Neler Yeni

Modding Windows 11 - 23H2 Home ApRa Edition

ApRâ

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Geçmişte Windows 10 düzenlemeleri yapıyordum, artık ihtiyaçlarımında doğrultusunda 11'e geçmem gerekiyordu bu bağlamda çok severek olmasa da şimdilik 11'e geçiş sağladım. Windows 11'e geçerken üzerinde düzenlediğim ISO'yu da sizlerle paylaşıyorum.

İndirme Linki:
ISO
  • Windows 11 23H2 (31 Ekim 2023)
Öncelikle şunu belirteyim üst düzey bir performans amacı güdülmedi. Kendi ihtiyaçlarım doğrultusunda düzenlemeleri gerçekleştirdim.

Sistem Bilgileri
  • Olabildiğince telemetriler kapatılmıştır. Bazıları uygulama kurulumunda problem yarattığı için açık bırakılmıştır.
  • Defender olmadığı için kesinlikle Internet Security koruması olan bir Antivirüs programı kurmanızı öneririm. (Kaspersky veya Bitdefender önerebilirim.)
  • Windows Hello kaldırılmadı, nedeni güvenlik konusunda en azından tüm kanalları kapatmamak. Yeni güncelleme entegre edildiğinde kurulumda bu aşamayı atladı ben de, sizde de atlıyorsa sistem açıldıktan sonra hesap girişi yapıp kullanmaya devam edebilirsiniz.
  • Yazıcı ve Ağ ayarlarına dokunulmadı.
  • Windows Güncellemeleri açıktır, alabilirsiniz.
Format sonrası RAM kullanımı
Bu kullanım 64 GB RAM'e göre, siz 32 veya 16'lık sistemlerde bu kullanımın daha da düştüğünü göreceksinizdir. Çünkü Windows kendisi için sistemin RAM'ine göre bir kullanım oranı sağlıyor. 2.5 GB RAM kullanımlarını görebilirsiniz. (Düzenlenmemiş 23H2 ISO'sunda 4-5 GB RAM kullanımları görüyordum düzenleme sonrası değerler buralara kadar düştü)

ram.png

Kurulu gelen programlar
Bu kısımda da yine kendime göre düzenlemeler sağladım. Siz ihtiyacınız olmayan eklentileri yine kaldırabilirsiniz.

Uygulamalar.png

1698927293918.png

En son paylaştığım 10 ISO'su gibi düzenlemek isterdim fakat o kadar zamanım yok, belki önümüzdeki sürümlere diyelim. Yine de ufak bir değişim isteyenler bu imleç paketine bakabilir.

dutemo

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Elinize sağlık hocam.

HyperBTW

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
88
İsim
emre
Windows 10 isosunun linki var mı hocam

ApRâ

80+ Silver
En İyi Cevap
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Windows 10 isosunun linki var mı hocam
Son paylaşım olarak bu var hocam.
2-3 aylık bir süreçteki güncellemeler entegre değil fakat güncelleme yap diyerek alabilirsiniz. Geçen hafta yayımlanan güncelleme biraz büyüktü ama sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum. Sorundan kastımda performans anlamında çünkü güncelleme yüklü ISO ile, ISO kurulumu sonrası güncelleme almak bazen performans farkı yaratabiliyor.

Ellerine sağlık dostum, şu an işteyim. Akşama mutlaka deneyeceğim. Daha 23H2'ye geçmedim, bu ISO'yla temiz şekilde geçerim.
Teşekkürler, denedikten sonra konuya yorum sağlarsanız sevinirim, diğer arkadaşlarada fikir olması adına.

Edit: Pro'nun getirdiği çok büyük artılar bence yok arka planda yük dışında. Bitlocker zaten son güncellemede zortladı, bir harici açma uygulama artısı var. Performans isteyen kişilerin çok işine gelecek bir sürüm değil Pro.

Windows 12 ile umarım artık şu home/pro muhabbeti biter, komple modüler yapıya geçerler.

hocam win etkinleştirin diyor mu

Otomatik Windows etkinleştirme yapmıyor. Bu tarz şeyler öncelikle güvenli değil ve yasal olarakta bunun sorumluluğunu alamam. OEM keyler girip kullanım sağlayabilirsiniz.
tamamdır hocam teşekkürler

dutemo

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Geçmişte Windows 10 düzenlemeleri yapıyordum, artık ihtiyaçlarımında doğrultusunda 11'e geçmem gerekiyordu bu bağlamda çok severek olmasa da şimdilik 11'e geçiş sağladım. Windows 11'e geçerken üzerinde düzenlediğim ISO'yu da sizlerle paylaşıyorum.

İndirme Linki:
ISO
  • Windows 11 23H2 (31 Ekim 2023)
Öncelikle şunu belirteyim üst düzey bir performans amacı güdülmedi. Kendi ihtiyaçlarım doğrultusunda düzenlemeleri gerçekleştirdim.

Sistem Bilgileri
  • Olabildiğince telemetriler kapatılmıştır. Bazıları uygulama kurulumunda problem yarattığı için açık bırakılmıştır.
  • Defender olmadığı için kesinlikle Internet Security koruması olan bir Antivirüs programı kurmanızı öneririm. (Kaspersky veya Bitdefender önerebilirim.)
  • Windows Hello kaldırılmadı, nedeni güvenlik konusunda en azından tüm kanalları kapatmamak. Yeni güncelleme entegre edildiğinde kurulumda bu aşamayı atladı ben de, sizde de atlıyorsa sistem açıldıktan sonra hesap girişi yapıp kullanmaya devam edebilirsiniz.
  • Yazıcı ve Ağ ayarlarına dokunulmadı.
  • Windows Güncellemeleri açıktır, alabilirsiniz.
Format sonrası RAM kullanımı
Bu kullanım 64 GB RAM'e göre, siz 32 veya 16'lık sistemlerde bu kullanımın daha da düştüğünü göreceksinizdir. Çünkü Windows kendisi için sistemin RAM'ine göre bir kullanım oranı sağlıyor. 2.5 GB RAM kullanımlarını görebilirsiniz. (Düzenlenmemiş 23H2 ISO'sunda 4-5 GB RAM kullanımları görüyordum düzenleme sonrası değerler buralara kadar düştü)

Alıntıyı görüntüle

Kurulu gelen programlar
Bu kısımda da yine kendime göre düzenlemeler sağladım. Siz ihtiyacınız olmayan eklentileri yine kaldırabilirsiniz.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

En son paylaştığım 10 ISO'su gibi düzenlemek isterdim fakat o kadar zamanım yok, belki önümüzdeki sürümlere diyelim. Yine de ufak bir değişim isteyenler bu imleç paketine bakabilir.
Bazı sistemlerde update yapınca defender açılıyordu. Bunda olur mu o sorun?

ApRâ

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Bazı sistemlerde update yapınca defender açılıyordu. Bunda olur mu o sorun?
Açılma durumu farklı, bileşen bunda kaldırılmış durumda. Eğer update üzerinde yeniden bu bileşen dağıtımı verildiyse kurulur bunu hiçbir ISO engelleyemez. 10 üzerindeki sistemlerde update'de yeniden varmış gözükse bile etkin olmuyordu, dolağısıyla arka planda bir tükeimi de olmuyordu. 11 için bu ilk editli ISO'm tecrübe edinmeden bir şey diyemem. Çünkü 11'de güncelleme mantığı konusunda Windows'un biraz daha farklı yollar izleyeceğiz açıklamaları mevcut.

dutemo

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Açılma durumu farklı, bileşen bunda kaldırılmış durumda. Eğer update üzerinde yeniden bu bileşen dağıtımı verildiyse kurulur bunu hiçbir ISO engelleyemez. 10 üzerindeki sistemlerde update'de yeniden varmış gözükse bile etkin olmuyordu, dolağısıyla arka planda bir tükeimi de olmuyordu. 11 için bu ilk editli ISO'm tecrübe edinmeden bir şey diyemem. Çünkü 11'de güncelleme mantığı konusunda Windows'un biraz daha farklı yollar izleyeceğiz açıklamaları mevcut.
Neyse deneyip göreceğiz artık :)

Top Bottom