Neler Yeni

Windows`a elveda. Merhaba Linux Mint

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,378
İsim
Muhammed efe
Selam arkadaşlar İnternete güvenli erişim için bir süre önce bu kararı verdim ama nasip bu günlereymiş.
Şöyle ki PC de 1 ssd vardı windows 10 ve herşeyi ordan yürütüyordum. Yok dedim olmaz böyle.
2 adet ssd aldım
Yeni ssdlerden birisine İnternete erişim için Linux mint kurdum.
Diğer yeni diske Win 10 kurulum yaptım internete erişimi kapalı ve 3d tasarım programları kurdum
Eski SSD diski de formatladım tertemiz.. Boşta 1gb ram kullanan Win 10 pro kurdum Oyunlar için. İnternete erişimi kapalı.
İnternete Erişim kapalı derken Lan kabloyu söküp işlerimi hallediyorum Windows sistemlerde 😀

Gerçi Linux`u önceki zamanlarımda HDD ye kurulum yaparak biraz kurcalamıştım bilgi edinmiştim, ama şuanda çok rahatım kullanmak anlamında.
Uefi kurulum yaptım SSD de fişek gibi çalışıyor güzelim mint.
:kedi: Windows tan bile hızlı açılıp kapanıyor sanki.

Hatta Printscreen düğmesine dokununca direk Ekran resimini nereye kaydetmemi önerirsin diye pencere açılıyor. Çok rahat çok profesyonel.

Boşta 1800mb ram tüketiyordu. Bir ayarı kapattım 1000mb ram tüketimine indi şuanlık Boşta stabil 1gb ram kullanımı var.
Aşırı ram tüketince sisteme restart at gibi bir ayardı. Ayarı kapattım gitti. Zaten restart yersem kafayı yerim, ne oldu bilgisayara? diye.

Alıntıyı görüntüle

Çok çok temiz, Çok sade, Telemetri toplamayan, ıvır zıvır gereksiz özellikler barındırmayan. Yani tam bilgisayar nasıl olur öyle bir güzellik bu işletim sistemi.
Nasıl söylesem bilemiyorum. Mint kullandığımda tüm PC kontrolün kendimde olduğunu hissediyorum sanki. Ayarlar hepsi göz önünde gizli saklı bir şeyi yok.

Windows ise Mobilite işletim sistemine dönüştürüyor kendisini. Tıpkı mobil cihazlara çeviriyor gibi hiss uyandırıyor sistem menülerinden. Çok yakında Reklamlar felan göstermeden başlat menüsünü bile açamazsınız benden söylemesi. Gitsinler Yapay zekalarıyla oynasınlar şu Hint`liler.
😂
Açık kaynak işletim sistemleri; Herkesin erişimi olduğu için çok daha hızlı hata tespiti ve tamiri imkanı tanır. Kapalı kaynak olmadığı için kimseye getirisi olmaz bu nedenle kapalı kaynağa göre daha güvenli bir sistemdir düşünelenin aksine, ayrıca Linux dağıtımları Windows'ta olduğu gibi değil örneğin Office kullanmak için ekstra haraç kesmiyor hepsinin bi Linux dağıtımı eşi var. Eksiklik hissetmezsiniz.

Asreal

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Murat
Linuxa geçmeyi uzun zamandır düşünüyorum fakat hem oyun oynuyorum hem oyun geliştiriyorum, bu konuda ne yapmalıyım sizce?

Windows'tan daha kötü oyun performansı alma ihtimalim var mı?
4060 üstü ekran kartı varsa şu an driver çalışıyordu benim bende oyun geliştiricisiyim Windows da kalmak tek çare oldu yoksa ben linuxu hüptürük gibi severim

aslak35

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Aslak
Hocam Öncelikle türkiye konusunda'da hem fikiriz dediğiniz gibi yurt dışında ödül verilirken TR'de Ceza veriliyor en komik yanıda Ufak bir Hack işlemi yapana 5 yıldan başlayan cezalar verilirken Kara para haklayanlar vs. İsim vermeem gerek yok sokakta ekini kolunu sallaya sallaya geziyor🤬

İP konusunda gelince O ip ileC ve D dosyasına erişemeyeceğini ve ip'sini veren arkadaş Sonuna kadar haklı ve Ona Anlattı birazda sebepleri vs. Ama O Hayla yok Şuraya giriyorum iP'yi yazıyorum şu Butona basıyorum Sonra C ve D diskine erişiyor um diyen Elaman Bı taraflarından sağlam sallamış zaten biz o adamın boş konuşmasına ve İnsanlarıyanlış bilgilendirmesi ne laf ettik Sizlik bir sorun yok İP'de eğer İP ile C veya D diskine erişilebilecegini düşünecek kadar İQ 'suz değilseniz ki öyle olduğunuzu düşünmüyorum Hatasını/kendini kabullenen bir Arkadaşa benziyorsunuz yani Sizlik sorun yok o konu'da

Can değere gelince işte Adam'ınbdediği gibi Normal Kullanımda linux uraşılcak bir şey değil He Hack vs. İle ilgilenen için okey no problem ama Sırf Gizli olayım diye Yapmak kesinlikle saçma ve uraşa Deymez Ayrıca O kadar gizli foto/bilgi vs. Varsa PC'de vs. Saklanmamalı
tabii ki burada c d disklerine falan erişilebiliceğine imkan vermiyorum diğer konuya gelince ben linux ve kısayolları ile bi müddet zaman ayırılırsa eğer windowstan daha hızlı ve rahat kullanım sağlanacağına inanıyorum kısayol atamalarından tutun birçok açık kaynak ve program kurulumu için ama şöyleki sanal olarak kurulmuş bir linux bile iş görüyor bu tarz konularda ama ben hala microsoft veya farklı bir şirketin tekil şirket olmaması gerektiğini savunuyorum hocam yani örnek vermek gerekirse gsm ler tekil şirketler tarafından paketler - ücretler belirleniyor bilindik 3 5 farklı gsm var hatta bu bilindik gsm ler net gsm gibi daha iyi yerlere gelmelerini engelliyorlar ayrıca sağda solda niye ip adresimizi paylaşalım ya ip adresimiz bizi internete bağlayan borular o boruları ifşalarsan illa bi gün biri peşine düşüp çıkışı bulur gibime geliyor

Son düzenleme:

Collier

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
John Lockee
VSJSKSBSJSJ

-"sana istediği ürünü aldırtıyor" ve "sana istediği video'yu izletiyor" ciddi misin knk??

Bak tamam zaten dedim verilerinizi satıyor ama İstediği Ürünü alma Vs. Ne alka kafana silah mı dayıyor bu ürünü alcam diye? Hayır, aynı şekilde Kafana bı şey mi dayadılar da bu video'yu izlicem diye? Hayır, ki Sen Bu kadar bilinćli biriysen zaten manipüle olma bı zahmet
Mesaj otomatik birleştirildi:

Onları kapatmak çok kolay ama yinede sen bilirsin

Ayrıca Ben verileri aldıklarını zaten söyledim ama Bı arkadaşa uzun uzun anlatmıştım tekrar anlatmaya üşeniyorum
(Kısaca adamlar ne yapsın sizin bizim gibi inaanların bilgilerini galerisini vs.)

Ben'de fark ettim knk katılıyorum sana 😁

İyi geceler
dostum diğer arkadaşın hack konusunda dedikleri bir tık boş yapmaya kaçsa da senin google hakkında onaylayıcı söylemlerini doğru bulmadım. "google ne yapacak verimi zaten devletinki bile çalınmış!" diyen dayılar gibisin. google senin verilerini açıp okuyup banka hesabını boşaltayım diye değil, algoritmalara yaptığın şeylerden seni analiz ettirip telemetri ile sana özel reklam çıkarmak ve onu da reklam şirketlerine satmak için topluyorlar o verileri. google'ın telefon markalarına milyonlarca dolar verip neden varsayılan tarayıcı yaptıklarını, bu değirmenin suyunun nerden döndüğünü düşünün.

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,515
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Can değere gelince işte Adam'ınbdediği gibi Normal Kullanımda linux uraşılcak bir şey değil He Hack vs. İle ilgilenen için okey no problem ama Sırf Gizli olayım diye Yapmak kesinlikle saçma ve uraşa Deymez Ayrıca O kadar gizli foto/bilgi vs. Varsa PC'de vs. Saklanmamalı
valla linuxla neden uğraşır normal kullanıcı (örnek ben hack mack işim olmaz) özelleştirme seçenekleri windowsa kıyasla çok fazla, beni linuxa çeken o oluyor onun harici bana bi getirisi götürüsü yok. Windowsta oyun oynatıyor dizi film izletiyor sonuçta.

Collier

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
John Lockee

Linux geçilmez güvenilir değil paramızı her an çalabilir 100 milyon insanda 1k kişisini çalabilir oyun hilelere karşı güvenlik var mı internetten kaçak video müzik film indirirken koruma var mı bilinmiyor örnek Windows 10 milyon koruma dosyası varsa linux 1k vardır yani bu konuda linux tecrübeli değil.
Hocam Öncelikle İP ile PC disklerine erişmek dediğiniz kadar kolay olsaydı Ortalık hacker kaynardı Boş yapmış bakın eskiden 5 sene önce falan neyse ama günümüzde ip öyle bir şey değil Gidipte sadec ip'yi bir tool'a yazıp Hackleyemiyorlar emin olun O kadar kolaysa gitsin malum şahısın laptobundaki vs. verilere erişsin 😁(!)

Ayrıca evet fud işlemi ile antivürüs programları geçirebiliyor ama bu hepsinin gecildiği anlamına gelmez Avast gibi kendisi virüs olan antivürüs yazılımını kullanıyorsanız normal zaten Ama Şahsen Kaspersky'ın bireysel En üst paketini Kullanıyorum Ucuz iken almıştım ve Bir kaç fud'lanmış virüsü vs. Denedim Ama Geçemedi her fud işlemi aynı değil

Adam çok haklı yanlış anlama Ama Can değer gibi Bir çok kökülü dünya'nın önde gelen firmalarında yıllarca çalışan Bir sibergüvenlik mühendisi'ni mi dinleyecem yoksa senin gibi Birini mi?😂
dostum can değer'in Windows'ta kalma nedeni Linu'tan iyi görmesi veya Linux'u sevmemesi değil ki, baya boş yapmışsın. adam yaşlandım artık siber güvenlikle falan da uğraşmıyorum diye salmış sadece. gerekli önlemleri alan bir insan için tabii ki güvenli olabilir ama başta sıkıntı olan Microsoft zaten. telemetri datalarını toplayarak bilgisayar başında her anda ne yaptığından haberi olan sistemlerden bahsediyoruz, bunların yanında linuxun açık kaynaklı ve açıklarının hızlı kapatılıyor olması çok büyük artı yazar

marceline_27

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
799
İsim
Fatih Ayhan
Oynadığım ea play oyunları var sadece aslında bunun dışında linuxa geçmemek için bir seçeneğim yok aslında. Son zamanlarda windows da beni aşırı sinir ediyor. Edge kaldırıyorum geri geliyo ve bunun gibi bir çok şey ve reklam. Sanki bilgisayar benim değil.

Skynel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,764
İsim
Eren Yeager
Yeniliklere açık olan bir kullanıcının böyle bir şeyi denemek isterim ama sadece oyun oynuyorum genellikle oyun oynayan birine göre geçilebilir bir işletim sistemi mi

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,472
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
Program bu, deneyin, bakalım zaur doğru mu diyo:

DİKKAT: Bu bir tavsiye değildir, sadece kendi güvenliğinizi test etmek için bir yoldur :p

Kendi sitesinden indirirseniz:
Abi yapmayın gözünüzü seveyim. Milletin özeline dokunan olur sonra suçu bize kalır.

Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
nightlessx
Linux'da çoğu şeye çare var, oyunda oynanıyor fakat imkansız olan şeyleri maalesef yine windows üzerinde çalıştırmanız gerekiyor.
Kullanımı zor değil ama bütün sisteminizi silip anlık linux'a geçme planı varsa geçmeyin, kanser olursunuz 2 dakika sonra Windows flash belleği hazırlarsınız. İmkansız olan şeyler benim için Autocad ve Microsoft'un kendi oyunları, windows kurmadığınız taktirde bu 2 oyun ve yazılımları imkanı yok linux'da çalıştıramazsınız maalesef. Çalıştıramadığınız şeyin otomatik alternatifini arıyorsunuz, işinizi görüyorsa o görüyor başka bir çaresi yok.

Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
yolcu arslan
Linux Mint/Zorin/Deepin/Solur benim ilgimi çeken linuz dağıtımları fakat inux halen şunu yapamadı.
Windowsta yer alan Bat cmd exe gibi çalıştıralılabilir komutları hazırlayamadı. Baktı olmuyor mağaza çıkardı hiç yoktan iyidir.

Ama windowsta bir çok uygulama için otomatik komutlar dizisi hazırlayan benim gibi biri için gerçekten çok kolay olabiliyor.

Bir tane program yapacağım mesela Firefox yada Chrome yada Filmora diyelim içine lisansını ve temetrk bilgileri silen komutları yerleştirip kurulum haline getiriyrum çat diye kuruluyor.
Bu kolaylığın linuxta olması lazım

qwerty1029384756

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,020
İsim
Qwerty1029384756
Sürücü nasıl bulunacak?

KaptanMC

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
869
İsim
Mehmetcan İvrendi
tabii ki burada c d disklerine falan erişilebiliceğine imkan vermiyorum diğer konuya gelince ben linux ve kısayolları ile bi müddet zaman ayırılırsa eğer
İP adreslerimizi paylaşalım dediğimi hatırlamıyorum ?
Ama neyse boş ver gitsin

dostum diğer arkadaşın hack konusunda dedikleri bir tık boş yapmaya kaçsa da senin google hakkında onaylayıcı söylemlerini doğru bulmadım. "google ne yapacak verimi zaten devletinki bile çalınmış!" diyen dayılar gibisin. google senin verilerini açıp okuyup banka hesabını boşaltayım diye değil, algoritmalara yaptığın şeylerden seni analiz ettirip telemetri ile sana özel reklam çıkarmak ve onu da reklam şirketlerine satmak için topluyorlar o verileri. google'ın telefon markalarına milyonlarca dolar verip neden varsayılan tarayıcı yaptıklarını, bu değirmenin suyunun nerden döndüğünü düşünün.
Hocam Zaten Yazdıklarımı iyice okumuş olsaydınız Söylediğiniz şeylerin farkında olduğumu sadece Bunu(bunu'dan kastım Reklam için Veri satmayı) çok büyük sorun olarak görmedigimi söyledim Yani Zaten Reklam engelleyiciler kullandığım için eeklam'da görmüyorum Özel Şahsi çok önemli Bilgilerimi Veya herhangi bir fotoğraf veya videomu paylaşmadığı sürece Pekte umrumda olmaz gözüyle bakıyorum

Yani baktığımız zaman Torrent'de ücretsiz Oyunlar karşılığında Bizim'de torrent Ağında Dosya Aktarımına yardımcı olmamızı istiyor

Yani bu devirde nedeyse kimse Babasının hayrına bir şey yapmaz olmuş cidden bı Google yerine kendinizi koyun Daha fazla para kazanmak istemezmiydiniz??

Ayrıca O reklam vs. Olayı Adamlar özel bilgilerimizi vermiyor Sadece Algoritma ile Dediğiniz gibi (girdiğimiz siteler/tıkladığınız reklamlar/arttığımız kelimeler vs.) gibi verileri topluyor ve bu veri bu cihaza Ait Diye veriyor yani isim veya görsel veya mesajlaşmalarımız vs. Gibi verileri vermiyor

valla linuxla neden uğraşır normal kullanıcı (örnek ben hack mack işim olmaz) özelleştirme seçenekleri windowsa kıyasla çok fazla, beni linuxa çeken o oluyor onun harici bana bi getirisi götürüsü yok. Windowsta oyun oynatıyor dizi film izletiyor sonuçta.
Hocam linux ile neden uraşırdan kastım daha çok Linux'ın yetersiz kaldığı kısımları göz önünde bulundurarak dedim mesela çoğu insan Oyun oynuyor ve oyun oynayan biri için linux En büyük dezavantaj Onun dışında dediğinize katılıyorum Windows'un Özelleştirme Seçenekleri Ve Gereksiz Reklamları vs. Kesinlikle Dezavantajlı kılıyor ama dediğim gibi linux dağıtımları vs. PC sistemlerinin çok küçük bir kısmını kapladığı için firmalar ne Oyunlarını nede uygulamalarını vs. Linux'a optimize etmiyor vs. Vs.

Top Bottom