Vsync ile Gsync Farkı Nedir

Reaksiyon skoru
3
Merhaba, ben valorant oynarken 150 ile 250 arasında bir fps alıyorum ortalama, ve bu fps ayarlarında ekranımda yırtılmalar oluyor ve gözmü çok yoruyor.
Bunun için özellikle G-SYNC özelliği olan bir leptop aldım ama pek bir fayda sağlamıyor gibi. Vsync açınca da gecikme olur deniyor ve rekabetci fps oyunlarında bu kötü olur diyede önermiyorlar. Ama Vsync ise yırtılmayı yok ediyor ve gözümü çok rahatlatıyor.

Benim sorum NVIDIA G-SYNC gibi gecikme yaratmasın ama Vsync gibi de yırtılmayı yok etsin bir ayar veya bir yöntem var mı?

Bu arada şuanda valorant oynarken fps mi 163 e kısıtladım ve hem NVIDIA G-SYNC hem de Vsync aktif ettim bu iyi bir yöntem mi bilmiyorum öneriniz nedir.

SİSTEM ÖZELLİKLERİM;
AMD Ryzen 7 260 + RTX 5060 + 165Hz Monitör CİHAZIM ASUS TUF A 16 GAMİNG LEPTOP

Bütün sync teknolojileri gecikme ekler. Gecikmesiz tek yöntem FPS'yi monitör HZ'sine ya da -1 -2 altına sabitlemeniz.

1790383442521.webp

1. NVIDIA Denetim Masası'ndan G-Sync'i aç (Tam ekran ve pencereli modu seç).
2. Oyun içindeki V-Sync'i kapat, ama NVIDIA Denetim Masası'ndaki V-Sync'i AÇIK yap.
3. FPS sınırını 163 yerine 161 FPS'e sabitle (Böylece G-Sync alanından hiç çıkmazsın).
4. Valorant ayarlarından NVIDIA Reflex'i Açık + Takviye yap. Bu ayar V-Sync gecikmesini tamamen yok eder."

bu konuya benzer bir konu daha vardı düzenleyerek kopyalıyorum.

Bütün sync teknolojileri gecikme ekler. Gecikmesiz tek yöntem FPS'yi monitör HZ'sine ya da -1 -2 altına sabitlemeniz.
değiniz gibi tüm sync ayarlarını kapatım fps i monitörümün 165Hz den 2 fps altına oyun içinden sabitliyorum, ama yinede yırtılmalar oluyor. Neden bu şekilde oluyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Alıntıyı görüntüle

bu konuya benzer bir konu daha vardı düzenleyerek kopyalıyorum.
evet ama bu benim sorumla ilgili değil ben daha çok c sync gibi yırtılmadan ama gecikmede çok olmadan bir ayar arıyorum varsa tabi

değiniz gibi tüm sync ayarlarını kapatım fps i monitörümün 165Hz den 2 fps altına oyun içinden sabitliyorum, ama yinede yırtılmalar oluyor. Neden bu şekilde oluyor
Sabitlemeyi nvidia üzerinden ya da kullanıyorsun RTSS üzerinden yapmayı dene. Eğer olmuyorsa oyun öyle çalışıyordur yapacak bir şey yok maalesef. O kadar da kötü etkilerse, alışamazsan gysnc aktif et, vsync'den daha iyidir.

G-SYNC en iyi yöntem. Aslında G-SYNC açtığında kırılma görmemen lazım fakat şöyle bir durum var. G-SYNC yanlış hatırlamıyorsam 40 FPS'nin altına düştüğü anda pasif hale geliyor. Eğer sen oyun oynarken %1 FPS değerin 40 FPS'nin anlık olarak altına düşüyorsa bu yüzden yapıyor olabilir.

Laptop'ta var mı bilmiyorum. Nvidia Ayarlarında, Sistem kısmına tıkladığında monitör görünüyor. Burada Ekranlar sekmesine gelip altındaki G-SYNC ve Surround yazan yere tıkla. 2.Resimdeki pencereden Tam ekran ve pencereli seçeneği varsa onu aktif et. Bir dene belki düzelir.

Screenshot_1.webp

Screenshot_2.webp

G-SYNC en iyi yöntem. Aslında G-SYNC açtığında kırılma görmemen lazım fakat şöyle bir durum var. G-SYNC yanlış hatırlamıyorsam 40 FPS'nin altına düştüğü anda pasif hale geliyor. Eğer sen oyun oynarken %1 FPS değerin 40 FPS'nin anlık olarak altına düşüyorsa bu yüzden yapıyor olabilir.

Laptop'ta var mı bilmiyorum. Nvidia Ayarlarında, Sistem kısmına tıkladığında monitör görünüyor. Burada Ekranlar sekmesine gelip altındaki G-SYNC ve Surround yazan yere tıkla. 2.Resimdeki pencereden Tam ekran ve pencereli seçeneği varsa onu aktif et. Bir dene belki düzelir.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
1790384678612.webp
1790384688625.webp

ayarlar bu şekilde doğrumu

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

şu söylediğinizi nasıl tespit edebilirim ve nasıl önüne geçebilirim

Sabitlemeyi nvidia üzerinden ya da kullanıyorsun RTSS üzerinden yapmayı dene. Eğer olmuyorsa oyun öyle çalışıyordur yapacak bir şey yok maalesef. O kadar da kötü etkilerse, alışamazsan gysnc aktif et, vsync'den daha iyidir.
şuanda hem gsync ve vsync aktif ve fps yi oyun içinden 163 e kısıtladım ve o şekilde oynuyom bilmiyorum gecikme var mı yokmu anlamıyorum after burner üzerinden kontrol edilir mi

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

ayarlar bu şekilde doğrumu

şu söylediğinizi nasıl tespit edebilirim ve nasıl önüne geçebilirim

şuanda hem gsync ve vsync aktif ve fps yi oyun içinden 163 e kısıtladım ve o şekilde oynuyom bilmiyorum gecikme var mı yokmu anlamıyorum after burner üzerinden kontrol edilir mi
Gecikme var mı yok mu sormana gerek yok evet var. Gsync çalışıp çalışmadığını görmek için gösteryi göster tikini işaretle oyunda sağ üst köşede aktif mi bak. Vsync açma.

%1 FPS değerini Alt+R tuşuna basınca nvidia'nın gösterge paneli çıkıyor. Oradan görebilirsin. Yada MSI afterburner yazılımıyla açman gerekecek. En yüksek FPS alacak şekilde grafik ayarını yaparsan oyunda %1 FPS değerin de yükselir.

onu tam ekran ve pencereli yap. bir dene.
o şekilde deniyeceğim bu arada oyundaki ayarlarımda şöyle
1790384948669.webp
1790384989998.webp

Bu ayarlar şimdiye kadar kullandığım ayarlar. Şimdi sizin dediğiniz gibi vsync kapatım gsynci pencerreli tam ekran yapıcam.

%1 FPS değerini Alt+R tuşuna basınca nvidia'nın gösterge paneli çıkıyor. Oradan görebilirsin. Yada MSI afterburner yazılımıyla açman gerekecek. En yüksek FPS alacak şekilde grafik ayarını yaparsan oyunda %1 FPS değerin de yükselir.
alt+ r tuşuna basınca irşey çıkmadı

Laptopunu prize takılı şekilde kullan oyun oynarken ve güç planı seçeneğin yüksek performansta (yada nihai performans) mı ona da bir bak. En yüksek performası o zaman verir.

Screenshot_1.webp

Laptopunu prize takılı şekilde kullan oyun oynarken ve güç planı seçeneğin yüksek performansta (yada nihai performans) mı ona da bir bak. En yüksek performası o zaman verir.

Alıntıyı görüntüle
BU ISI DEĞERLERİ ÇOK FAZLA DEĞİLMİ
1790385695412.webp

ArmourCrate üzerinden 4 ayar var sadece nihayi ayar diye bir şey yok ve hep performans seçeneğinde oynuyom ve hep fişe takılı cihaz
1790385763647.webp
1790385806780.webp

oyun oynarken gpu 75 lere geliyor cpu ise 95 lere sürekli geliyor lar bu sıcaklığa

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,242,683
Üyeler
203,928
Son üye
ultimate_emir
Geri