Coroglen1
80+
- Reaksiyon skoru
- 53
Selamlar.Yaklaşık 2 yıl olacak elimde lenovo ideapad gaming 3 16ARH7 ryzen 5 6600h rtx 3050 16gb ram 512 gb m.2 ssd var.Geçen hafta bilgisayarın şarjı olmasına rağmen prize takılı değil ama birden kapandı.Bunu anlamam bi 2 3 defa sürdü batarya ömrü bitmiş gibi oldu.Ama lenovo vantage uygulamasında pil ömrüm halen yüzde 82.Tamam pil eskir de direkt kapanacak kadar bitmez yani birden böyle oldu.Hiçbir sorun da olmadı yani.Sonra windows dosyaları zarar gördü direkt kapanmalar olduğu için.Sistem 2 gb ram takılı gibi çalışıyor böyle içinde m2 ssd yokmuş gibi.Format attım ama sıkıntı aynen devam ediyor.Tüm driverları tekrar yükledim biraz daha iyi gibi oldu.Şuan ise anlık droplar yiyorum takılıp düzeliyor böyle anlık arada.Neyden olabilir garantiye yazsam mı donanım mı yazılımsal mı anlamadım 2 ay falan garantisi kaldı göndereyim en azından bitmeden.Belki yazılımsal bir sorun ise burda çözülür bilen birisi yardımcı olursa.
UPDATE:
Garanti batarya arızalı olduğunu belirtip 3700 batarya için bin tl için de işçilik istedi.Batarya garantisi 1 yıl oluyor diyip.Şimdi yerleşik bataryanın güç bağlantısını çekersem anakarttan masaüstü gibi kullanırsam drop sorunu gider mi ?
UPDATE:
Garanti batarya arızalı olduğunu belirtip 3700 batarya için bin tl için de işçilik istedi.Batarya garantisi 1 yıl oluyor diyip.Şimdi yerleşik bataryanın güç bağlantısını çekersem anakarttan masaüstü gibi kullanırsam drop sorunu gider mi ?