Merhaba arkadaşlar Web sitesi programlamayı öğrenmek istiyorum. CSS, JavaScript, HTML vs. bir sürü çeşit var. İlk önce hangisinden başlamam lazım bilgili arkadaşlar yardımcı olabilir mi? (Hiç yazılım tecrübem yok ilk Python vs. mi öğrenmeliyim sizce?) Youtube, Udemy'den güzel kurslar varsa önerebilir misiniz? Ücretsiz varsa önceliğim ancak hakediyor derseniz para verebilirim.
Kendi şahsi fikirlerimi sunarak söylüyorum. İçeriği yazma şeklinden ve sorudan bu konuda başlangıç seviyesinde olduğunu anlayabiliyorum. Udemy tarafından kurslara para vermek yerine youtube üzerinde ''Temel HTML'' dersleri veren youtube kanalları ile başlamanı tavsiye ederim.
Kusura bakmayın bilgim olmadığı için hangi sözcükleri kullanacağımı pek bilmiyorum. Web sitesi tasarlamayı öğrenmek istiyorum. Her türlü altyapısını vs. kendim yapmak istiyorum. Sadece görsel tasarım yapmayacağım. Bu web sitelerini kullanmayacağım sadece tasarlamak istiyorum. Tam açıklayabildim mi bilmiyorum. Ne istediğiniz derken biraz daha açabilir misiniz?
Kendi şahsi fikirlerimi sunarak söylüyorum. İçeriği yazma şeklinden ve sorudan bu konuda başlangıç seviyesinde olduğunu anlayabiliyorum. Udemy tarafından kurslara para vermek yerine youtube üzerinde ''Temel HTML'' dersleri veren youtube kanalları ile başlamanı tavsiye ederim.
eskisi gibi html ile site yazma devri bence bitti, çoğu ticari site ve haber siteleri artık wordpress kullanıyor. öncelikle wix ve wordpress öğrenmeni öneririm.
Merhaba arkadaşlar Web sitesi programlamayı öğrenmek istiyorum. CSS, JavaScript, HTML vs. bir sürü çeşit var. İlk önce hangisinden başlamam lazım bilgili arkadaşlar yardımcı olabilir mi? (Hiç yazılım tecrübem yok ilk Python vs. mi öğrenmeliyim sizce?) Youtube, Udemy'den güzel kurslar varsa önerebilir misiniz? Ücretsiz varsa önceliğim ancak hakediyor derseniz para verebilirim.
HTML ve CSS çok rahatlıkla youtube üzerinden öğrenilebilir. Bunları Youtube'dan halledersin. İlk olarak da bunlardan başlarsın. Javascript ise udemy'de güzel kurslar var indirime girince onu da oradan alabilirsin.
Kusura bakmayın bilgim olmadığı için hangi sözcükleri kullanacağımı pek bilmiyorum. Web sitesi tasarlamayı öğrenmek istiyorum. Her türlü altyapısını vs. kendim yapmak istiyorum. Sadece görsel tasarım yapmayacağım. Bu web sitelerini kullanmayacağım sadece tasarlamak istiyorum. Tam açıklayabildim mi bilmiyorum. Ne istediğiniz derken biraz daha açabilir misiniz?
Sana önerim hem tasarım hem yazılım işine girme. Ya sadece istiyorsan tasarımda uzmanlaş, ya da yazılımda. Ben bunu maalesef kötü sonuçlarla deneyimledim. Sektörden birisi olarak bunu söyleyebilirim.
BİLİŞİM sektöründe her alanda uzman olunması imkansız olmasa da çok zor. Gecen gündüzün bu iş olmalı, ciddi anlamda çok fazla efor sarfetmelisin.
Örnek vereyim... Çalıştığım firmanın ve iştiraki firmalarının web sitelerinin Ar-ge işlerini yürütüyorum. Ben ne tasarım uzmanıyım ne de yazılım. Ben geliştirme uzmanıyım. Bu yüzden de benim için çalışacak bir tasarım bir de yazılım firması ile beraber çalışıyoruz. İkisi farklı olduğu gibi farklı uzmanlık alanlarına hizmet veriyorlar.
Senin de eğer web üzerine gideceksen bunlardan birini seçmen, o konuda ilerleme gerekiyor. 2-3 ay html 5 ay css ile bu gemi yürümüyor onu da baştan söyleyeyim.
Ek olarak html halen Web dünyasında var olan ama artık kendisini sadece tasarım tarafında yer bulan bir dil. Önceden siteler html ile yazılırdı php dökülürdü. Yada asp.
Son olarak, tasarım tarafı, yazılım tarafından daha kolaydır. Sorunları daha kısa sürede çözümleyebilirsin. Yazılım tarafı daha zor. Alanlarda bu şekilde kademe kademe yükseliyor işte..
Merak ettiğin başka şeyler varsa çekinmeden yazabilir, sorabilirsin. Yardımcı olurum dediğim gibi.