Neler Yeni

Windows`a elveda. Merhaba Linux Mint

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,513
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Selam arkadaşlar İnternete güvenli erişim için bir süre önce bu kararı verdim ama nasip bu günlereymiş.
Şöyle ki PC de 1 ssd vardı windows 10 ve herşeyi ordan yürütüyordum. Yok dedim olmaz böyle.
2 adet ssd aldım
Yeni ssdlerden birisine İnternete erişim için Linux mint kurdum.
Diğer yeni diske Win 10 kurulum yaptım internete erişimi kapalı ve 3d tasarım programları kurdum
Eski SSD diski de formatladım tertemiz.. Boşta 1gb ram kullanan Win 10 pro kurdum Oyunlar için. İnternete erişimi kapalı.
İnternete Erişim kapalı derken Lan kabloyu söküp işlerimi hallediyorum Windows sistemlerde 😀

Gerçi Linux`u önceki zamanlarımda HDD ye kurulum yaparak biraz kurcalamıştım bilgi edinmiştim, ama şuanda çok rahatım kullanmak anlamında.
Uefi kurulum yaptım SSD de fişek gibi çalışıyor güzelim mint.
:kedi: Windows tan bile hızlı açılıp kapanıyor sanki.

Hatta Printscreen düğmesine dokununca direk Ekran resimini nereye kaydetmemi önerirsin diye pencere açılıyor. Çok rahat çok profesyonel.

Boşta 1800mb ram tüketiyordu. Bir ayarı kapattım 1000mb ram tüketimine indi şuanlık Boşta stabil 1gb ram kullanımı var.
Aşırı ram tüketince sisteme restart at gibi bir ayardı. Ayarı kapattım gitti. Zaten restart yersem kafayı yerim, ne oldu bilgisayara? diye.

Çok çok temiz, Çok sade, Telemetri toplamayan, ıvır zıvır gereksiz özellikler barındırmayan. Yani tam bilgisayar nasıl olur öyle bir güzellik bu işletim sistemi.
Nasıl söylesem bilemiyorum. Mint kullandığımda tüm PC kontrolün kendimde olduğunu hissediyorum sanki. Ayarlar hepsi göz önünde gizli saklı bir şeyi yok.

Windows ise Mobilite işletim sistemine dönüştürüyor kendisini. Tıpkı mobil cihazlara çeviriyor gibi hiss uyandırıyor sistem menülerinden. Çok yakında Reklamlar felan göstermeden başlat menüsünü bile açamazsınız benden söylemesi. Gitsinler Yapay zekalarıyla oynasınlar şu Hint`liler.
😂
Bakalım bende yeni bir sistem toplar yada laptop alırsam eğer 2 ssd ile dualboot yapmayı düşünüyorum birinde ya arch linux yada ubuntunun bi alt dağıtımı olur birinde de gene win11 olur günlük takılmada vs linuxla takılır film izlerim vs oyun oynayacağım zamanda geçerim windowsa babalar gibi oynumu oynarım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ya cidden merak ediyorum sizin gibileri Şizofrenimisiniz Yoksa Psikopat mısınız Yada kibiriniz Top seviyede mi?????🤔

La Kod Koca Google Ne yapsın senin verilerini bak veri almıyor demiyorum elbetteki alıyor büyük firmaların hepsi verilerimize erişiyor sorun şu Sen ben kimiz cidden Ne sanıyorsunuz şunları mı⬇️

Google:
-Ölüm aç şurdan Aslak35'inbverilerini bakalım ne yapıyormuş o Google fotograflarına gir bakayım vay vay videolara bak Ölüm yayın şunun ifşalarını millet zevke gelsin

-He Aslak35'in banka şifresi neymiş bakın bakayım Ooo Hesapta 1 milyon TL var Çalın onu harcayak alem yapak

-Neyse canım sıkıldı gelin Aslak35'in mesajları'nı okuyak Az dedikodu yaparız Of aslak'ın manite bak taş taş hatun'da hatun muş yalnız Şşşş oğlum git şurdan Bana peçete getir bakayım

-Şşş Beyler İçerden bilgi geldi Aslak35'in verilerini istiyorlar çok önemliymiş

😂😂😂
Cidden bu tarz Muhabbetleri döndüğünü mü düşünüyorsunuz ???

Adamlar sadece reklam için vs. Kullanıyorlar Veya çok önemli bir sahıs iseniz falan yoksa kim napsın sizin bikgileri koskoca Elonmusk bile telefonunun işletim sistemini değiştirmiyorken size ne oluyor beyler
Katılıyorum genelde değiştirmek isteyenler özelleştirmesi için değiştirmek istiyor (mesela ben) windows özelleştirme olayında bu kadar kapalı olmasaydı eğer çok daha iyi olurdu kesinlikle.

sontoxic

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
180
İsim
Semih
Instagram
son.toxic
psikopata mı bağladınız kardeşim özel bir işte çalışıyorsanız neyse de bu kadar abartı şeye gram gerek yok tarayıcını ve arama motorunu değiş yeterli yeri gelince de vpn isteğe bağlı olarak kullanılabilir

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,472
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
Ya cidden merak ediyorum sizin gibileri Şizofrenimisiniz Yoksa Psikopat mısınız Yada kibiriniz Top seviyede mi?????🤔

La Kod Koca Google Ne yapsın senin verilerini bak veri almıyor demiyorum elbetteki alıyor büyük firmaların hepsi verilerimize erişiyor sorun şu Sen ben kimiz cidden Ne sanıyorsunuz şunları mı⬇️

Google:
-Ölüm aç şurdan Aslak35'inbverilerini bakalım ne yapıyormuş o Google fotograflarına gir bakayım vay vay videolara bak Ölüm yayın şunun ifşalarını millet zevke gelsin

-He Aslak35'in banka şifresi neymiş bakın bakayım Ooo Hesapta 1 milyon TL var Çalın onu harcayak alem yapak

-Neyse canım sıkıldı gelin Aslak35'in mesajları'nı okuyak Az dedikodu yaparız Of aslak'ın manite bak taş taş hatun'da hatun muş yalnız Şşşş oğlum git şurdan Bana peçete getir bakayım

😂😂😂

Adamlar sadece reklam için vs. Kullanıyorlar Veya çok önemli bir sahıs iseniz falan yoksa kim napsın sizin bikgileri koskoca Elonmusk bile telefonunun işletim sistemini değiştirmiyorken size ne oluyor beyler
Kardeşim bak başkası değil kendim zamanında İp adresleri listeleyip internete bağlı tüm Windows bilgisayarların C ve D disklerine rahatça giriyordum. Milletin Videoları resimleri herşeyi önümdeydi. bir şey yapmadan bakıp bakıp çıkıyordum zaten öyle kötü huylarım yok ki kimseye zarar vereyim.

Ben bile rahatça başka bilgisayarlara sıza biliyorsam kimbilir başkaları napıyor şimdi. Güvenlik diyorum.

Google * Windows filan yapmasa bir başkası yapabilir. Elini sallaya sallaya Bilgisayarına sızar haberin bile olmaz.

Şimdi ben yolda senin elinden telefonu alsam resimlerini karıştırsam demez misin hoop bilader napıyorsun?
İşin özü bu Firma yapmaz ama bir kafası hackerlik yapacam diye sıyırmış birisi illa bu işin en kolay yolunu bulur senin cihazlarına çok kolayca sızar

sontoxic

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
180
İsim
Semih
Instagram
son.toxic
Kardeşim bak başkası değil kendim zamanında İp adresleri listeleyip internete bağlı tüm Windows bilgisayarların C ve D disklerine rahatça giriyordum. Milletin Videoları resimleri herşeyi önümdeydi. bir şey yapmadan bakıp bakıp çıkıyordum zaten öyle kötü huylarım yok ki kimseye zarar vereyim.

Ben bile rahatça başka bilgisayarlara sıza biliyorsam kimbilir başkaları napıyor şimdi. Güvenlik diyorum.

Google * Windows filan yapmasa bir başkası yapabilir. Elini sallaya sallaya Bilgisayarına sızar haberin bile olmaz.

Şimdi ben yolda senin elinden telefonu alsam resimlerini karıştırsam demez misin hoop bilader napıyorsun?
İşin özü bu Firma yapmaz ama bir kafası hackerlik yapacam diye sıyırmış birisi illa bu işin en kolay yolunu bulur senin cihazlarına çok kolayca sızar
bir başkasının sistemine sadece ip ile birde üstüne rahat bir şekilde giremezsin
ve ayrıca sen karşılık vermediğin sürecek hiçbir hacker da bir şey yapamaz

aslak35

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Aslak

Google:

😂😂😂

bu verileri otomasyona bağladılar oto şekilde reklam şirketlerine satarak sana istediği ürünü aldırtıyor manipüle ediyor sana istediği video yu izletiyor mahremiyetin ağzına sıçılıyor onu geçtim sadece tek şirket var başta tarayıcı ve biçok şeyde tek şirketin başta olması ve onlara bağlı kalmak canımı sıkıyor sen git google a verilerini satmaya devam et ben satmayacağım sizinlede tartışmicam

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,472
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
bir başkasının sistemine sadece ip ile birde üstüne rahat bir şekilde giremezsin
Arkadaşım yaptım. İp adresleri arama şeklim misal
196.26.75.400 - den 196.26.75.600 - e kadar arama yapıyordum sonu 400 - den 600 - e
200 adet İP araması yapıyordum Hangisi internete bağlı Windows cihaz ise dalıyordum disk belleğine direkmen

Listelenirken Bilgisayar isimleri çıkıyordu. Bu işe başladığım 2 saat sonra son verdim.

Niye diye sorarsan. Bilgisayar isimlerinin içinde Banka bilgisayarlarının isimleride vardı. Oturduğum yerde böyle olmasın sonra. Gözümün önünden böyle şeyler geçti.

Son düzenleme:

aslak35

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Aslak
rat atarak rahatlıkla ulaşabilirsin kısaca ip e ping atıp info aldıktan sonra kali linuxda metaspolit den hızlı bir rat oluşturup karşı tarafa atabilirsin

196.26.75.400 - den 196.26.75.600 - e kadar arama yapıyordum sonu 400 - den 600 - e
200 İP araması yapıyordum Hangisi internete bağlı Windows cihaz ise dalıyordum disk belleğine direkmen

Listelenirken Bilgisayar isimleri çıkıyordu. Bu işe başladığım 2 saat sonra son verdim.

Niye diye sorarsan. Bilgisayar isimlerinin içinde Banka bilgisayarlarının isimleride vardı. Oturduğum yerde böyle olmasın sonra. Gözümün önünden böyle şeyler geçti.

aynı ağda olduğun için normal hocam aynı ağda değilsen rat daha kolay bir çözüm oluyor bana göre

Bakalım bende yeni bir sistem toplar yada laptop alırsam eğer 2 ssd ile dualboot yapmayı düşünüyorum birinde ya arch linux yada ubuntunun bi alt dağıtımı olur birinde de gene win11 olur günlük takılmada vs linuxla takılır film izlerim vs oyun oynayacağım zamanda geçerim windowsa babalar gibi oynumu oynarım.

Katılıyorum genelde değiştirmek isteyenler özelleştirmesi için değiştirmek istiyor (mesela ben) windows özelleştirme olayında bu kadar kapalı olmasaydı eğer çok daha iyi olurdu kesinlikle.
oda var mesela linux sistemler de kısayollar aşırı işe yarıyor adam ctrl + fn + b yapıyor tarayıcı açıyor tarayıcı kapıyor konsol açıyor bölüyor falan

sontoxic

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
180
İsim
Semih
Instagram
son.toxic
200 İP araması yapıyordum Hangisi internete bağlı Windows cihaz ise dalıyordum disk belleğine direkmen

tekrar söylüyorum yapamazsın.

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,472
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
rat atarak rahatlıkla ulaşabilirsin kısaca ip e ping atıp info aldıktan sonra kali linuxda metaspolit den hızlı bir rat oluşturup karşı tarafa atabilirsin

aynı ağda olduğun için normal hocam aynı ağda değilsen rat daha kolay bir çözüm oluyor bana göre
Yahu abi XP sistemde yapmıştım ne Rat`i.
Bi program var ismini sölemiyim. İnterneti baş aşağı çeviriyor 🤣

Aynı ağda nedemek anlamıyorumda ciddi ciddi internette ne kadar bilgisayar var hepsini altın tepside önüne sunuyor 😁

Son düzenleme:

sontoxic

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
180
İsim
Semih
Instagram
son.toxic

marilyn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,713
İsim
marilyn
Boş beleş xbox gibi hiç kullanmadiğimiz windows servislerinden arınmak için modlu windows 10/10 herkese modlu windows oneriyorum saf windows geliyor boş servisler yok boş edge gibi tarayicilar yok 10-20 gb arasi bir yer kapliyor ram işlemci kullanimi min düzeyde kafaniz rahat

aslak35

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Aslak
Yahu abi XP sistemde yapmıştım ne Rat`i.
Bi program var ismini sölemiyim. İnterneti baş aşağı çeviriyor 🤣

Aynı ağda nedemek anlamıyorumda ciddi ciddi internete ne kadar bilgisayar var hepsini altın tepsine önüne sunuyor 😁
kral aynı lan ağında isen kolay ben bu konularda basic olarak ilgileniyorum (basic dediğim bu hack işi uçsuz bucaksız) metasploit de birçok frame work var ayrıca bi fus yapılsa ruby ile bide araya bi yere dosyanın içine gömüldümü herkeze bulaşır bu aynı lan ağında olduğunzda birçok şey trasfere açık oluyor mesela MITM yaparak basitçe bazi eski cihazların ekranına fotoğraflar getirile bilir

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,035,440
Üyeler
164,147
Son üye
mnbcxd
Top Bottom