 qd oled den daha dayanıklı ama gen 2 qd oled de hepsinden daha dayanıklı.

AW2725Q modeli ilk çıktığında fan uğultusu şikayetleri vardı. HDR performansında diğer Oledlere göre kötü bir performansı vardı. PQ EOTF takibi kötüydü. Parlaklık limitleyici vardı. Bu problemler çözüldü mü bilmiyorum. Her ne kadar Asus oled önermesemde XG27UCDMG, Pg27ucdm çok iyi performans gösteriyor. MO27U2 de Glossy QD oled Dell yerine alınabilir ama incelemesini falan görmedim. AW2725Q yu bütçesi olmayanlar tercih etmeli. Dell in satış sonrası desteği iyi ama yazılım ekibi tembel. Mümkünse sorunsuz modellere bakın. Belki firmware güncellemesiyle falan çözmüşlerdir güncel durumu bilmiyorum ilk çıktığında sorunluydu.
G81sf'den iyi midir?

• Beğen
Hocam bence gerçek glossy monitöre geçecekseniz benimde alacağım monitörü alın sizde tavsiyem XG32UCWMG alın bence PG27UCDM yerine XG32UCWMG tercih edilmeli çünkü PG27UCDM gerçek parlak değil semi glossy yani mat ile parlak karışık saçma sapan bir şey yapmışlar her türlü ürün oluşturup fazla para kazanmak için.

Hocam bence gerçek glossy monitöre geçecekseniz benimde alacağım monitörü alın sizde tavsiyem XG32UCWMG alın bence PG27UCDM yerine XG32UCWMG tercih edilmeli çünkü PG27UCDM gerçek parlak değil semi glossy yani mat ile parlak karışık saçma sapan bir şey yapmışlar her türlü ürün oluşturup fazla para kazanmak için.
Xg32ucwmg fiyatı açıklandı mı?

Hangi konularda daha iyi?
Hangi konularda daha kötü?

• Beğen
  • İnanılmaz
PC monitors ü açıp biraz izleyin. Adamın elinden onlarca oled monitör geçiyor. Ölçüm cihazı var. Teknik bilgisi çok yüksek. Adam iş haline getirdi bunu. Dibine kadar teknik bilgi kokan nadir kanallardan. Siz kaplamayla qd oled i karıştırıyorsunuz. Morluk ve siyahların griye dönmesi problemi qd qd oled in kendi dezavantajlarından kaynaklanıyor. Kendimi geçtim açıp izleyin xg27ucdmg ve pg27ucdm incelemelerini hepsi kaplamayı oldukça beğeniyor. Bir çok profesyonel incelemeci de glossy qd oled i Woled e tercih ediyor. Yeni nesil tandem Woled hariç. LG satamadığı için olsa gerek 2 jenerasyon da çağ atladı resmen. Glossy woled geldi, MLA eklendi, Tandem Woled e geçildi falan. Fiyatlar düştü. Samsung bu kadar geliştirmedi kendini. Samsung un iddiası en çok satan oled markası olduğu yönünde. Sitesinde böyle belirtiyor.

PG27UCDM
3151.webp

G81sf vs aw2725q
3140.webp

Xg27aqdmg parlak woled
3153.webp

Mat woled
3157.webp

Kaplamanın bir sorunu yok. Bulanıklık yok, gri tekdüzelik glossy qd oledler de daha iyi. QD oled in kendi morluk sorunu ve siyahların biraz griye dönmesi dışında eksisi yok. Hem g81sf hem de parlak oled kullandığı halde problem olmadıysa parlak qd oled almak daha mantıklı olur.

Bu arada qd oled gen 4, woledler gen 3 şu an.

Hocam evet açıklandı 1100 dolar hatta neweggde var sitesi açık stok kalmamış herkes kapış kapış alıyor valla ama TR fiyatı bence max 50-52k olur

Kazık fiyat. 1100 dolar etmez.

Piyasadaki en iyi 4k oled monitör bu şu anlık.
3155.webp

Son düzenleme:
  • Muhteşem
Hangi konularda daha iyi?

Hangi konularda daha kötü?
Pg27ucdm ile xg32ucwmg kıyaslarsak:

Glossy QD oled
Yansıma işleme de daha iyi
Renk kapsamında daha iyi
PQ EOTF izlemesi daha iyi
Renk doğruluğu daha iyi.
Gri tekdüzelikte daha iyi
Parlaklığı daha yüksek.

True black Xg32ucwmg

Işık alan ortamda siyah kaybı çok az
Morluk durumu olmaz

Diğer alanlarda benzer performans gösteriyorlar.

Xg27ucdmg de pg27ucdm modelinin dolby vision ve dp 2.1 olmayan versiyonu. Bir de Swift serisinden olmadığı için tasarımı farklı.

• Muhteşem
Xg27aqdmg vs xg32ucwmg. Yansıma daha belirgin fakat ekrandaki netlik artırıldı. Siyah derinliği de iyileşti.

3159.webp

Bu da siyah performansının testi

En iyisi true black gen 4 Tandem woled
3161.webp

Bu da rtings in Woled panellerde ki near black chrominance overshoot sorununu kabul ettiğine dair bir örnek
3163.webp

Gen 3 xg32ucwmg vs gen 4 glossy qd oled. Daha canlı renkler ve daha iyi yansımalar için qd oled, daha iyi siyah performansı true black woled

Akşam vakti canlı renkler ve tam siyahtan ötürü qd oled daha iyi gözükecektir. Yansımalarda daha az can sıkacak. Gündüz vakti de true black Woled daha iyi gözükecektir. Çünkü siyah performansı harika. Ama Yansımalarda biraz can sıkacak.

@Perfectshot06

PC monitors ü açıp biraz izleyin. Adamın elinden onlarca oled monitör geçiyor. Ölçüm cihazı var. Teknik bilgisi çok yüksek. Adam iş haline getirdi bunu. Dibine kadar teknik bilgi kokan nadir kanallardan. Siz kaplamayla qd oled i karıştırıyorsunuz. Morluk ve siyahların griye dönmesi problemi qd qd oled in kendi dezavantajlarından kaynaklanıyor. Kendimi geçtim açıp izleyin xg27ucdmg ve pg27ucdm incelemelerini hepsi kaplamayı oldukça beğeniyor. Bir çok profesyonel incelemeci de glossy qd oled i Woled e tercih ediyor. Yeni nesil tandem Woled hariç. LG satamadığı için olsa gerek 2 jenerasyon da çağ atladı resmen. Glossy woled geldi, MLA eklendi, Tandem Woled e geçildi falan. Fiyatlar düştü. Samsung bu kadar geliştirmedi kendini. Samsung un iddiası en çok satan oled markası olduğu yönünde. Sitesinde böyle belirtiyor.

PG27UCDM
Alıntıyı görüntüle
G81sf vs aw2725q
Alıntıyı görüntüle
Xg27aqdmg parlak woled
Alıntıyı görüntüle
Mat woled
Alıntıyı görüntüle
Kaplamanın bir sorunu yok. Bulanıklık yok, gri tekdüzelik glossy qd oledler de daha iyi. QD oled in kendi morluk sorunu ve siyahların biraz griye dönmesi dışında eksisi yok. Hem g81sf hem de parlak oled kullandığı halde problem olmadıysa parlak qd oled almak daha mantıklı olur.

Bu arada qd oled gen 4, woledler gen 3 şu an.

Kazık fiyat. 1100 dolar etmez.

Piyasadaki en iyi 4k oled monitör bu şu anlık.
Alıntıyı görüntüle
Hocam ama PG27UCDM çok arızalı bir monitör ya 2 defa aldım 2 side bozuktu yani hatta üçüncü defa alıyim dedim belki bu sefer bozuk çıkmaz bugün vatan bilgisayara gittim onu da orada test ettirdik bu sefer de ölü piksel çıktı ve mağazadaki son ürün olduğundan değişim yapacak başka monitör olmadığından alamadım yani çok bozuk bir ürün ya.

Ekler

• IMG_20250923_222528.webp
    IMG_20250923_222528.webp
    1.2 MB · Hit: 1
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,156,000
Üyeler
183,778