Yardım Webtoon Sitesi Kurmak İstiyorum Yardım

Shadow garden😂 iyimiş, I am atomic'in fanı herhalde😝 sanırım geçenlerde o siteye denk geldim evet. Tr de fazla site olmadı pek, epic grubu var işte(ben onlara kendimce öyle diyorum epic novel, epic manga fln) manga TR vardı, yine dediğin gibi asura, manga şehri mi bir şey vardı, bir de puzzle ile ilgili bir şey vardı. Açıkçası en stabili epic ve manga tr idi. Manga tr nasıl çökmüş anlamadım. Siyah arka plan güzeldi bir çok seriyi orada okurdum özellikle Breaker serisi
manga tr ile şehir çalıyor diye biliyorum hocam :D ama en stabil sitede oraydı bakalım.

Çok teşekkür ederim hocam sunucu için kaba fiyat tahmini yapabilir misiniz acaba
Sunucu maliyetleri değişkenlik gösterebilir ben genel olarak anime sunucularının masraflarını biliyorum ve depolama tarafından dolayı yüksek maliyet ödüyorlar. Webtoon tarafında ise maliyet düşük ama akıcı bir deneyim sunmak istiyorsan yine ucuza kaçmayacak şekilde sunucu açmanı tavsiye ediyorum bu konuda optimizasyon çok önemlidir. Önerim site yerine uygulama tabanlı yaparsan daha iyi bir dönüt alacağın yönündedir sonuçta uygulama tabanlı şekilde bu işi yapan sayısı yok denecek kadar az ve abonelik gibi uygun sistemlerle veya Google ads gibi sistemler ile düzenli gelir sağlayabilirsin. Maliyete gelecek olursam ilk etapta küçük bütçeli şekilde düşük trafiğe uygun bir vps yeterlidir ama ilerleyen süreçlerde trafik arttıkça sunucu trafiğine göre 100 dolardan 1000 dolara kadar değişken şekilde kiralama bedelleri olur. Bunların dışında siteye veya app şeklinde nasıl kurulum yapacaksan buralara trafik çekmen lazım en uygun yolu sosyal medyada dikkat çekici ve kitlenin isteklerini anlayan birisinin içerik paylaşması güzel olur ama daha farklı ve etkili olma ihtimali yüksek bir şey ararsan küçük ama etkili kitlesi olan ve senin kitlene uygun kitleleri olan hesaplara para karşılığı reklam verebilirsin. Reklamlama kısmında tavsiye almak istersen yardımcı olurum aktif olarak Reklamcılık yapmaktayım.

Valla ya, aynı şekilde eng manga webtoon sitelerin durumu da bana pek iyi gelmiyor, site kapanıyor veya taşınıyorlar birde hepsi ilk botu geç kısmı fln koydu. Eski rahatlık yok reklam da fazla oluyor bazen. Sitelerin kapanması sırf maddi durum mu bilemiyorum bir dr tek el durumu da var gibi ama bilemiyorum... Ben anime manga derken novel okumaya geçtim, okuduğum novelin mangası veya animesi çıkmadığı sürece pek bakmıyorum ama ne zaman baksam eski rahatlığı bulamıyorum 2010-2018 yılları arasında çok iyiydi.
Aynı şekilde hocam novel okuyorum artık daha güzel geliyor bana ama webtoon sektörünün gelişmesini istiyorum

manga tr ile şehir çalıyor diye biliyorum hocam :D ama en stabil sitede oraydı bakalım.
Manga şehri öyleysi sanırım manga tr yi bilemiyorum, şimdi yiğidin hakkı yenmemeli ama site layoutu arayüzü benim için çok önemlidir, pratiğe önem veren bir insanım. Kolay kolay site beğenmem😂 ve hayatımda hiç bir zaman siyah arka plan(arama motorları olsun, telefon arayüzü olsun) sevmem, bir orada o kadar sürekli kullanmışımdır😂 şimdi sorsan çaldıkları bile gitmiştir bro bana kalsa bence herkes arşivlemeliydi. Çevrilmiş serinin çevirisini bulamıyorum artık😂 server cidden patladı ve bütün dosyalar gitti mi anlamadım.

Manga şehri öyleysi sanırım manga tr yi bilemiyorum, şimdi yiğidin hakkı yenmemeli ama site layoutu arayüzü benim için çok önemlidir, pratiğe önem veren bir insanım. Kolay kolay site beğenmem😂 ve hayatımda hiç bir zaman siyah arka plan(arama motorları olsun, telefon arayüzü olsun) sevmem, bir orada o kadar sürekli kullanmışımdır😂 şimdi sorsan çaldıkları bile gitmiştir bro bana kalsa bence herkes arşivlemeliydi. Çevrilmiş serinin çevirisini bulamıyorum artık😂 server cidden patladı ve bütün dosyalar gitti mi anlamadım.
Aynen hocam çalıyorlar felan ama en hızlı sitelerde onlardı şuanki siteler yüklencek diye kılı kırk yarıyor gibi ama mangatr veya şehire giriyorsun tak diye bölüm yükleniyor :D

Türkiye'de webtoon sektörü şu anlık ölü. Hâlihazırda olan siteler saçma seriler paylaşıyor ve ayda bir bölüm atıyorlar. Açıkçası bir hayalim ve hedefim var: Türkiye'de webtoon sektörünü yeniden canlandırmak istiyorum. Fakat siteyi ve temasını nasıl yapacağımı bilmiyorum. Sürekli patlamayan bir site nasıl yapabilirim? Nerelerden eğitim alabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim. İyi günler dilerim.
Nerde çöp o seriyi çevirip kendi bannerlarina gelince şekil şukul yapıyorlar örnek eldermanga adamların site çok internet yiyor

Sunucu maliyetleri değişkenlik gösterebilir ben genel olarak anime sunucularının masraflarını biliyorum ve depolama tarafından dolayı yüksek maliyet ödüyorlar. Webtoon tarafında ise maliyet düşük ama akıcı bir deneyim sunmak istiyorsan yine ucuza kaçmayacak şekilde sunucu açmanı tavsiye ediyorum bu konuda optimizasyon çok önemlidir. Önerim site yerine uygulama tabanlı yaparsan daha iyi bir dönüt alacağın yönündedir sonuçta uygulama tabanlı şekilde bu işi yapan sayısı yok denecek kadar az ve abonelik gibi uygun sistemlerle veya Google ads gibi sistemler ile düzenli gelir sağlayabilirsin. Maliyete gelecek olursam ilk etapta küçük bütçeli şekilde düşük trafiğe uygun bir vps yeterlidir ama ilerleyen süreçlerde trafik arttıkça sunucu trafiğine göre 100 dolardan 1000 dolara kadar değişken şekilde kiralama bedelleri olur. Bunların dışında siteye veya app şeklinde nasıl kurulum yapacaksan buralara trafik çekmen lazım en uygun yolu sosyal medyada dikkat çekici ve kitlenin isteklerini anlayan birisinin içerik paylaşması güzel olur ama daha farklı ve etkili olma ihtimali yüksek bir şey ararsan küçük ama etkili kitlesi olan ve senin kitlene uygun kitleleri olan hesaplara para karşılığı reklam verebilirsin. Reklamlama kısmında tavsiye almak istersen yardımcı olurum aktif olarak Reklamcılık yapmaktayım.
Çok teşekkür ederim hocam isminizi ss aldım iletişime geçerim

Manga şehri çalıyor diye biliyorum hocam hayalisticden bahsetemeye gerek yok tr webtoonun gelmiş geçmiş en kötü sitesi olabilir şuanlık en düzgün merlinscans diyebiliriz ona da zaten ayda üç kere girmeye çalışıyoruz ikisinde kapalı

Aynen hocam çalıyorlar felan ama en hızlı sitelerde onlardı şuanki siteler yüklencek diye kılı kırk yarıyor gibi ama mangatr veya şehire giriyorsun tak diye bölüm yükleniyor :D
Ben herhalde webtoon olarak ara sıra baktığım unOrdinary kaldı, onu da bir noktada ara verdim. Noblesse bitti dünya benim için bitti ben eskide kaldım valla yeni seriler sarmıyor aga en iyisi kore novelleri bölüm sayısı az ama dolu dolu çinlilerin +5k bölümlerini okuyacak takatım kalmadı işte son yıllarda fan-fiction okuyorum Çinli seriler ile nasıl dalga geçiyorlar😂 bir de özellikle dalga geçen de çinliyse 😂😂 bir asyalıyı ancak bir asyalı yok edebilir😂
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ben herhalde webtoon olarak ara sıra baktığım unOrdinary kaldı, onu da bir noktada ara verdim. Noblesse bitti dünya benim için bitti ben eskide kaldım valla yeni seriler sarmıyor aga en iyisi kore novelleri bölüm sayısı az ama dolu dolu çinlilerin +5k bölümlerini okuyacak takatım kalmadı işte son yıllarda fan-fiction okuyorum Çinli seriler ile nasıl dalga geçiyorlar😂 bir de özellikle dalga geçen de çinliyse 😂😂 bir asyalıyı ancak bir asyalı yok edebilir😂
Gerçi hala Emperor's Domination okuyorum

Yaptığı editleri ayağım ile yaparım ciddiyim
Edit bir yana baya ciddi kötü çeviriler var ama gönüllü olunca bir şey diyemiyorum. Kaçı para alıyor ki?

Gerçi hala Emperor's Domination okuyorum

Edit bir yana baya ciddi kötü çeviriler var ama gönüllü olunca bir şey diyemiyorum. Kaçı para alıyor ki?
Aylık 1 dolar 🤣 oda tempest fansub veriyor

Wordpress üzerinden uygun tema bulursanız bir domain + hosting ile çözersiniz. Hosting firması ile canlı destek veya telefon üzerinden görüşüp isteğinize hangi paketin uygun olacağını söylersiniz size yardımcı olurlar. Ortalama com.tr domain şu anda Natro'da 61₺ ve ortalama bir hosting ise yine Natro'nun Hosting paketleri kısmındaki WP Kurumsal paketi 81,58/aylık

Bunlar size yeterli gelir mi bilemiyorum lakin Türkiye lokasyonlu oldukları için Webtoon işine ne kadar yararlı veya zararlıdır bilemiyorum. Sadece kabaca en uygun fiyata halletmeyi söyledim. Ayrıca beğendiğiniz temanın yasal olup olmaması veya ücreti de bu bütçeyi değiştirebilir. Dediklerimi düşünürseniz aşağıda bağlantılar var. Kurulum hakkında müsait olduğumca ücretsiz yardımcı olurum. Tema hazırsa birkaç dakikalık iş zaten. DNS beklemesi var bir de.

Ayrıca Natro'nun hosting alımında .online domainini ücretsiz verdiğini gördüm. Paketlerin altında yazıyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,134
Üyeler
183,387
Son üye
SaeYeon
Geri