Yardım Vitesi 3 yerine 1 e takmak

Yaptığın şeye vites freni deniyor. Bazı zamanlarda hayat kurtarıcı bile olabiliyor. Ben de acemilik zamanlarımda çok yaptım bu hataları 2004 model araçta, hiçbir şey olmadı.

Senkronizer o sesi çıkarmış olabilir eğer dediğiniz gibi ses geldiyse vites rahat geçmiyor yada geçişlerde cart curt etme durumu varsa senkronizer zarar görmüş olabilir .

3 ten 1 hızına kolay kolay geçilmez şanzıman müsade etmiyor sizin araçta farklı olarak geçiyor olabilir ama kullandığım şahsi aracımda 3 ten 1 e düşmeme müsade etmiyor .
Şöyle söyleyeyim araç 3 de sayılmaz. 3 de giderken 1 atmak var 3 e atmaya çalışıp 1 e atmak var. İkisi arasında devir farkı baya var. Bende araba 3 e girseydi eğer devir biraz düşük kalıyordu az biraz fazla gaz verip öyle yola devam etmem gerekirdi. 2 ye atsaydım yani 2 de olduğunu hatırlayıp ayağımı debriyajdan çekip gitseydim hiç sorun olmadan devam ederdim. Ama dediğim gibi bir şekilde 1 e girdi veya tam oturmadı benim yaşadığım olay bu.

Şöyle söyleyeyim araç 3 de sayılmaz. 3 de giderken 1 atmak var 3 e atmaya çalışıp 1 e atmak var. İkisi arasında devir farkı baya var. Bende araba 3 e girseydi eğer devir biraz düşük kalıyordu az biraz fazla gaz verip öyle yola devam etmem gerekirdi. 2 ye atsaydım yani 2 de olduğunu hatırlayıp ayağımı debriyajdan çekip gitseydim hiç sorun olmadan devam ederdim. Ama dediğim gibi bir şekilde 1 e girdi veya tam oturmadı benim yaşadığım olay bu.
Hocam 2 de gitmesi gereken yerde 1 e atmak sıkıntı olmaz sen debriyaja tam basmamışsındır .(zarar vermez debriyaj tam basmadan atarsan zararı olur)

1.5 dci 5k devir kesiciye soktum ama 0 sıkıntı. Güzel deneyim oldu ama arabada fren olmasa bile bu şekilde durdururum.
Eğer 5 ten 2 düşersen kesici devrinin üstüne çıkacaktır . Kesici bir işe yaramayıp motoru eline alabilirsin .

Eğer 5 ten 2 düşersen kesici devrinin üstüne çıkacaktır . Kesici bir işe yaramayıp motoru eline alabilirsin .
İşte tam o sınıra gelmesin diye senkromeç var normalde :D

Vitese zaten girmemiştir, ondan ses yapar. Nadiren başıma geliyor, sorun olmaz.

bir şey olmaz ben 5 ten 2ye geçirdim sıkıntı olmadı. Motor freni yapar araç zaten
Seat Ibiza sahibiyim, yaklaşık 45 km/s bandında 5. vitesi istiyor. Hızlanmak için ise yaklaşık 70 km/s bandına kadar 2. vites gerekiyor. Genellemek çok doğru değil, 5->2 şehir içinde en sık yaptığım değişimlerden biri.

Hocam 2 de gitmesi gereken yerde 1 e atmak sıkıntı olmaz sen debriyaja tam basmamışsındır .(zarar vermez debriyaj tam basmadan atarsan zararı olur)
Debriyaja net olarak bastım hocam. Acemi gibi gözüküyor olabilirim belki yazdıklarım yüzünden ama acemi değilim. Dediğim gibi araçtan hiç ses gelmese ani sirkeleme ve yığılma yapsa tekerler kızaklasa vs. buraya yazmam bile. Ama ses gelince ne olmuş olabilir diye yazdım. Tahminimce ya 1.vitese araba hiç oturmadı ondan ses geldi veya diğer arkadaşların dediği gibi koruma gibi bir şey oldu.

Hızınız 1. vites için çok yüksek olsaydı vitese takmakta aşırı zorlanırdınız. Bir şey olmamıştır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,171,185
Üyeler
186,032
Son üye
Platoxin
Geri