Neler Yeni

Windows`a elveda. Merhaba Linux Mint

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,468
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
Selam arkadaşlar İnternete güvenli erişim için bir süre önce bu kararı verdim ama nasip bu günlereymiş.
Şöyle ki PC de 1 ssd vardı windows 10 ve herşeyi ordan yürütüyordum. Yok dedim olmaz böyle.
2 adet ssd aldım
Yeni ssdlerden birisine İnternete erişim için Linux mint kurdum.
Diğer yeni diske Win 10 kurulum yaptım internete erişimi kapalı ve 3d tasarım programları kurdum
Eski SSD diski de formatladım tertemiz.. Boşta 1gb ram kullanan Win 10 pro kurdum Oyunlar için. İnternete erişimi kapalı.
İnternete Erişim kapalı derken Lan kabloyu söküp işlerimi hallediyorum Windows sistemlerde 😀

Gerçi Linux`u önceki zamanlarımda HDD ye kurulum yaparak biraz kurcalamıştım bilgi edinmiştim, ama şuanda çok rahatım kullanmak anlamında.
Uefi kurulum yaptım SSD de fişek gibi çalışıyor güzelim mint.
:kedi: Windows tan bile hızlı açılıp kapanıyor sanki.

Hatta Printscreen düğmesine dokununca direk Ekran resimini nereye kaydetmemi önerirsin diye pencere açılıyor. Çok rahat çok profesyonel.

Boşta 1800mb ram tüketiyordu. Bir ayarı kapattım 1000mb ram tüketimine indi şuanlık Boşta stabil 1gb ram kullanımı var.
Aşırı ram tüketince sisteme restart at gibi bir ayardı. Ayarı kapattım gitti. Zaten restart yersem kafayı yerim, ne oldu bilgisayara? diye.

Screenshot from 2024-12-29 00-21-21.png

Çok çok temiz, Çok sade, Telemetri toplamayan, ıvır zıvır gereksiz özellikler barındırmayan. Yani tam bilgisayar nasıl olur öyle bir güzellik bu işletim sistemi.
Nasıl söylesem bilemiyorum. Mint kullandığımda tüm PC kontrolün kendimde olduğunu hissediyorum sanki. Ayarlar hepsi göz önünde gizli saklı bir şeyi yok.

Windows ise Mobilite işletim sistemine dönüştürüyor kendisini. Tıpkı mobil cihazlara çeviriyor gibi hiss uyandırıyor sistem menülerinden. Çok yakında Reklamlar felan göstermeden başlat menüsünü bile açamazsınız benden söylemesi. Gitsinler Yapay zekalarıyla oynasınlar şu Hint`liler.
😂

EsdeathSama

80+ Bronze
Linuxa geçmeyi uzun zamandır düşünüyorum fakat hem oyun oynuyorum hem oyun geliştiriyorum, bu konuda ne yapmalıyım sizce?

Windows'tan daha kötü oyun performansı alma ihtimalim var mı?

aslak35

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Aslak
Selam arkadaşlar İnternete güvenli erişim için bir süre önce bu kararı verdim ama nasip bu günlereymiş.
Şöyle ki PC de 1 ssd vardı windows 10 ve herşeyi ordan yürütüyordum. Yok dedim olmaz böyle.
2 adet ssd aldım
Yeni ssdlerden birisine İnternete erişim için Linux mint kurdum.
Diğer yeni diske Win 10 kurulum yaptım internete erişimi kapalı ve 3d tasarım programları kurdum
Eski SSD diski de formatladım tertemiz.. Boşta 1gb ram kullanan Win 10 pro kurdum Oyunlar için. İnternete erişimi kapalı.
İnternete Erişim kapalı derken Lan kabloyu söküp işlerimi hallediyorum Windows sistemlerde 😀

Gerçi Linux`u önceki zamanlarımda HDD ye kurulum yaparak biraz kurcalamıştım bilgi edinmiştim, ama şuanda çok rahatım kullanmak anlamında.
Uefi kurulum yaptım SSD de fişek gibi çalışıyor güzelim mint.
:kedi: Windows tan bile hızlı açılıp kapanıyor sanki.

Hatta Printscreen düğmesine dokununca direk Ekran resimini nereye kaydetmemi önerirsin diye pencere açılıyor. Çok rahat çok profesyonel.

Boşta 1800mb ram tüketiyordu. Bir ayarı kapattım 1000mb ram tüketimine indi şuanlık Boşta stabil 1gb ram kullanımı var.
Aşırı ram tüketince sisteme restart at gibi bir ayardı. Ayarı kapattım gitti. Zaten restart yersem kafayı yerim, ne oldu bilgisayara? diye.

Alıntıyı görüntüle

Çok çok temiz, Çok sade, Telemetri toplamayan, ıvır zıvır gereksiz özellikler barındırmayan. Yani tam bilgisayar nasıl olur öyle bir güzellik bu işletim sistemi.
Nasıl söylesem bilemiyorum. Mint kullandığımda tüm PC kontrolün kendimde olduğunu hissediyorum sanki. Ayarlar hepsi göz önünde gizli saklı bir şeyi yok.

Windows ise Mobilite işletim sistemine dönüştürüyor kendisini. Tıpkı mobil cihazlara çeviriyor gibi hiss uyandırıyor sistem menülerinden. Çok yakında Reklamlar felan göstermeden başlat menüsünü bile açamazsınız benden söylemesi. Gitsinler Yapay zekalarıyla oynasınlar şu Hint`liler.
😂
bende linux geçmek istiyorum ama uğraştırıcak alışmak + windows da kurduğum büyük bir çoğunlukta oyun ve birçok hazır şeyler var
Mesaj otomatik birleştirildi:

Linuxa geçmeyi uzun zamandır düşünüyorum fakat hem oyun oynuyorum hem oyun geliştiriyorum, bu konuda ne yapmalıyım sizce?

yanlışın var hocam geliştirme için bana göre linux kat ve kat daha iyi

yusuf ipek in yaptığı birçok video var onalardan biraz izle fikrin değişir

EsdeathSama

80+ Bronze
bende linux geçmek istiyorum ama uğraştırıcak alışmak + windows da kurduğum büyük bir çoğunlukta oyun ve birçok hazır şeyler var

yanlışın var hocam geliştirme için bana göre linux kat ve kat daha iyi

yusuf ipek in yaptığı birçok video var onalardan biraz izle fikrin değişir
Yusuf ipek izliyorum, ama hala aklımda tam oturmayan konular var. En çok kafamı kurcalayan şey, AAA oyunların benchmarklarında windows daha iyi performans veriyor.

Windows zorunluluktan kullanıyorum, linux topluluğu güzel ama oyun için hala yeterli gelmiyor, macbook'um var aralarında en çok kullanmayı sevdiğim o fakat gel gör ki oyun için en tercih edilmeyecek platform :D

KaptanMC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
845
İsim
Mehmetcan İvrendi

Linux destekli gerek oyun motoru bulmak zor gerek uyumlulukdan kaynaklı Sorunlar çıkma olasılığı çok yüksek

Kesinlikle oyun geliştiriyorsanız linuxa geçmeyin Windows en iyi o konu'da (En iyisi derken Gerekli her şey Windows'a göre yapılıyor çoğunlukla)

Ayrıca bir çok oyun linux'ta çalışmıyor daha doğrusu linux destekleri yok

Dahası  
Reaksiyon skoru
56
İsim
tahsin özel
gates bey amca, blöf yapıyo ..tanırım bu arkadaşı

imZen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
148
İsim
Hamza Kağan
İlgilendiği Kategoriler
GPU, Monitör

bende linux kurmayı düşünmüştüm ama oyunlarda fps farkı oluyordu bu yüzden vaz geçtim tabii linux sürekli gelişiyor ilerde daha iyi olacaktır o zamn kurarım muhtemelen

KaptanMC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
845
İsim
Mehmetcan İvrendi
Yusuf ipek izliyorum, ama hala aklımda tam oturmayan konular var. En çok kafamı kurcalayan şey, AAA oyunların benchmarklarında windows daha iyi performans veriyor.

Windows zorunluluktan kullanıyorum, linux topluluğu güzel ama oyun için hala yeterli gelmiyor, macbook'um var aralarında en çok kullanmayı sevdiğim o fakat gel gör ki oyun için en tercih edilmeyecek platform :D
Yusuf İpek😂😂😂 hocam bı ara benim arkadaşta O adama sardı kafayı yedi gitti bilmem telefonun işletim sistemini değiştirdi PC'yi linux falan yaptı Bilmem tarayıcı değiştirdi vs. Vs. Bı ton şey yaptı beni dinlemedi şimdi İse Pişman tekrar Windows'a falan döndü he Windows 11'i sevmeyebilirisiniz haklı olarak malum Bazı sorunlar ve çok falza gereksiz uygulama + PC bileşeni kullanımı var ama Windows'u terk etmek ne bileyim biraz Boş iş gibi geliyo bana (İş için hariç mesela sibrciyse tabi iki Linux/Ubuntu vs. dağıtımı kullanacak o ayrı)

Tavsiyem gidin Can değer izleyin hem çok daha başarılı hem çok daha bilgili ve tecrübeli hem gereksiz şeyler yok hem eğlenceli/sohbeti sarıyor vs. vs.

Ömer Murat KARACA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,061
İsim
Ömer Murat KARACA
Linux, özellikle gaming laptop kullanıcıları için işkence bence. RTX 4070 laptop kullanıyorum, cihaza 2. bir SSD takıp Linux Ubuntu kurdum. Driver şu bu her şey okey. İş Laptopun yazılımını kurmaya gelince ekranla bakıştık. Derse her gidişimde uzun pil süresi için 4070'i kapatıp dahili GPU'ya geçiyorum ancak laptopun yazılımı olmadan bu mümkün değil. Wine vs de işe yaramadı kurulmadı bir türlü. 2. SSD'yi iptal edip Windows devam etmek durumunda kaldım maalesef. Kasa kullanıcısı veya harici GPU'yu kapatma ihtiyacı olmayana okey de bana çok sakat oldu :(

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,468
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
Arkadaşlar biraz siyaset işletin. 3 adet 256gb ssd alın istediğinizi takın kullanın.

1-ssd günlük kullanım için ve internette güvenli gezinmek için - Linux mint
2-ssd Lan kabloyu Sökerek Windows kullanmak seçeneği ---- 3d tasarım programları için.
3-ssd Lan kabloyu Sökerek Windows kullanmak seçeneği ---- Sadece Oyunlar için

İstediğiniz ssd yi çıkarın istediğinizi takın çalıştırın. Yok grub yapmak mı ney uğraşmayın zaten sıkıntı çıkarıyor Grub murup 😂 😂
Artık kimse benim ssd lerimi elimden alamaz:blobdance:

Windows için Oyun yada program mı lazım? Linux ile Torrent morrent yüklerim, çıkarılabilir diske yazıp öyle Windows sisteme aktarırım. :peepokalp:

aslak35

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Aslak
Yusuf İpek😂😂😂 hocam bı ara benim arkadaşta O adama sardı kafayı yedi gitti bilmem telefonun işletim sistemini değiştirdi PC'yi linux falan yaptı Bilmem tarayıcı değiştirdi vs. Vs. Bı ton şey yaptı beni dinlemedi şimdi İse Pişman tekrar Windows'a falan döndü he Windows 11'i sevmeyebilirisiniz haklı olarak malum Bazı sorunlar ve çok falza gereksiz uygulama + PC bileşeni kullanımı var ama Windows'u terk etmek ne bileyim biraz Boş iş gibi geliyo bana (İş için hariç mesela sibrciyse tabi iki Linux/Ubuntu vs. dağıtımı kullanacak o ayrı)

Tavsiyem gidin Can değer izleyin hem çok daha başarılı hem çok daha bilgili ve tecrübeli hem gereksiz şeyler yok hem eğlenceli/sohbeti sarıyor vs. vs.
custom room dan bahsediyorsunuz google servislerinden arınmanın tek yolu bu şau nbir android cihazdan kalıcı olaraak google kaldırmak veya birşeyler yapmak imkansız bende custom room zorluklarını bildiğimden girmiyorum ama google servislerinin birçoğunu hayattan kaldrıdım yani bana göre google in benim telefonumda olan tüm uygulamaları bilmeye hakkı yok yada çerez muhabetlerini

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,468
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
custom room dan bahsediyorsunuz google servislerinden arınmanın tek yolu bu şau nbir android cihazdan kalıcı olaraak google kaldırmak veya birşeyler yapmak imkansız bende custom room zorluklarını bildiğimden girmiyorum ama google servislerinin birçoğunu hayattan kaldrıdım yani bana göre google in benim telefonumda olan tüm uygulamaları bilmeye hakkı yok yada çerez muhabetlerini
Bende google servislerinden arındırılmış Huawei Pura 70 Pro almak istiyorum da fiyatı cız yapıyo adama.

İstediğin google uygulamasını yaz kullan MicroG sayesinde artık engeli filanda aşmış adamlar. Telefon ateş ediyor resmen. :love:
Dükkanda denemeye gitmiştim Efso telefon resmen. Yahu şu çinliler aldı kafayı gitti, sonu hayrola.

Zamanında Çinin ürettiği arabalara bile gülerdik şimdi kullanmayanı dövüyorlar:kekw:

KaptanMC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
845
İsim
Mehmetcan İvrendi
Ya cidden merak ediyorum sizin gibileri Şizofrenimisiniz Yoksa Psikopat mısınız Yada kibiriniz Top seviyede mi?????🤔

La Kod Koca Google Ne yapsın senin verilerini bak veri almıyor demiyorum elbetteki alıyor büyük firmaların hepsi verilerimize erişiyor sorun şu Sen ben kimiz cidden Ne sanıyorsunuz şunları mı⬇️

Google:
-Ölüm aç şurdan Aslak35'inbverilerini bakalım ne yapıyormuş o Google fotograflarına gir bakayım vay vay videolara bak Ölüm yayın şunun ifşalarını millet zevke gelsin

-He Aslak35'in banka şifresi neymiş bakın bakayım Ooo Hesapta 1 milyon TL var Çalın onu harcayak alem yapak

-Neyse canım sıkıldı gelin Aslak35'in mesajları'nı okuyak Az dedikodu yaparız Of aslak'ın manite bak taş taş hatun'da hatun muş yalnız Şşşş oğlum git şurdan Bana peçete getir bakayım

-Şşş Beyler İçerden bilgi geldi Aslak35'in verilerini istiyorlar çok önemliymiş

😂😂😂
Cidden bu tarz Muhabbetleri döndüğünü mü düşünüyorsunuz ???

Adamlar sadece reklam için vs. Kullanıyorlar Veya çok önemli bir sahıs iseniz falan yoksa kim napsın sizin bikgileri koskoca Elonmusk bile telefonunun işletim sistemini değiştirmiyorken size ne oluyor beyler

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,034,277
Üyeler
163,977
Son üye
LoonyTR
Top Bottom