virüs var yardım lütfen

Sametsxd

80+
Reaksiyon skoru
3
Musallat diye bir virüs varmış söylenenlere göre görev yöneticisi ve kayıt defterini engelliyomuş ama ben virüsü farkettiğim anda başlangıçtan devre dışı bıraktım ama hala başlangıçta ne yapabilirim?

Hakkınızı helal ederseniz Musallat virüsü gidiyor hocam. Virüsü yayan arkadaş virüs için antiyazilim geliştirip piyasaya sürdü onu indirim çözebilirsiniz.
Screenshot_20201222_165447.png

onu silmek için özel uygulama vardı onu kur sil yada kaspersky ile sil ama en iyisi herzaman format

Musallat diye bir virüs varmış söylenenlere göre görev yöneticisi ve kayıt defterini engelliyomuş ama ben virüsü farkettiğim anda başlangıçtan devre dışı bıraktım ama hala başlangıçta ne yapabilirim?
Antivirusle gider mi bilmem ama bi kaspersky felan dene

Hakkınızı helal ederseniz Musallat virüsü gidiyor hocam. Virüsü yayan arkadaş virüs için antiyazilim geliştirip piyasaya sürdü onu indirim çözebilirsiniz.Alıntıyı görüntüle
bildiğim kadarıyla dosyaları kopyalıyormuş ben bunu yaparsam benim kendi dosyalarım silinmez mi?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Antivirusle gider mi bilmem ama bi kaspersky felan dene
tamam deniyeceğim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

onu silmek için özel uygulama vardı onu kur sil yada kaspersky ile sil ama en iyisi herzaman format
denicem uygulamayı

Format çaresi değil. Her defasında bulaşacaktır o virüs. Combofix ve Kaspersky tam olarak siler. Pc'ye bağladığın USB bellek gibi donanımlardan bulaşıyor. Tak-Çıkar yaparken direkt çekme. Sağ tıkla, çıkar yaptıktan sonra kasadan çek. Bunu yapmazsan her zaman bulaşacaktır.

Format çaresi değil. Her defasında bulaşacaktır o virüs. Combofix ve Kaspersky tam olarak siler. Pc'ye bağladığın USB bellek gibi donanımlardan bulaşıyor. Tak-Çıkar yaparken direkt çekme. Sağ tıkla, çıkar yaptıktan sonra kasadan çek. Bunu yapmazsan her zaman bulaşacaktır.
Usb ye kim yerleştirmiş olabilirki çok tuhaf

Usb ye kim yerleştirmiş olabilirki çok tuhaf
USB Belleklerde bölünerek çoğalan bir virüs. Tak-Çıkar yaparken oluşan hatalar sonucunda oluşabiliyor. Size ait olmayan bir PC'ye Usb belleğinizi taktığınız an bulaşma ihtimali çok yüksek. Bir çok Windows hizmetlerini devre dışı bırakır ve zararsızdır. Pc'ye Usb taktığınız zaman taratmayı ihmal etmeyin.

Çıkar yapmakla ne alakası var?

Çıkar yapmakla ne alakası var?
Windows "Donanımı Güvenle Kaldır ve Medyayı Çıkar" özelliğini boşuna koymadı işletim sistemine. Usb aygıtlarının işleri bittikten sonra, bilgisayardan doğrudan çıkarılması aygıtlara zarar veriyor ve bu virüsü bulaştırıyor. Bu virüsü sürekli bilgisayarına bulaştıran kişiler tanıyorum ve müdahale ediyorum. Sıkıntıyı yaşayanların hepsi, bu hatayı yapıyor. Direk çıkar yapıldığında, fiziksel zararlar ve Raw formatları oluşuyor. Bunlarda bu virüsü tetikliyor. Tecrübe edindiğim bir olay.

Windows "Donanımı Güvenle Kaldır ve Medyayı Çıkar" özelliğini boşuna koymadı işletim sistemine. Usb aygıtlarının işleri bittikten sonra, bilgisayardan doğrudan çıkarılması aygıtlara zarar veriyor ve bu virüsü bulaştırıyor. Bu virüsü sürekli bilgisayarına bulaştıran kişiler tanıyorum ve müdahale ediyorum. Sıkıntıyı yaşayanların hepsi, bu hatayı yapıyor. Direk çıkar yapıldığında, fiziksel zararlar ve Raw formatları oluşuyor. Bunlarda bu virüsü tetikliyor. Tecrübe edindiğim bir olay.
Hiçbir şekilde virüsle alakası olması mantıklı gelmiyor. Bahsi geçen virüs çeşidi biri tarafından yazılmış, ki tüm virüsler de bu şekilde elle yazılmış olduğu düşünülürse güvenle kaldırmadan bağlantı kesilmesi ile hiçbir şey olmaz.
O seçeneğin en büyük avantajı harici harddisk kullanımı sırasında iğnenin ve motorun olması gerektiği şekilde durmasını sağlıyor. Flash diskler üzerinde bu şekilde bir hareketli parça mevcut değil. Dolayısıyla kullanmaya gerek görmüyorum. Kaç yıldır bilgisayar kullandığımı ben bile bilmiyorum, bilgisayara hiç virüs bulaştırmadım.

Özetlemek gerekirse bahsettiğin konuyla virüsün alakası yok, olması için mantıklı bir işleyiş de yok.

Geri