Çözüldü✓ Windows 10 mu Windows 11 mi?

2 yıldır win 11 kullanıyorum hiç bir sıkıntısını görmedim. 3-4 format atmışımdır fakat bunlar yavaşlık sebebi ile değil parça değişikliği sebebi ile veya çok fazla gereksiz dosya vs biriktirmemden dolayı bunları temizlemek formattan daha zor olacak vs diye oldu hep. Herhangi bir gecikme vs yaşamadım fakat WinUtil vs kullanarak bazı servisleri vs kapatıp az da olsa sadeleştirmeni öneriririm. Artık desteği kalmamış bir os kullanmaktan iyidir.

son güncelleme sıcaklıkları falan etkiledi bende (laptop) düşürdü. Gündelik kullanım sıcaklıkları eskisine göre düşük .oyunlarda günlüktelik kadar olmasada düşüş var.

Tüm yanıtlar için çok teşekkür ediyorum. Halihazırda kurulu gelen Win11'i bozmuyorum o vakit. Etkinleştirme ve debloat tavsiyesine ciddi manada ihtiyacım var. Mesaj kutusundan falan ulaşabilirsiniz arkadaşlar.

normalde 10 daha iyi ama desteği bitti ve 11 sıklıkla güncellemeler alıp oyun konusundada iyileştirmeler yapıyor. Ancak oyun oynamak istiyorsan ve türkçe yamalar ile oynamak istiyorsan windows 11'in defenderi çok sıkıntı yaratıyıor bütün özelliklerini kursan bile bazı yamaları ve torrent oyunları kurmakta çok büyük sıkıntılar ve zaman kaybı yaşayabilirsin
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

normalde 10 daha iyi ama desteği bitti ve 11 sıklıkla güncellemeler alıp oyun konusundada iyileştirmeler yapıyor. Ancak oyun oynamak istiyorsan ve türkçe yamalar ile oynamak istiyorsan windows 11'in defenderi çok sıkıntı yaratıyıor bütün özelliklerini kursan bile bazı yamaları ve torrent oyunları kurmakta çok büyük sıkıntılar ve zaman kaybı yaşayabilirsin
ama 11 le devam etmen daha iyi olur herşeye rağmen.

Eski oyunları Türkçe yama ile kullanmak benim için çok önemli, özellikle 2010 sonrasını. Defender'ı devre dışı bırakmak, oyun ve yama klasörünü dışlamalara eklemek sorunu çözmez mi? Oynamak istediğim bazı oyunlar hiçbir mağazada yok.

7500f ve 5060ti 16gb DDR5 sistemim 3 gün önce geldi, Windows 11 Pro kurulu olarak.

- 2010-2020 arası oyunları çok yoğun oynayacağım ve hepsini mağazalarda bulmak imkansız, alternatif çözümlere mecbur kalıyorum.
- Her yıl format atmayı seven biri değilim, genelde yavaşlama bariz olmadıkça devam ediyorum.
- Tavsiyeniz nedir? Sistemi tam oturtmadan önce seçim yapmak istiyorum.
10 kullan diyen marjinallere güvenme 11 daha iyi.
Sistem geldiği günden beri 11 pro kullanıyorum yaşadığım tek sorun ilk açtığımda şifre koymamama rağmen şifre istedi üst üste enter basınca geçti bir daha da başıma gelmedi.

Tavsiye için teşekkürler hocam. İnşallah eski oyunlarda bariz sıkıntı yaşamam çünkü 32 bit temelli oyunların çoğunu yüksek ayarlarda oynamak en büyük hedefim.

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Eski oyunları Türkçe yama ile kullanmak benim için çok önemli, özellikle 2010 sonrasını. Defender'ı devre dışı bırakmak, oyun ve yama klasörünü dışlamalara eklemek sorunu çözmez mi? Oynamak istediğim bazı oyunlar hiçbir mağazada yok.
yani her şeye sorun çıkartmıyor ama nadirde olsa sorun çıkartıyor defenderi kapatmana rağmen kurulması için bayağı uğraştırır seni bugüne kadar 11 ile 100 tane oyun oynadıysam bu sorun max 1 2 tanesinde çıkmıştır

Eğer öyle diyorsanız o kadar risk alınır hocam. O kadar uyumluluk sorunu ufak tefek Win10'da da yaşamıştım zaten.

Tavsiye için teşekkürler hocam. İnşallah eski oyunlarda bariz sıkıntı yaşamam çünkü 32 bit temelli oyunların çoğunu yüksek ayarlarda oynamak en büyük hedefim.
Ben nfs most wanted redux mod çoğunlukla sorunsuz oynadım. Sistemden önce uzun yıllar win10 kullandığım laptopta da anlık çökmeler oluyordu sistemde de oldu.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

gta sa online'ı olan mta'yı uzun saatler sorunsuz oynadım 20 yıllık oyun

Windows 11 çok hantal ve vistadan sonra çıkan en kötü işletim sistemi, son güncellemelerde NVIDIA driverlarıda bozdu toparladılar ama her an sorun çıkartan bir işletim sistemi, bence 2026 Ekime kadar Windows 10 kullan sonra hepimiz 11 geçicez zaten microsoft kapitalizm batmaya mahkum şirketi yüzünden.
Hocam 1030 lu adam için tabi hantal gelir ama adamda 5060 Tİ var.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,173,747
Üyeler
186,370
Son üye
khamzattopuria
Geri