Win 10 optimisazyon programları(toolbox,wintoys gibi)

tayyip28

80+
Reaksiyon skoru
53
fps arttırmak için optimisazyon programları araştırıyomda çok bişi bulamadım varsa bildiginiz yardımcı olursanız sevinirim veya tweak'de olur

FPS artırmaz ama gereksiz veri çeken hizmet vb. kapatıp, Windows'un sunduğu ama araştırıp bulamayacağınız ayarları hızlıca açmanızı sağlar.

Wintoys için şu ayarları öneririm.

2025-12-22_03-06.webp

2025-12-22_03-07.webp

En iyi performans seçip, sonrasında ise işaretlediklerimi siz de uygulayıp kapatın.

2025-12-22_03-10.webp

2025-12-22_03-08.webp

2025-12-22_03-09_1.webp

2025-12-22_03-09.webp

Shutup10 vb. yazılımlar da kullandım. Bunlar bir tık sorun çıkarabiliyor. O yüzden Wintoys yeterli.

Son düzenleme:
FPS artırmaz ama gereksiz veri çeken hizmet vb. kapatıp, Windows'un sunduğu ama araştırıp bulamayacağınız ayarları hızlıca açmanızı sağlar.

Wintoys için şu ayarları öneririm.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

En iyi performans seçip, sonrasında ise işaretlediklerimi siz de uygulayıp kapatın.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Shutup10 vb. yazılımlar da kullandım. Bunlar bir tık sorun çıkarabiliyor. O yüzden Wintoys yeterli.
Çok bi fark oluyor mu hocam oyun içi fpslerde

Muazzam fark olmaz da daha istikrarlı oluyor. Burada önerdiği ayarlar da zaten Windows içerisinde olan ayarlar. Detaylı araştırıp açman gerekiyor. Wintoys bunu senin için basitleştirip sunmuş.

Ayrıca hazırda bekletme vb. kapatınca da SSD'de yer açılıyor. SSD'ler zaten hızlı her şeyi bellek, SSD'de ekstra depolamasına gerek yok.
Veya veri toplayan ayarları kapatmak ağ kullanımını daha istikrarlı yapacaktır. Windows her şeyden veri çekmeye çalıştığından gizlilik ve reklam kısmını kapatmanın çok faydasını görürsünüz. Küçük hatalar veya bazı uygulamalar çalışmayabilir. Ama bu durumda Wintoys sıfırlama özelliği var. Öyle çok sorun yaratmıyor, ama Windows birbirine çok bağlı olduğundan bazen sorunlar yaşanabilir. Shutup10 gibi uygulamalarda daha çok sorun yaşıyordum ben. Wintoys uzun süredir kullanırım pek sorun oluşturmadı.

Genel akıcılıkta belki efektlerin bir etkisi olur.

Ayrıca arada DNS ön belleği temizleme, internet ayarlarını onarma veya çöp dosya temizliğini de buradan yapıyorum. Windows depolama kısmında dosya sil deyince update silemediğinde öyle bekletiyor seni.

2025-12-22_03-24.webp

Ayrıca SSD Booster kullanıyorum. Bunun çok etkisi olup olmadığı konusunda bir şey diyemem. Ayarları değiştirebilmen için yönetici olarak çalıştırman gerekiyor. Önerdiği ayarların hepsini uygulamıyorum. Kırmızı renktekileri açık bırakıyorum sadece.

2025-12-22_03-25.webp

Son düzenleme:
Geri