Windows11 formattan sonra ne yapılmali

Conqureor

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
481
bilgisayarım 4 yıllık falan yeni format attım yapmam gerekenleri soyler misiniz? Windowsu bulutla format atıp kurmuştum başka neler yapmaliyim

öncelikle bios ayarlarını yapmalısın ram frekanslarını yükseltip, anakart sürümünü güncellemelisin
bios ayarları

Windows güncellemleri yapmak.
eksik driver varmı kontrol etmek.
ekran kartı driver kurmak .

Windows güncellemleri yapmak.
eksik driver varmı kontrol etmek.
ekran kartı driver kurmak .
eksik driver var mı nerden kontrol edicem.
birde ekran kartım asus rx5500xt 4gb driverinin en iyisini nerden bulabilirim tam

eksik driver var mı nerden kontrol edicem.
birde ekran kartım asus rx5500xt 4gb driverinin en iyisini nerden bulabilirim tam
Başlat menüsüne sağ tıklayıp aygıt yöneticisine girdiğinde orda sarı ! işaretli bir aygıt yoksa tüm aygıtlarının sürücüleri yüklenmiş demektir, Windows 11 çoğunu kuruyor zaten,

1- Anakartının sitesine girip son sürüm BIOS'u indirip sonrasında yükseltip tekrardan XMP aç
2- PBO ile +200 MHz takviye yap, soğutucun güzel işlemci rahatlıkla yer
3- AMD sitesine girip driver aramadan ekran kartı modelini yazıp en güncel sürümü indir (şu an için 25.5.1)
4- Yine AMD'den X570 chipset sürücülerini indir
5- En son Windows Update'ten güncelleştirmeleri denetle

Başlat menüsüne sağ tıklayıp aygıt yöneticisine girdiğinde orda sarı ! işaretli bir aygıt yoksa tüm aygıtlarının sürücüleri yüklenmiş demektir, Windows 11 çoğunu kuruyor zaten,

1- Anakartının sitesine girip son sürüm BIOS'u indirip sonrasında yükseltip tekrardan XMP aç
2- PBO ile +200 MHz takviye yap, soğutucun güzel işlemci rahatlıkla yer
3- AMD sitesine girip driver aramadan ekran kartı modelini yazıp en güncel sürümü indir (şu an için 25.5.1)
4- Yine AMD'den X570 chipset sürücülerini indir
5- En son Windows Update'ten güncelleştirmeleri denetle
Hocam en güncel driverlar bazen stabil calısmıyor dediginiz iyi midir?
Birde biosu niye indirmem gerektigini anlamadım bios indirilmesi gereken bir şey mi

BIOS, anakartının en güncel ve optimize ayarlara sahip olması için elzem, güncelleme yapmanı şiddetle tavsiye ederim

Ekran kartı sürücüsü için 25.5.1 bende de yüklü, hamdolsun şu ana kadar bir sorun çıkarmadı

Msı center ve intel driver support yazılımı ile driverleri kurmak.

Msı center ve intel driver support yazılımı ile driverleri kurmak.
link falan atar mısınz veya video cok anladıgım isler degil hocam maalesef ozur dilerim
BIOS, anakartının en güncel ve optimize ayarlara sahip olması için elzem, güncelleme yapmanı şiddetle tavsiye ederim

Ekran kartı sürücüsü için 25.5.1 bende de yüklü, hamdolsun şu ana kadar bir sorun çıkarmadı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Wintoys yükle.
o nedir hocam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

biosa falan girdigimde bile cıkamyan bir insanim hocam o yuzden biraz daha yardımcı olabilirseniz musaitseniz tabi cok memnum olurum.
sistem özelliklri belki lazım olur yazıyım:
i5 10400f
b460m
apacer 16gb ram 3200mhz
apacer 512gb ssd
cooler master mb311l kasa

Ben setupları ikinci diske yedekleyip, formattan sonra interneti bağlamıyorum manuel olarak driverleri kuruyorum en güncel olanları. En iyi custom windows kullanmak kafam rahat.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,185,983
Üyeler
188,191
Son üye
PubgUc
Geri